Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html Idézet: Szerintem egy kezdőnek nem hogy segítene , inkább összezavarja . Nagyobb bonyolultságú áramköröknél segítség lehet , de az tuti hogy az autorouter soha nem fog olyan nyákot tervezni ami az én szememnek megfelel , biztosan visszatörlök javítok vezetékezést mozgatok alkatrészeket . „az autoroutot el kell felejteni kijelentés nem állja meg a helyét” Sokszor próbáltam de inkább újra kezdtem egy visszatörlés és alkatrész áthelyezések után kézzel ... A hozzászólás módosítva: Hé, 17:33
Idézet: „a segítségadási hajlandóság” Folyamatos, ezért működik a dolog.
Kezdőnek nyilván nem, vagy nem annyira.
Az autorouter 100%-ban nem azért van hogy helyetted dolgozzon, hanem veled. Erre van kitalálva az összes létező a.router.
Egyébként mit szeretnél ? Megtanulni nyákot tervezni , vagy megtanulni beállítani a routert ? Mint Niedzela írta, segítségnek jó egy átlag hobbistának de helyette nem fog tervezni .
Letöltöttem a legfrissebb verziót és nagyon élvezem a kézzel rajzolást! Nagyon jó, szépen alakul!
Kérdésem, hogy ha nem házilag készítem a NYÁK-t, hanem a JLCPCB-vel csináltatom, akkor galvanizált átmenetet csinálnak pl. egy furatszerelt alkatrészhez? Tehát ott célszerű via-t létrehozni? Elég alul megforrasztani és fent is lesz vele összeköttetés?
Ha kétoldalasra tervezed a nyákot minden "forrszemben" lesz furatgalván . Az elkészítés sorrendje : fúrás -galvánozás - maratás .
Az eagleben csak "két" oldalas PAD van, igy csak akkor nem lesz furatgalvános egy PAD ha nem küldesz hozzá réteget a gyártónak.
VIA-t ne keverd össze a PAD-el. A hozzászólás módosítva: Hé, 18:39
Akkor lehet, hogy keveredik nálam ez. Ha egy furatszerelt alkatrész van, akkor az átmenetet jelen a két oldal között villamosan? Tehát elég az alsó részen forrasztani és a felső réteggel is össze van kötve villamosan? Ez az egyik kérdés.
A másik, hogy ha egy átkötést kell csinálni valahol, azaz a rézvezető felül fut, aztán le kell buknia és alul futnia. Ez egy VIA, nem? Ezt én a NYÁK-on egy kis zöld karikával jelölöm. De lehet hogy a gyárban készült NYÁK-on már nincs is ilyen kialakítás? Most, hogy kézzel rajzolom, teszek rá kis zöld karikákat, de ha csak a felső és alsó vezetékek csatlakozására kétszer rákattintok, akkor kirajzol egy keresztet és olyan, mintha össze lennének kötve. Így nem is kellene kis karikákat rajzolnom? Kicsit megzavarodtam...
Az egale-ben csak kétoldalas PAD van, amit ha gyártatsz tartalmazni fog galvánt, igy a két oldal össze lesz kötve galvanikusan.
Idézet: „rézvezető felül fut, aztán le kell buknia és alul futnia. Ez egy VIA, nem?” igen Idézet: „akkor kirajzol egy keresztet és olyan, mintha össze lennének kötve.” nem jól használod az oldalváltást azért jelöli meg hibásnak. Idézet: „Így nem is kellene kis karikákat rajzolnom?” Nem kell kis karikákat rajzolnod ha ez alatt VIA-t értesz mert az automatikusan létrejön, ha jól használod az oldalváltást.
Kezdem érteni.
Azt még el tudod magyarázni, hogy az oldalváltást hogyan kell jól alkalmazni? Én kiválasztom a réteget (alsó vagy felső) és azon rajzolom a vezetéket (kékkel vagy pirossal). De hogyan kell összekötni őket? |
Bejelentkezés
Hirdetés |