Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   2 / 82
(#) Olife válasza VIM hozzászólására (») Aug 28, 2010 /
 
köszi. ez nekem is megvan.
(#) Olife hozzászólása Szept 1, 2010 /
 
Gyújtótekercset tud valaki hozzá?Hol lehet kapni?
(#) EKálmán hozzászólása Szept 1, 2010 /
 
Sziasztok! Szükségem lenne egy kis segítségre. westen energy 240 fi kazánnál az alábbi problémám adódott: fűtés van, meleg víz nincs, csak akkor van meleg víz, ha megy a fűtés is. Víznyomás van.
(#) keulvicky hozzászólása Szept 6, 2010 1 /
 
Sziasztok!

Egy nagy segítségre lenne szükségem.
Van egy WESTEN BOYLER DIGIT 240/40 FI készülékünk, egy éves. A beszerelést után fél évvel kezdődtek a bajok.
A meleg víz nyomás egyre kisebb lett, majd egyáltalán nem volt melegvíz. Jött többször a szervíz tisztogatta (jobbat nem tudva) és ezzel meg is oldotta a problémát két hétre, majd a hiba visszatért.
Jelenleg ott állunk, hogy azt tudjuk, hogy a kazánban lévő tartályban az a cső ami a melegvízet engedné le eldugul. A csőre feketés-barna kristályos anyag rakodik le és majd a cső tetejét lassan elzárva nem engedi le a melegvízet.
A tartályt a szervíz már kicserélte, de a probléma 3 hét múlva ugyanaz.
A külső hidegvízünkön szűrőberendezés van(a tartályba a hidegvíz rendesen bemegy), teljes komplett EPH rendszer van kialakítva a vízcsőveknél és a gázcsőveknél.
Most éppen patthelyzet áll fenn, mert a szervíz szerint nem kazán hiba, és kérték tőlem az EPH jegyzőkönyvet.
A probléma csak az, hogy melegvízem nincs és két kis gyerekünk van.

Mit tegyek, kérlek írjatok, ha bármilyen ötlet eszetekbe jut.
Előre is köszi.
(#) bbbocs válasza mics hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
én szeretném kérni ehez a készülékhez, a használati utasitást, leirásokat mi mire jó stb. magyarul. tudtok segíteni? nagyon szépenmegköszönöm ha igen
(#) szamóca válasza bbbocs hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Pár hozzászólással elébb mellékletként megtalálod. :yes:
(#) bbbocs hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
A doksi nevű file az?... köszönöm. ez már nem ide tartozik de egyéb ezköznek is keresem a dokumentumát is, tudnátok segiteni? pelgrim OLX-390 típusu Multifunkcionális sütő programozható kezelési utmutatóját keresem. tudtok segiteni? köszönöm
(#) jatika hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Sziasztok! Nekem is 30-as felett villog a piros lámpa. Gázt szereltek az utcában lehet, hogy ezért. A kérdés hogyan és mit kell megtisztítani ahhoz, hogy újra működjön. (Nem vagyok műszaki analfabéta, de gázkazánt még nem szereltem így a leírás ha lehet egy kicsit részletesebb legyen.) Előre is köszönöm.
(#) szamóca válasza jatika hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Ott van a doksijában!
Hiba:30= Gázleállás
Hiba elhárítása: Állítsuk az 1-es választókapcsolót ideiglenesen R (reset)pozícióba. (6órára mutasson a nyíl)
(#) jatika válasza szamóca hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Köszönöm a választ, de sajnos, ez nem megy. Elindul majd kb 5 másodperc múlva leáll és villog a piros lámpa. Ha teljesen lekapcsolom, akkor kb. 2-3 óra múlva elindul, befűtöm a lakást, de utána megáll megint. Hol kell kitisztítani?
(#) szamóca válasza jatika hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Hűha! Ebbe már nem folynék bele, mivel valószínűleg meg kell bontani a készülék gázellátó részét. Ez pedig már a szakik dolga.
(#) jatika válasza szamóca hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Köszönöm, hogy válaszoltál. Akkor marad a szaki. Még egyszer köszi.
(#) szamóca válasza jatika hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Szívesen.
(#) Tibor11222 hozzászólása Okt 12, 2010 /
 
Sziasztok! Nekem is egy ilyen kazánom van és olyan hibajelenséget produkál hogy két-három másodperc működés után újraindul, teljes reset-el.... Egy ideig csak a meleg víznél csinálta, de most már a fűtés sem megy.... Tudtok valami megoldást esetleg? Köszönöm segítségetek
(#) mocy91 hozzászólása Okt 26, 2010 /
 
sziasztok! van nekünk egy westen 20fp církónk és nem tudjuk beindítani! A segítsetek már hogy kell beindítani! Előre is köszönöm azoknak aki tudna segíteni
(#) fujicu hozzászólása Okt 31, 2010 /
 
Sziasztok!

Segítséget kérek egy Westen 240 fi kazánnal kapcsolatban. A meleg víz ellátással vannak problémáim.
Ha megnyitom a meleg vízet, hol langyos hol meg hideg víz folyik a csapból. De van amikor egészen forró a víz. Egyenletessen meleg víz viszont nem folyik. Mi lehet az oka?
(#) dancsigabor hozzászólása Nov 28, 2010 /
 
Sziasztok!


Segítséget kérek egy Westen 240 fi kazánnal kapcsolatban. Olyan problémám lenne, hogya kazán nem tartja meg a lánngot.Végig csinálja a gyulytási ciklust,Szellőztet, szikráztat, gyulyt ,belobban a láng,eltelik néhány másodperc folyamatosan szikráztat majd letilt, piross lámpa kigyullad, resettelek kezdhetem újra,és ismét ezt csinálja. Kérdés miért nem tartja meg a lángot.A termo elem bele ér a lángba, az égőtér ki lett takarítva.Mindegy ,hogy fűtésre vagy Hm-re állítom mind két álláson ezt csinálja.Gáz nyomás megfelelő.

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) konop válasza dancsigabor hozzászólására (») Nov 28, 2010 /
 
Szia!


Ez jellemzően panel hiba, cserélni kell. Ha a takarítás után rögtön csinálta, akkor először a fázis helyességet, az elektróda és test kábeleket kell megnézni. Esetleg az elektróda repedt el.
(#) dancsigabor válasza konop hozzászólására (») Nov 29, 2010 /
 
Sziasztok!

Köszi a segítséget!
A problémám egyszerűen megoldódott!!

mégpedig úgy,hogy a dugvillát megfordítottam és ugy dugtam be a dugaljba. A kazán gond nélkül elindult,,
(#) robca hozzászólása Dec 6, 2010 /
 
sziasztok az problémám a kazánommal hogy nem jön elég forrón a melegvíz.Azt mondták ki kell takarítani de hol és mit?köszönöm
(#) brigadir hozzászólása Dec 17, 2010 / 1
 
Sziasztok! Westen energy 240 fi kazánnál az alábbi problémám adódott: fűtésnél csak a szivattyú indúl el a kazán nem. Ha viszont ilyenkor kinyitom a meleg vizet, -és igy ezzel begyújtom a kazánt- majd elzárom, a kazán már tovább működik és fűt. Meleg víz vételre mindíg gyújt és üzemel rendesen.
Várom a segítő hozzászólásokat.
(#) mikimano43 hozzászólása Dec 19, 2010 /
 
Sziasztok!

Segitséget kérnék.Folyamatosan letilt a kazánom.A viznyomás renben.
(#) VIM válasza brigadir hozzászólására (») Dec 19, 2010 / 1
 
Szia! Mellékelek egy rajzot a készülék belsejéről. A két mikrokapcsolót kellene megnézni és a szeleprendszer rudazatát, hogy könnyen tudja-e mozgatni a kapcsolókat. Ha a hidraulikus váltó szivattyú bypass csöve el van tömődve, akkor is bizonytalan a fűtési kapcsolás. A víznyomással kapcsolatos anomáliákat ne kelljen elmondanom. Már itt motyogtam róla valamit.
(#) brigadir válasza VIM hozzászólására (») Jan 3, 2011 /
 
Helló!
Köszönöm a segítséget!
A fűtésoldali mikrokapcsolót cseréltem (270 Ft költségen+1 db tartalék).
A közel kéthetes hibátlan működés igazolja a javítás sikerét!
Üdv
(#) Tim32 hozzászólása Jan 10, 2011 /
 
Sziasztok!
Lenne egy problémám, igazából tanácsot szeretnék kérni... 2010. december 23-én szereltettünk be egy Westen Pulsar kombi gázkazánt és egy hét múlva hívtuk is a szerelőt újra, ugyanis amikor a melegvizet megengedjük, akkor a kazán szó szerint berobban, de olyan szinten, hogy az ablak beleremeg. Hozzáteszem nem minden egyes melegvíz engedéskor csinálja ezt, teljesen kiszámíthatatlan. A szerelő, aki kijött azt mondta, hogy nincs semmi gond, (meg sem nézte, csak megengedte a vizet és akkor épp nem csinált ilyet) csak nagy a huzat a kéménybe és elhúzza a gázt.... Nem értem, akkor miért nem húzza el mindig. Már félve nyitjuk meg a csapot a gyerekekkel. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e hogy ez normális?? Én abszolút laikus vagyok, nem értek hozzá egyáltalán. Előre is köszönöm a válaszotokat.
(#) sunad válasza Tim32 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Ezt a hibát szerintem a gázszelep hibája okozhatja.(túl nagy indító gáz mennyiséget ad be az égőbe) Vagy hibás gyújtóelektroda. A javítás az alkatrészek cseréjével oldható meg
(#) Jesy2155 hozzászólása Jan 18, 2011 /
 
Sziasztok! Az lenne a problémám hogy a biztonsági szelepen csöpög a meleg víz és a nyomás lemegy nullára. Mi lehet a probléma? Mit lehet vele kezdeni? előre is köszönöm.
(#) Olife válasza Jesy2155 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Szia!

Nekem azt mondta szerelő,hogy az visszacsapó szelep és ne nyúljunk hozzá,mert előfordulhat,hogy nem fog visszazáródni megfelelően.Általában csak a csere segít.
(#) konop válasza Jesy2155 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Szia!

Ha a nyomás felment 3bar-ra és el kezdett folyni a kazán, majd miután lehűlt, akkor 0 lett a nyomás, akkor a tágulási tartály rossz.

Hibalehetőségek:
1. rossz a szelep a tágulási tartályon-> szelepcsere és fel kell pumpálni 1,2 bar-ra.
2. kilyukadt a membrán a tágulási tartályban -> csere vagy egy másik tágulási tartály kell a kazánon kívül (ez az olcsóbb)

Ha 5 évesnél idősebb, akkor általában a 2. szokott lenni
(#) borvendeg hozzászólása Feb 18, 2011 /
 
Hello!
Van egy a topic címében említett gázkazánom. A hibajelenség a következő:
A szivattyú megy de a láng nem ég. Ez a probléma néhány napja kezdődött akkor egy ki-be kapcsoloás(automata lenyomása majd vissza kapcsolása) megoldotta a problémát, most viszont nem javul meg ettől sem.
Mi lehet a baja?
Következő: »»   2 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem