Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ez erősen SW hibára utaló jelenség!
Láthatnánk azt a programot?
int state = 1;
void setup() { Serial.begin(9600); } void loop() { if (state == 1){ int state = 0; Serial.println(state); delay(5000); } else { int state = 1; Serial.println(state); delay(5000); } } Ezzel a programmal próbáltam, soros monitoron 5 másodpercenként kiír egy 0-t. Elvileg pedig felváltva kellene 0-t és 1-et. Mit jelent az az SW hiba?
Nem kell mindig újra létrehozni a változót!
Így lesz jó:
SoftWare A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2016
Valóban, így tényleg jó.
Ez így elég láma hibának tűnik, de mentségemre szóljon nem rég kezdtem ilyenekkel foglalkozni ![]() Köszönöm a gyors segítséged!
Sziasztok!
Olyat szeretnék csinálni hogy van egy txt állomány soronként kell ki olvasni. Az első sort pl egyes a második sort kettes be tároln. Le futt egy vizsgálat majd a következőt 3-4 sort vizsgálja be teszei a 3-mast az 1 változóba a 4-est a kettesbe. Ezt hogyan tudnám megoldani? Minden segítséget köszönök!
Használj char* pointert:
Arrays of strings
Sziasztok!
Ezt a kódot akarom feltölteni nano-ra, de hibaüzenetet kapok.
Ezt a hibaüzenetet kapom.
Mi lehet a baj? Elég lepusztult már az oprendszerem, lehet az oka?
Sziasztok
Biztos leírtátok már többször csak sok oldalt kellene visszaolvasnom. Arduino uno-val hogy lehet időzítést csinálni? /nem delay/ valami interupt.
De akkor állandón csak azt figyeli és mást nem tud csinálni pl:kapcsolókat, érzékelőket stb.
Szerintem kevered a delay() fügvénnyel, ha az fut, akkor nem tud mást csinálni...
A millis() épp azért van, hogy amellett mással is tud foglalkozni... A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2016
Valószínűleg, csak most kezdem az arduinot. Esetleg egy példát tudnál?
Sziasztok!
Új vagyok Van egy 4 digites 7 szegmense kijelzőm és 2 nyomógombom. Menüt szeretnék írni. Kicsit mint a monitorokon is van. Látom léteznek már megírt ilyen menü osztályok. Melyiket ajánljátok aminél két gomb is elegendő, és lehetőleg kevés helyet eszik fordításkor, mert ugye nem kell minden féle olyan cucc amit egy rendes LCD kijelző tudna. Előre is köszi. Zoli
Köszi így már értem.
![]() Lenne még egy kérdésem a 6db analóg bemenetre csak analóg jel mehet vagy a digitális jelet is tudja kezelni? Lehet buta kérdés volt. Kimenet ként viszont nem lehet használni?
Sziasztok!
Ha ezzel a kóddal:
Inkább kapcsold kimenetre az adott analog pint:
Köszi, eddig eljutottam, de a kérdés az lenne, hogy működik-e ez a kód kikapcsolt ADC-vel.
Igen!
Semmi köze az ADC-hez! Mért nem próbálodki?
Sziasztok.
Meg szeretnék tanulni néhány alap programozást Arduino-val, VBA programozási ismeretem van egy kevés, tehát ezen téren nem állok jól. Milyen alkatrészeket, panelokat érdemes vennem, miket ajánlotok esetleg? Arduino Uno? Későbbiekben szeretnék kijelzőre adatokat kiírni, feszültséget mérni, frekvrenciát mérni, motort vezérelni, pár számítást csinálni vele, amit a kijelzőre iratnék vele. Úgy tudom bárki gyárthatja ezeket a paneleket, van esetleg fekete lista, ahonnan ne vegyek? Elsődlegesen kínára gondoltam, mint beszerzési forrás. Köszönöm a válaszokat előre is.
Szia! Ha visszaolvasol kicsit mindkét lényegi kérdésedre van válasz. Én például kínai R3-at használok gond nélkül. Beiratkoztam az "Arduino 60 nap alatt" tavir oldalra és végigcsináltam. Könnyű volt szerintem. Én még nem vettem rossz Arduinós panelt.
Sziasztok!
Mitől lehet:ULN2803-ra teszek egy MB40100V2-es ventilátort. A ventilátor Plzs az 5 volton, a minusz a 12-es lábon. A 7-es lábra egy PWM-et teszek amin arduinóról jön. Alapban csak cicereg a venti és nem indul el ahogy emelem egy pici programmal a PWM értékét. Amint megkapja a 255-ös értéket, akkor elindul, de onnantól a kijelző ami MAX7219-el van hajtva rögtön lekapcsol. (Ha bármi gondot érezt azt észrevettem, hogy a MAX olyankor mindig lekapcsol). Mi lehet a gond? Köszi. Zoli UI: A 13-mas lábon egy led volt aminek a bemeten nem volt semmi a ULN2803 (előző próba leddel). Teljesen úgy viselkedik mintha annak a bemenetén is állítgatnám a PWM-et. Tehát változik a LED fényereje. A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2016
Nem lehet, hogy ez egy olyan ventilátor, hogy elektronika is van benne és nem szereti, hogy PWM jelet kap? Az adatlapján a motor típusára: brushless DC motor-van írva. Ez kb okozhat ilyen jelenséget. Esetleg sima 555-ös PWM meghajtással ki lehetne próbálni, így kiderülne, hogy mi okozza a gondjaidat.
Jól kötötted be az ULN-t? Valami rajzot azért felrakhatnál, mert így elég sok válasz lehetséges a kérdésedre. Szűkíteni jó lenne. Nem ismert a ventillátor teljesítménye sem, mert az ULN-ben csak sima darlington van, aminek azért vannak határai, főleg induktív terheléssel: 500mA-t ír az adatlap Ohmikus terhelés mellett. Lehet, hogy én FET-es meghajtással próbálkoztam volna inkább. Most megnéztem gyorsan helyetted - 180mA az általad megadott Sunon ventillátor árama 5V-on. Mivel induktív ráadásul folyton szaggatod, 180mAx7= simán lehet az indulóárama. Az 1,26A! . Ez önmagában is lehet gond. LED-nél nyilván ez nem probléma.
Közben megnéztem, hogy a gyártó azt írja, hogy PWM-re ne használjuk.
Ha kiszedem a ventit, hirtelen minden jó lesz. Hogy lehetnek kiküszöbölni? Ebben a méretben nem találtam PWM-es ventit, amire tuti hogy gyárilag támogatott a PWM. Láttam olyat ahol valami kondit és ellenállást tesznek a PWM-re. Az segíthet? Sajna nagyobb venti nem fér bele. Idézet: „Sajna nagyobb venti nem fér bele” Akkor nem PWM-ezed csak on/off állás és ennyi. Nem baj az ha erősebb a folyamatosan járó hűtésed. Persze a motor csapágya kopik.
De , mert egy jelmez fejében van három, és nem feltétlen szeretném mindig full sebességgel 1-2 centire a fülemtől, meg bele szemből a pofá*ba.
Idézet: „Láttam olyat ahol valami kondit és ellenállást tesznek a PWM-re. Az segíthet?” Az egy RC aluláteresztő szűrő, tehát ha jól van méretezve (jelentősen az alapharmonikus alá), akkor a négyszögjelből a középértékének megfelelő egyenfeszültséget csinál. Tehát lényegében a motor tápfeszültségét változtatod. Mivel elektronika van benne, valószínűleg ezt sem fogja szeretni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |