Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   61 / 179
(#) Szammer válasza kkrisz75 hozzászólására (») Ápr 29, 2012
Szia!
Ez a folyamatábrás programírás, nekem sem megy, egyszerűen, nem tudom rendesen megérteni a logikáját.
Próbálkoztam a Flowcode-al, de semmi értelmes eredményt nem tudtam elérni. Lehet, kicsit debil vagyok, igaz nem olvastam végig a fórumját.
(#) Szammer válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 29, 2012
Szia Csabi!
Ezel én is így vagyok, és valószinűleg, egy jó darabig, még bizosan hozzá lehet jutni a 16-os PIC szériákhoz.
Míg ezen a progin nem rágtam át magamat, semmit sem tudtam kezdeni a PIC-ekkel, pedig próbálkoztam rendesen. Külön köszönet neked, a sok önzetlen segítségért, amit itt közzétettél.
Egyébként, ez a progi sem ér semmit, ha az ember nem tudja teszt környezetben kipróbálni az elképzeléseit, de én azt hiszem, ez minden fejlesztő környezetnél igaz.
(#) kkrisz75 válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 28, 2012
Igen ismerjük.

Én is áttértem rá, de itt sokan nem szeretik a folyamatábrás dolgokat, még ha egyszerűbb is mint a parsic.
(#) vilmosd válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 27, 2012
Kereso hasznalataval itt van.
(#) Szebence hozzászólása Ápr 26, 2012
Sziasztok!

Imseritek a Flowcode V4 for PIC nevő programot? Ezzel is PIc-eket lehet grafikusan programozni, hasonlóan mint a Parsic-ban, csak ez 2011-es program.
Pár kép a programról: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Esetleg érdemes lenne ezt is kipróbálnotok
(#) dcsabi hozzászólása Ápr 26, 2012
Személyre szabás nélkül az utóbbi gondolatokhoz.
Valóban, aki konkrét feladatokra akarta használni az sokat merített belőle. Ők egy bizonyos idő után nem kérdeztek alapvető dolgokat, mert működött amit szerettek volna... Az a tény, hogy az újabb processzorokhoz nem használható az annak tudható be, hogy kb 6-8 évvel ezelőtti fejlesztés. Viszont az 16F-es procik még egy jó darabik kaphatók lesznek. Egy feladatot én úgy alakítok, hogy a rendelkezésre álló egyközökkel meg tudjam valósítani. Hiába adnak nekem egy processzort akár ingyen, ha nem tudom használni semmit nem ér. Viszont ott van mellette egy másik, ami esetleg szerényebb képességű és van olyan jól bevált jejlesztő környezet amivel rővid idő alatt biztos eredményt érek el ez számomra többet ér.
A Parsichoz néhány INC modullal (amihez nincs modul) még lehetne "látványos hatást" elérni. Ilyen volt Pl az I2C, vagy a CGRAM...stb Nemrég fejeztem be egy nagyobb fejlesztést megrendelésre, két 876A és egy 628 egy panelon. A tényleges munka kb 25-30 óra volt. Ez egy 18F processzorba és esetleg C-ben kb 6-8000 sor, vagy több... átlagos "műszaki tudással" nem tudom mennyi időt kellene ráfordítani?
Ezenkivül a bevált rutinok jól használhatóak a másik processzorokhoz is....
(#) poros válasza Szammer hozzászólására (») Ápr 26, 2012
Idézet:
„Én már 50 feletti versenyző vagyok, és soha nem tanultam programozást,”
Én is de ettől még nem kell lezáratni a topicot. Ha beszélgetni akarsz gyere át ide. Bővebben: Link
(#) kaqkk válasza Szammer hozzászólására (») Ápr 26, 2012
Szerintem nem éppen előttünk kell védened a progit !
Én is használtam 5 évig -Poros is parsicban fejleszt , mi szeretjük ....

Én viszont ezt nem értem miért írtad !

"Hát jólvan, zárjuk le a témát, meg a fórumot.
Zárjuk le, mert azt gondolom, hogy ha valaki visszalapoz, mident megtalálhat, és ez jó, bár vannak dolgok, amikre nem biztos, hogy meglesz a megoldás."

Szerintem ha most nincs senkinek kérdése , új projektje ,az még nem jelenti azt hogy később sem lesz ..
Szép napot:
(#) Szammer válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 26, 2012
Szia!
Ha nincs mit mondani, hát ... (akkor a forum elérte célját).
Egyébként, neked is szép napot.
(#) Szammer válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 26, 2012
Szia!
Nem értelek.
(#) Szammer válasza poros hozzászólására (») Ápr 26, 2012
Szia!
Sokan leszólják a Parsic-ot, mert nagyon egyszerű programozni benne.
Én már 50 feletti versenyző vagyok, és soha nem tanultam programozást, csak TTL technikát (bár ezt már többször leírtam).
Mégis van pár project, ami Parsic alapon született, és ipari környezetben működik.
Hát ennyi.
(#) kaqkk válasza Szammer hozzászólására (») Ápr 26, 2012
Segíteni szeretnél vagy segítséget kérsz ? Ha nincs mit mondanunk miért beszéljünk ?
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Ápr 26, 2012
Örülök, hogy valaki itt van.
(#) Szammer válasza poros hozzászólására (») Ápr 26, 2012
Hát akkor hajrá!!!!!
(#) poros válasza Szammer hozzászólására (») Ápr 26, 2012
Miért kéne lezárni a témát. Azért mert nem pezseg mostanában itt az élet nem kellene lezárni.
Szerintem ez rossz ötlet!
(#) Szammer hozzászólása Ápr 26, 2012
Sziasztok!

Hát jólvan, zárjuk le a témát, meg a fórumot.
Zárjuk le, mert azt gondolom, hogy ha valaki visszalapoz, mident megtalálhat, és ez jó, bár vannak dolgok, amikre nem biztos, hogy meglesz a megoldás.

Szép napot:

Zsolt
(#) proli007 válasza Szammer hozzászólására (») Ápr 22, 2012
Nem vadul programoznak, vagy pecáznak..
(#) Szammer hozzászólása Ápr 22, 2012
Mivan srácok?
Ismét meghalt fórum?
Vagy mindenki mindent tud?
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Ápr 18, 2012
Ja és még valami:
A rajzodon, alapban fel vannak tápra húzva a bemenetek, a Parsic fájlban meg nem.
Tehát: vagy invertálod, vagy testre húzod, és tápra kapcsol.
Még valami: Ennél az egyszerü alkalmazásnál, nem muszáj quartz, belső osci. is elég.
(#) neoone válasza Szammer hozzászólására (») Ápr 17, 2012
Köszönöm a segítséget, mihelyst meglesz az égetőm kipróbálom élesben.
(#) Szammer válasza neoone hozzászólására (») Ápr 17, 2012
Szia!
Nem vettem észre, a GP.4 helyett GP.0-ra tedd a kimenetet, a quartz mellé semmit.
A quartz 1-2 lábai és a föld közé tegyél 1-1db 15-22pF kondit.
Hogy proteusban mit csinál, nem tudom, de a gyakorlatban mennie kell.
Itt a javított verzió:
Próbáltam ismét, de csak nem akar működni a Proteusban. A kapcsolás vajon jó?

Image1.jpg

(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Ápr 17, 2012
Ja és jelen processzorbeállításoknál, GP.4-GP.5-re 4 MHz quatz-ot.
(#) Szammer válasza neoone hozzászólására (») Ápr 17, 2012
Szia!

Kicsit átalakítva, és lefordítva.
(#) neoone válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 17, 2012
Próbáltam, parsicban néztem a müködését - de nem úgy működik mint az enyém, valamint a lefordításnál hibát ír ki.

hiba.jpg

(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 17, 2012
Vagy talán próbáld ki ezt , a proteus szimulációt nem tudom megnézni , és nem használom a progit
Az lehet hogy a datasheet GP néven írja a lábakat de a parsic RA... ként definiálja nyugodtan próbáld meg átírni

tartaly.PIC

(#) neoone válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 17, 2012
Felteszem az általam próbált Proteus szimulációt. De a 12c508A datasheet-ben csak GP.0- Gp.5 lábakat látok.
(#) kaqkk válasza neoone hozzászólására (») Ápr 17, 2012
Ha másik picben működött a program akkor a lábakat írd át RA.0 RA.4 re a GP elnevezés a parsicban nem játszik
Elnézést, rossz helyre válaszoltam!
Ez egy 2 tartályból álló vízszint szabályzó lenne. Az alsó tartályból töltené a szivattyú a felső tartály, ugy hogy miután feltöltötte a felső tartályt csak akkor kapcsolna be ismét, ha a szint lecsökken az alsó érzékelő szintjére. A harmadik érzékelő az alsó tartályban lenne elhelyezve, az védené a szivattyút, ha nincs benne víz akkor nem engedi bekapcsolni.
Következő: »»   61 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem