Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 40
(#) Szabi1 hozzászólása Feb 13, 2017
Sziasztok! Van egy Antari F80-Z füstgépem és a szivattyúja nem nyomja jól az anyagot, így vettem használtan. Nem tudna valaki küldeni egy ábrát, hogy hogyan kell összeszerelni a szivatyu alkatrészeit rendesen? Mert nekem az a gyanúm hogy belepiszkáltak és nem jól rakták össze, pedig nemhinném hogy baj volt a szivattyúval, mert a termosztát volt kuka benne.
(#) golem hozzászólása Dec 7, 2016
Füstgépbe a termosztátot hány fokra szoktátok állitani mert nekem most fel van tekerve maxra 300 cfokra
(#) rejtettlampas válasza gymark hozzászólására (») Dec 7, 2016
Szia! Megtisztelő, hogy az én megoldásomat láttad legjobbnak a megvalósításra! Tanácsként azt tudom mondani, hogy a lényeg, hogy az egész fűtőszál-ólom-feltekert cső egység minél szorosabb kontaktusban legyenek egymással és minél egységesebb "tömböt" alkossanak a legjobb hő átadás érdekében. Tehát, ha nem akarod beleönteni az ólmot, akkor is a lehető legnagyobb felületen kell, hogy érintkezzen (szorosan) a fűtőszál és a cső, valamint az ólom! Így lesz a leghatékonyabb! Ha sok a légrés benne, akkor nehezebb lesz a hőátadás, tehát lasabban melegszik fel a cső és könnyebben visszahűl, amikor a hideg folyadék beleáramlik. Ha pedig az egész kazán egység nem tartalmaz elég fémet, akkor pedig nem lesz elég hőtartása és így is könnyen visszahűl! Ebben gondolkozz az összeállításnál. Szivattyúnak szerintem nem jó az autó ablakmosó, bár én is avval kezdtem, de aztán beláttam, hogy gyenge és később beszereztem egy membrános kávégép szivattyút. A mosógépé, amit te mondtál, nem tudom milyen lehet, bár szerintem ott nincs szükség nagy víznyomásra. A membrán szerepe ott szerintem csak a víz visszaáramlásának megakadályozása miatt van!
(#) gymark hozzászólása Dec 6, 2016
Üdv!
Elég régóta olvasgatok az oldalon és a témában szerintem már az összes hozzászólást végigolvastam. Bele szeretnék fogni én is egy saját home made füstgépbe. rejtettlapmas tervéből vettem az ötletet, de sajnos én nem nagyon tudtam aluminiumot szerezni ezért maradnék az ólmos megoldásnál. Kinek mi a vélemény erről, mi célja van, mennyire hatékony? Úgy szeretném megoldani, hogy a fűtőszál(1850W, mosógép fűtőszál) kivehető legyen vagyis nem öntöm rá az ólmot csak köré. 5m 5X-1mm-es rézcsövet szeretnék feltekerni, de félek, hogy túl lógna a tekercs a fűtőszálon és nincs elég idő/hely a szublimálásra. A fűtőszál 65mm széles és 220mm hosszú ami köré még jönne az ólom. Pumpám kettő is van nem tudom melyik kerül majd beépítésre az egyik egy 12V-os ablakmosó pumpa a másik egy 230-as membrános pumpa ami a mosógép vízleszívója volt. Én a mosógépből való pumpát szeretném felhasználni mivel az membrános, de nem tudom milyen nyomással dolgozik, valaki esetleg ebben is tudna segíteni?
(#) golem válasza Gafly hozzászólására (») Dec 1, 2016
Szia bekötöttem a füstgépet meg máma kipróbáltam működik.
Preparáltam egy távirányítót hogy ki tudjam próbálni.
Köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
(#) golem hozzászólása Nov 30, 2016
Távirányítónak nincs föld. Meg át nézem még egyszer a huzalozását.
Meg a csatlakozók lábát le zsugor csövezem.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
(#) Gafly válasza golem hozzászólására (») Nov 30, 2016
A visszarajzolásból visszakövetkeztetve a működésére:
- 230 V-ot megkapja, onnan megy a kapcsolóra.
- Kapcsolótól kazán hőkapcsoló, hőkioldó, kazán (logikusnak tűnik).
Azaz bekapcsolva melegen tartja a kazánt.
Ami a szivattyút illeti, a rajzod szerint akkor kellene a füstképző anyagot pumpálnia, ha a "vezetékes/vezeték nélküli" távirányitótól erre parancsot kap (két csatlakozó mama, párhuzamosan).
Ez meg csak akkor teljesül, ha "nullát" kap a szivattyú. Az meg a kapcsoló bal felső sarka.
Elvileg látni is lehet hogy honnan tört le...
Mellesleg nekem nem tetszik ez a rajz, különös tekintettel a távirányitók csatlakozóinak bekötésére (érintésvédelem). Ezt azért átnézném még egyszer.
(#) golem hozzászólása Nov 30, 2016
Sziasztok!

Kaptam javításra egy dune fog 1200 a szivattyú egyik vezetéke le van szakadva.
Meg szét volt szedve a szivattyúja én azt össze raktam.
A képen be karikáztam a leszakadt véget. meg csináltam egy bekötési rajzot a huzalozás alapján.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
(#) tornadoplus válasza Szabi1 hozzászólására (») Nov 11, 2016
Szia!
Köszi szépen. Hétvégén nekiesek. Ha kész visszajelzek.
Köszi! Szép napot!
(#) Szabi1 válasza tornadoplus hozzászólására (») Nov 10, 2016
Szia! Várd meg míg kihűl, hogy meg ne égetsd magad, utánna üritsd ki a tartályt, és szedd ki a pumpát. Az a pumpa úgy működik, hogy egy elektromágneses szelep zár és nyit. Szét lehet szedni, jegyezd meg minden ki darabját mi hova megy, és takarítsd ki szépen, és a csővezetékeket is. Utánna ajánlatos megpróbálni a pumpát beszerelés előtt, hogy felszívja e a vizet, vagy egyáltalán nincs-e eldugulva. Ha nincs eldugulva, és beszeled de mégsem fog jönni a füst akkor a kazán van eldugulva. A gyári kazánok végén van egy szűkitő, azt is le lehet szedni, és kitakarítani.
(#) tornadoplus hozzászólása Nov 9, 2016
Sziasztok!
Kaptam egy használt ütött-kopott füstgépet. Sajnos a felfűtés után nem történik semmi. Ha megnyomom a távirányító gombját a pumpa csak halkan zúg, és nem csinál semmi. Mi lehet a baja? Hogyan lehetne életet lehelni bele?
Előre is köszönöm!
Üdv Péter
(#) Szebence válasza Gery1989 hozzászólására (») Aug 2, 2016
Amikor kerestem sehol nem találtam csak 5000Ft felett. A napokban láttam itt HE-n, ezt a hirdetést, lehet érdemes lenne benevezned rá: Bővebben: Link
(#) Fidel válasza rejtettlampas hozzászólására (») Aug 2, 2016
Fel kell tölteni a csövet homokkal, vagy viasszal, esetleg vízzel, ha jól le tudja zárni a végét, és akkor nem fog megtörni.
(#) Andras25 hozzászólása Ápr 18, 2016
Hello
Szerintem kinyìrtad a pumpa membránját így minimum szervíz 6000Ft
vagy új pumpa 8000től normális erős vagy a fölött!Én pumpát cserélnék inkább és 20százalékos ecet 25százalék deszt víz utánna csak deszt. víz üzemben, a csere után, a legjobb tisztítási módszer szetintem, mert a füstgép tulajdonképpen egy nagy kávéfőző!A nagy nyomás a pumpának a bemenetén tuti nem tett jót neki a pumpa csak visszafelé zárja a nagy nyomást befele nem bírja ez tuti!
Remélem segítettem majd irj mi lett a vége.
Szeva
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2016
(#) Gery1989 hozzászólása Ápr 16, 2016
Üdv. Mindenkinek! Olyan gondom lenne hogy van használt füstgépem ami tökéletesen működik de kiakartam takarítani a port belőle Kikapcsolt állapotban a szívó csőbe kompresszorral bele fújtam utána gép bekapcs. Majd pedig nem szívja fel a folyadékot a gép hanem bugyborékol a folyadék mintha vissza felé dolgozna a szivattyú! Valami megoldás erre!
Segítséget előre is köszönöm!
(#) Fidel válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 18, 2016
Az a bimetál annyira van hangolva, ha olyan a kialakítása, akkor azon lehet állítani, hogy melegebb legyen.
(#) Toni88 hozzászólása Jan 18, 2016
Ezt nem tudtam, hogy csak addig fűt... Akkor mindegy, de ha úgylesz majd egyszer kipróbálom.
(#) kaqkk válasza Toni88 hozzászólására (») Jan 18, 2016
Nem hiszem, mert kb130fokig fűt és az nem biztos hogy elég a füstfolyadéknak ,de ha van egy kidobásra váró kacsád kipróbálhatod ...
(#) kaqkk válasza FunTom81 hozzászólására (») Jan 18, 2016
Igen erről beszélek de ......
(#) Toni88 hozzászólása Jan 18, 2016
Sziasztok! Eszembe jutott egy dolog. Gőzkacsával működne a dolog?
(#) FunTom81 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 13, 2016
Anno mi melegszendvicssütő fűtőszálára tekertünk hűtő hátuljáról lebontott rézcsövet, majd szódásszifonból kapta a folyadékot. Embertelen füstöt produkált...
(#) kis_san válasza Fidel hozzászólására (») Jan 13, 2016
Ha üveggyapot szálak köré tekernél kanthal huzalt és az ázna a folyadékban, szerintem megoldható, de én gyengeáramról hajtanám. A kocsiba akartam szintén betörő-riasztás céljából de most nincs időm rá fejleszteni...

Ekkora füstöt lehet kihozni kb. 100W teljesítménnyel:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
(#) kaqkk válasza Fidel hozzászólására (») Jan 8, 2016
Van olyan fűtőbetét is ami nem vízre hanem levegőre van tervezve , főzőlap- szendvics sütő vagy akár grillsütő betétet is ki lehet próbálni , hidd el a fűtőszálra közvetlenül fecskendezve nem lesz jó! Égett büdös lesz a füst de a betörőt tuti elüldözi , viszont a lakók sem mennek be két hétig egy ilyen akció után !
(#) Fidel válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 8, 2016
Pont azt írták itt fentebb, hogy a mosógép fűtőszál pár másodperc után levágta a firelét, mert az vizes közegbe van méretezve.

A hajszárító fűtő egysége nem melegszik fel túl gyorsan, ezért nem izzik fel hirtelen.
A porlesztást állíthatóra szeretném csinálni, és azzal beállítani azt, hogy ne legyen nagy a hőingadozás, mert folyamatosan fog hűlni a permettől. Ami meg lefolyik, az megy vissza a tartályba. A fűtőegységben van egy bimetál, ami leoldja, ha túlmelegszik.

Aztán, lehet, hogy neked lesz igazad, de úgy vagyok vele, hogy egy próbát megér, maga a fűtőegység már ki van berhelve, és próba kép modell festékszóróval megszórom. Ha nem életképes, akkor majd jöhet a fűtőpatronos megoldás.
(#) Fidel válasza Andras25 hozzászólására (») Jan 8, 2016
Pontosan nem tudom, hogy mire gondolsz? Írj egy privátot, ha tudok segítek. Vagy a hozzászólásod linkjét add meg, ránézek.
(#) Andras25 válasza Fidel hozzászólására (») Jan 8, 2016
Hello
Majdnem igy lett megoldva két pötty rá lett heggesztve a cső végére arra teflonszallag 4x körbetekerve hogy a pöttyök ne zabálják szét a gumitömítést és kész visszatekerve minden és makulátlanul müködik 1 hónapja.
Egy kis off sorry:
Ötleted lenne strobihoz
Irtam már abba a fórumba is de hátha neked van ötleted
Autommatán működik de vezérlőröl nem
Köszi előre is
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 7, 2016
A helyedben azt próbálnám meg hogy vennék automata mosógép fűtőbetétet arra tekernék rézcsövet , pár helyen még akár hozzá is lehetne forrasztani a csövet a betéthez a jobb hőátadás végett , a csőre tennék egy vasaló hőkapcsolót és már készen is van a gyors kazán , amit mondjuk üveg vagy kőzet gyapotba csomagolhatsz és már dobozolhatod is a rézcsőbe meg nyomathatod a folyadékot .
(#) kaqkk válasza Fidel hozzászólására (») Jan 7, 2016
Amit leírtál halva született ötlet ! A fűtőszálra porlasztva a folyadékot az el fog égni amíg vissza nem hül a szál azután meg lefolyik ,és túl hűti a cekászt a hatalmas hőingadozástól meg kb 10 próbálkozás után elpattan a fűtőszál de próbálgasd nyugodtan (én ezt végigjártam 15 éve)
(#) Fidel válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 7, 2016
Azért mondod ezt, mert nem olvastad az induló hozzászólásomat, nekem kicsit másra kell, és más a kiinduló koncepció. Lehet, hogy nem úgy fog elsülni, ahogyan elképzeltem, de majd beszámolok az eredményről.
(#) kaqkk válasza Fidel hozzászólására (») Jan 7, 2016
Ha beleolvastál volna a témába tudnád hogy nem kell
Idézet:
„porlasztani a folyadékot”
. Egyszerűen bele kell juttatni (ulka szivattyúval) a kazánba , ott a nagy felületű forró csőben elpárolog (gőzzé válik) amit füstként látsz . A kazán meg egy rézcsőből készült spirál (jobbaknál alumíniummal tömbbe öntve a házi megoldásnál meg samottal vízüveggel ) természetesen ebben benne van a fűtőszál is (és rászerelve egy bimetálos kapcsoló ami nem engedi túlmelegedni a kazánt.
Következő: »»   2 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem