Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! Korábban érdeklődtem. hogy mit kezdjek egy TDA7499-s hifivel ami torzít, és mondtátok, hogy a nagyobb elkókat cseréljem ki... Mindaddig szép meg jó volt, míg egy 35V 1000µF-eshez jutottam, ami tök mind1, hogy pozitív-negatív, vagy negatív-pozitív irányba forrasztom be eldurran
![]() Valaki valami okosságot erre? Ráadásul az 1000uf-esekből is kifogytam már... már csak 50 meg 25V-s 1000uFesek vannak, és nem tudok beugrani még elektronikai üzletbe se most -.-" ![]()
Most 50V-t raktam be a helyére és szól, illetve ami nem mellékes nem robban
![]() ![]()
Semmi gond nem lesz.
A 35V-os azért durrant el mert, nagyobb feszültséget kapott. Tehát ebből is kiderül 50V-os kondi való oda ![]()
Gyárilag 35V-s volt benne ez biztos! az 1. amit kiszedtem az 35V 1000µF volt, aztán raktam bele az újat (a pozitív fele a jelölt irányba) és durrant... Aztán még 1 fordítva, az természetes, hogy durrant, aztán megint új szól 3 percig aztán durran, és utána jött az 50V-s az azóta is jó, csak kicsit mélyebb... De a torzítása még mindig fennt áll
![]() Hamarosan rakok össze egy 3x(~)100W-s TDA7294-est (persze ha csak nem robbantom fel azt is ![]() Kíváncsi vagyok milyen lesz eléggé dicsérik ahogy látom. Én a (ahogy mások hívták) Pedró félét csinálom meg, az a legszimpatikusabb.
Hello!
A polarizált kondenzátor a fordított polarítástól azonnal eldurran, ez szerintem természetes. Nem véletlenűl van feltüntetve a polarítás. ![]()
Rendben! Köszi az infót
![]() Remélem pár napon belül össze tudom rakni.
Így van, polaritásra nagyon figyelni kell.
Sziasztok. Megint én vagyok, én ezt nem értem. Van egy 2x19v troidom egyenirányítóval, puffer kondival amiből kijön 30v. +-. De hol van a föld? Ezt most hogy kössem be? Elnézést kérek tőletek ha hülyeséget kérdezek.
![]()
na jó, de ebből csak 2kábel jön ki. Vagy jó a hálózati zöld sárga is?
NEM. Ha csak 2 vezeték jön ki,akkor az csak 1x 19V!
Az elöbb még azt írtad 2 jön ki belőle. Tegyél már fel 1 képet a trafórol.
ok. Mindjárt beülök a gép elé. Mindjárt othon leszek.
Fehér-fekete-fehér. A 2 fehér megy az egyenirányítóra. A fekete a GND.
a fekete is bemegy az egyenirányítóba, vagy azt kössem ki és úgy kössem a nyákra?
Az nem megy az egyenirányítóra. Az a 2 kondenzátor közös pontja.Onnan kell továbbvinned a végfokhoz.
tehát a csatlakozón kijön a -piros +fekete valamint a nagy londiról hozzam le a GND-t. (egy vendéglátós ezt nehezen érti meg, pedi szeretném)
![]()
1 kondi van csak?? Milyen erősítőt akarsz hajtani vele?
igen, egy 10e-s meg egy kicsi. Egy 5.1esből van a trafó. Egy tda7294-es szeretnék, monot.
Akkor ebböl nem lesz szimmetrikus tápod! Főleg ha az a pici egyenirányító van csak a panelen.
másik egyenirányítóval jó lehet? Vagy a trafó sem jó semmire?
A trafó az jó. Kell 1 másik egyenirányító,és 2 db egyforma pufferkondi.
sajnos a környezetemben nincs aki megcsinálná nekem, készen kaphato?
Elektronikai üzletben szerintem kapni készen is.
A giant hangtechnikánál láttam olyan modult amire csak egyenest a trafót kell rákötni, ez 70w. Bár a 19voltnak lehet hogy ez is sok.
Én azon is csak 1 pici egyenirányítót látok.EZ az? Jah,bocs. Te a végfok modulra gondolsz.
Igen. De lehet hogy össze szemvedek egy Pedrós kitet. Hátha sikerül. Esetleg hidalthoz jó lehet?
Hidalthoz,4 ohm-ra jó a trafód. De tápot akkor is kell neki csinálni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |