Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bluetooth kérdések
A szürke a hangszedő vezetéke. Azért nem jó (bár igen, ez a phono), mert nem vonalszintű jel megy rajta. Egy alacsony jelet fogadó bemenet, ráadásul RIAA korrekciót is tartalmaz az utána jövő előerősítő. Tehát nem itt kell betámadni, hanem ennek a fokozatnak a végén.
Ez a 670-es rajz egy szkennelt dokumentum, borzasztó minőségben. A Phono bemenet után egy MC4558 dupla műveleti erősítő végzi az erősítést és a RIAA korrekciót. Ennek a kimenete megy a bemenetválasztó kapcsolóra. (Ennek a verziónak van mikrofon és AUX bemenete is gyárilag, itt nem is kéne barkácsolni.) Ezt kellene megszakítani, és ide mehetne a BT panel kimenete. Ennek a tápját is megoldhatod akár a centerből szerintem. Az más kérdés, hogy lesz-e az ezeknél sokszor előforduló ciripelő zaj... A képen látható a tuner kimenete is, meg az említett mikrofon és AUX bemenet.
A 707-nek van valami mikrofon mixing bemenete de ezt nem tudom, hogy mire használható ha csak nem karaoke-ra. Ez nem volna esetleg opció?
![]()
Anti/inverse riaa circuit (így lehet rákeresni) is játszhat, és akkor nem kell semmi belematatás a készülékbe. Mérnökként persze minden érzékem tiltakozik jól leosztani a jelet, és visszaerősíteni...
Bluetooth csatlakoztatásVan egy bluetooth adapterem, az a neve, hogy Wirelles. (PRO-00477 holm0178 bluetooth aux)Kérdéseim róla a tartozékai függvényében: Van maga az adapter- szerkezet, az egyik oldalán Jack-nak dugó-aljzat, a másik oldalán pedig egy régebbi típusú mini USB-s bemenet. (Azon keresztül lehet tölteni.) Maga az említett Jack dugó viszont mi lenne? Bemenet avagy kimenet? Van (járt) hozzá egy olyan spéci Jack dugó-adapter, amelynek mindkét vége csak dugó. Sajnos azt nem tudom, hogy így hangjeleket ad ki, avagy hangjeleket lehet vele hangrendszerekbe beküldeni (persze sztereóban). Elvileg és állítólag az egész cucc autókhoz való. /megj. nálam viszont az autóban pl. nincs semmiféle dugalj - a szivargyújtó dugóján kívül/. Nagyjából így néz ki. - https://hasznosholmikhu.cdn.shoprenter.hu/custom/hasznosholmikhu/im...385004 Ha kimenet, akkor minek bele a mikrofon? Ha meg bloetooth hangbemenet, akkor talán így esetleg elmegy? A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2025
Itt van róla leírás, felesleges lenne idemásolnom: https://www.bronze.hu/Bluetooth-Aux-adapter-Holm0178
Mondjuk, ha rákeresel (PRO-00477 holm0178 bluetooth aux - te írtad), azonnal jön rá találat. A "Wirelles" nem típus, hanem a "wireless", vagyis "vezeték nélküli" szó tévesen leírt formája lehet.
Telóval BT-n csatlakozol rá, és a jack csatin adja ki a hangot. Annó néztem ilyen kütyüt, sokat ne várj tőle hangzásra.
Mikrofon azért van benne, mert az autó hangrendszerét használja kihangosításra, maga az eszköz a mikrofon is, így lehet használni autókba kihangosítónak A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2025
Nem is várok! Csak én azt nem tudtam, ez ki-, vagy beadja a Jack dugóján a hangot.
Azt már tudom, pl. a képet/filmet nem viszi át sehová. Nem is igazán tudja értelmezni. Autóba meg sehová se tudom dugni, mivel az autórádiónak gyárilag nincs kivezetve semmije.
Most láttam, hogy létezik olyan BT autóba való adapter, ami kiterjesztett képernyőt tud. De nem ilyen egyszerű. A gyári multimédiának is tudnia kell, gondolom, valami Andoidos cucc. A trükk annyi, hogy a gyári csak USB-n összedugva tudja, és ez az adapter vezeték nélkül teszi ezt lehetővé.
Lehet, hogy gáz van
Nem tudtam bekötni, csak Mono-ba, a Bluetooth modult Összeraktam, eredeti állapot, és úgy is Mono-ban szol, a kazetta és a rádió is A chip TA8189N, ahogy nézem quad, bővebben utána nézve, "működhet Stereo-ban is" magyarázat van Létezik, hogy ez az IC/PHILIPS magnó, Mono lenne? Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |