Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Először is köszi a válaszod. Az alábbi linken látható kapcsolást szeretném után építeni viszont TO-220-as tokozással, hogy hűtőbordára tudjam csavarozni.12v_220v
Az adatlap szerint az IRF3205 12V körül valami 10 A-t tud max elkapcsolni, valami izmosabb kellene inverternek hacsak nem 120W vagy annál kisebb teljesítmény a cél. De amúgy lehet jobb lenne keresni egy Pure Sine Wave inverter kapcsolást attól függően, hogy mit szeretnél meghajtani.
Szia!
Mivel az eredeti típus Logic Level, ezért cseretípusnak is érdemes valamilyen kis gate-feszültségen nyitó típust választani (IRL...).
Sziasztok,
A csatolt tranyora van valami itthon konnyen beszerezheto alternativa TO220-ban? Egy eredeti kinai ultrahangos tisztitoban pukkant el.
Nem olyan mint az MJE13005 csak a dióda nélkül? Legalábbis ahogy gyorsan ránéztem a paraméterek azonosak.
Jol nez ki, az integralt diodanak lehet szerepe egy piezo meghajtasanal?
Igen, így azt (mondjuk én) UF4007-el a lábak között pótolnám, szerintem kb 40-50Khz-re bőven elég az is védelemnek.
Koszonom szepen!
Sziasztok!
Van egy jó régi BSW66-os tranzisztor amit cserélnem kellene. Amit a HQ-nál betudnék szerezni az a KSC2073 és a 2SC2690A, vagy a TIP41C. Szerintetek jó lehet bármelyik? A KSC az Hz-ben gyengébb mint a BSW66, de a max. frekvencia az csak 10-15kHz lenne. A BSW feladata csak ki/be kapcsolás. Köszönöm előre is. Üdv. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2023
Szia! Azt hiszem ez nekem szól. Ha megsem akkor elnézést. Igen neztem ezt az oldalt is, de nem nagyon tudott segíteni.
Igen, neked szólt, csak félre ment. Ott is mutatnak helyettesítőket, keress rá a beszerezhetőségükre.
Hogy kerül ez a portugál szemét ide, ha helyettesítőt néznék?
Ez a "szemét" teljesen jó, nem kell bántani.
Miért jó? Eddig nem kellett az adataimat védeni és sütiket elfogadni. "Diétázom", tehát az ilyen kezdetű témák, oldalak nálam kiesnek.
Sütielfogadás nélkül is működik a dolog, de ha nagyon zavar a sütitéma, akkor itt egy automatikus sütielfogagadás-ellenes bővítmény: Bővebben: Link
Egy apró gond azért van, minden oldal használ sütiket.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2023
A jobbaknál azért ott van, hogy elutasít és mégis működik az oldal.
Köszönöm. Ne offoljunk tovább. Púder az egész, mert Google Chromot használok és tele van sütivel, amiket nem tudok letiltani.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2023
2sb688 van a HeStore -ben is. Mindkettő kapható a Hq Elektronikánál.
Megtaláltam én is köszönöm. Van itthon egy pár db darlington 2sd2390,ha azzal helyettesíthető lenne az nagyon jó lenne.
Helyettesítők: Bővebben: Link
Sziasztok
A mai nap folyamán nekiestem egy Fisher CA-225 ös erősítőnek. Első körben megszabadítottam a sok ragacstól és retektől, utána szépen elkezdtem méregetni és ki is bukott hogy a 4db végranzisztorból 3 db halott. Sajnos olyan típusok amiket nem igazán lehet kapni. A1264, és C3181. Mivel tudnám ezeket megfelelően helyettesíteni amit mondjuk akár a hestoreból is meg tudnék rendelni? A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |