Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4020 / 4020
(#) Lacika válasza Szaturnusz hozzászólására (») Pé, 6:22 /

Megadhattad volna a hangfal típusát, mert így csak találgatni lehet.....
Amit tudunk:
fél méteres kábel, mono 6.3-as apa-apa Jack dugó
csak az üres kábel van bedugva az aktív hangfalba,akkor is búg.
Amit nem tudunk:
A kábel gyári, vagy te csináltad?
Átmérted, nincs benne szakadás?
A hangfal bemenete sztereó vagy mono?
Ha bedugott kábelnél összezárod a másik végét akkor is búg?
(#) toth1996 hozzászólása Pé, 13:26 /

Android fejetség

Sziasztok.

Lenne egy olyan problémám hogy a külső mikrofonom nem működik eddig működőt aztán egyik napról a másikra nem.

Kondenzátoros mikrofont használok.(MIC-,MIC+ lábak vannak).
Kihangosítón szeretnék beszélni de semmit nem hall az illető semmit. Igy elkezdtem gondolkodni hogy beállítást stb de semmi. Azt észre vettem ha lehúzom a mikrofont és vissza akkor egy kattanást hall a másik illető. Igy gondolnám az erősítő nem romlott el. Van valami ötletetek?
(#) pipi válasza toth1996 hozzászólására (») Pé, 22:37 /

Próbáld másik telefonnal ... akkor mi van?
(#) SzervízMacska válasza toth1996 hozzászólására (») Szo, 12:04 /

Nem tudom, mit jelent a fejetség, de… A kondi mikrofonnak táp kell, tehát plusz 1 csatlakozó. Kivéve, ha elemes, akkor valószínű azt kell cserélni.
(#) toth1996 válasza pipi hozzászólására (») Szo, 21:42 /

Szia másik telefonnal is ugyan ez.
(#) toth1996 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szo, 21:53 /

Elnézést tévedtem.
Elektret mikrofon van a kihangosító (fejetsèg) Jack dugó kimeneten.
Nagy valószínűséggel bent a nyákon oldják meg a felhúzó ellenállást.
De a mic- mic+ an feszültséget nem mèrek.
Tesztelés képen egy 1k mic + lábára 5v rá hát ha valami táp IC adta meg magát az eszközbe?
Mert csak az a érdekes hogy mikor Jack és a mikrofont össze dugom azt "zajt" hallom nagyon pici időre a másik telefonon (másik fél ).
(#) tki válasza SzervízMacska hozzászólására (») 10:14 /

"A kondimikrofonnak táp kell, tehát plusz 1 csatlakozó."

Persze ha kétlábú a patron, akkor nem, mert ugyanagyon a lábon közlekedik a hangfreki, amin a táp is, csak mindkét oldalon leválasztásra kerül egy-egy kondenzátorral. Ezért lehet csupán MIC+ és MIC- érintkező ott. De innen nyilván nem látni a helyzetet.

Úgyhogy korrekt a gondolat, hogy hátha elment a mikrofon tápja valamitől a fejegységben. Nem táp IC, mert egyetlen soros ellenállás szokta ezt a feszültséget biztosítani, és nem is tűnik valami nagyon valószínű esetnek, de egy sokat rázkódó, hidegnek-melegnek kitett eszközben (felteszem, autóban van) akármi is történhet.
A hozzászólás módosítva: 10:15
(#) Szaturnusz válasza proli007 hozzászólására (») 19:45 /

Megmértem, nem szakadt a kábel, a test vezeték része sem.
A hozzászólás módosítva: 19:45
(#) Szaturnusz válasza Lacika hozzászólására (») 19:50 /

Idézet:
„A kábel gyári, vagy te csináltad?”

Gyári.

Idézet:
„Átmérted, nincs benne szakadás?”

Megmértem, nincs benne szakadás, a test vezetéknél sem.

Idézet:
„A hangfal bemenete sztereó vagy mono?”

A hangfalnak ez egy mikrofon bemenete és mono. Ez az aktív hangfal karaoke-ra lett kitalálva, emiatt van mikrofon bemenete, amibe mikrofont lehet dugni.

Idézet:
„Ha bedugott kábelnél összezárod a másik végét akkor is búg?”

Nem. Ha a mikrofon jack-jack kábelt bedugom és a jack másik végén összeérintem a test és a jel vezetéket, akkor a búgás megszűnik.
A hozzászólás módosítva: 19:51
Következő: »»   4020 / 4020
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem