Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Áramlökés határoló lágyindító
Lapozás: OK   33 / 33
(#) zotya1983 válasza Peter65 hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Ezt alá támaszthatom régi felélesztett végfokba is ez került táphidegítésnek dc re. Természetesen a 100nF os változata. A minőségnek ára van...
(#) suney83 hozzászólása Jún 12, 2018 /
 
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne tud e valaki abban segíteni, hogy inverteres táphoz lehet e lágy indítást csinálni vagy valami megoldást, mert indításnál lemegy az Fi relé 12V 30A a táp fémkeretes földelés nélkül is lemegy.
(#) Bakman válasza suney83 hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
A Fi-relé nem a túláram miatt megy le hanem azért, mert valamilyen zárlat van a földelés felé. Könnyen lehet, hogy nem a tápegység hibás, hanem az oda vezető vezetékrendszerben van hiba valahol.
(#) suney83 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Nincs bekötve a földelés akkor is le megy van még egy 12V15A-res mellete és az nem veri le. Én arra tippelek túl nagy indulásra a zárlati árama és lehet e valamit kezdeni ezzel. Ha nincs bekötve a másik táp akkor is le megy ha van földelés ha nincs és mindegy hova van bekötve. Ha nem veri le akkor működik, nincs baja a tápnak.
(#) Bakman válasza suney83 hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Mérések nélkül én arra tippelek, hogy valahol a nulla és a földelés zárlatos, ezért veri le a Fi-relét nagyobb fogyasztó.

Mindegy, hogy induláskor mekkora áramot vesz fel, a Fi-relé csak a földelés felé folyó áram miatt old le.
(#) Egri Frédi hozzászólása Júl 17, 2018 /
 
A FI relé elsődleges szerepe a szivárgó áram érzékelése, de ugyan úgy leold túláramra is, mint egy " mezei " kismegszakító, csak gyorsabban.
Ha veszel egy FI relét, azt mindig a névleges terhehetőségére veszed: pl. 25A, 40A, 100A.
Az érzékenységére - szivárgó áramra, ami teljesen független az átfolyó áramtól !!! - az új szabvány nem tudom mit ír elő ~ 20mA.
Ez azt jelenti, ha a szivárgás eléri a FI relé érzékenységét - ami fel van tüntetve rajta ! - függetlenül az átfolyó áramtól ( legyen az 1A vagy 80A ), le fog oldani, le kell !!! oldania.
Ha nincs szivárgás és az átfolyó áram meghaladja a "gyári" értéket ( 25A, 40A, 100A ), akkor is lekapcsol, mint egy kismegszakító, de konstrukciója miatt gyorsabban.
Ezekben a berendezésekben viszont elektronika van, amire Murphi törvényei érvényesek. " Ami elromolhat, az előbb-utóbb el is romlik.
Ezeket gondold végig, és ennek megfelelően használd a tápodat.
(#) Bakman válasza Egri Frédi hozzászólására (») Júl 17, 2018 /
 
Idézet:
„leold túláramra is”
Már amelyik, a többség nem old le.
(#) Tomi111 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Júl 17, 2018 /
 
Nem mindegyik old le túláramra! Ráírják, hogy meddig terhelhető, de nem old le. Vagyis a kismegszakítót nem helyettesíti. Természetesen van olyan is, amiben van túláramvédelem is. Ezt jelölik és drágábbak is.
(#) Egri Frédi hozzászólása Júl 17, 2018 /
 
Nem vonom kétségbe szavaitokat, de én még olyannal nem találkoztam az elmúlt 30 évben, ami ne oldott volna le túláramra. Még a régi cipősdoboz méretű NDK -s is leoldott...
Persze ez nem jelenti azt, hogy nincs ilyen, attól hogy én még nem láttam. Gagyit - nem feltétlenül Kínait - meg ne vegyen az ember, ha az életéről van szó.
Az is tény, hogy az áramszolgáltató előírja/megköveteli a FI relé mellett a kismegszakítót.
(#) Bakman válasza Egri Frédi hozzászólására (») Júl 17, 2018 /
 
Nem keversz te itt valamit? Túláramra a Fi akkor szokott működésbe lépni, ha a Fi után nulla és földelés zárlat van. Ez sem törvényszerű de gyakori jelenség. Viszont, ha a Fi-relé nem védett a túlterhelés ellen (ez a gyakori), akkor füstölésig lehet tornáztatni, nem fog leoldani.
Következő: »»   33 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu