Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Az Alkotós HTA táplálása 48VAC-rol történik ha jól látom.
Ezek szerint kibírja változtatások nélkül ezt a tápfeszt az áramkör.
Egy HTA30 Alkotós utánépítésről én is be tudok számolni. Már itt a fórumban említettem, de ide is becsatolom a hivatkozást. Itt van róla két fotó. . Ez a kialakítás nálam teljesen problémamentes volt, tudom javasolni bárkinek. Részletek és tervek nálam, de ha van érdeklődés szívesen felrakom ide is.
Még jó hogy itt nem te szabod meg kinek mire lehet ideje.
Köszi. Na, közben megnézegettem a csövek működését. Már kezdem kapisgálni. ![]() Idézet: Semmi baj biztosan az ábra a félre érthető ? De pont az előbb írtam hogy a Cső fűtése a 4-es és az 5-ös láb , eddig gondolom érthető . No már most a 4-es és az 5-ös lábra is megy egy 100 ohm ami a GND -re megy , ezt hivjuk közepelésnek ! Így valóban mindkét pontja a GND-re kapcsolódik csak 1-1 darab ellenáláson keresztül ,remélem így talán érthetőbb ? „Hiszen mindkét végpontja a test-re kapcsolódik??”
Hiányoztam nyelvtan óráról is.
Idézet: „Légy szíves” Helyesen légyszives.
Sziasztok.
Én Ezt a HT A30-ast építettem meg vagy 5 éve. jó hangja volt.
Előre is bocs a következő kérdésemért.
Egyszerűen nem tudom feldolgozni a következő ábrát. Ábra Nem értem,hogyan képes azon a" fütőszálon" áram folyni. Hiszen mindkét végpontja a test-re kapcsolódik?? Vagy lemaradtam valamiről fizikaórán Légy szíves magyarázd el.
I -es pont javitva , meg a II-es is Igen jól értelmezed a 2 darab 100 ohm 2Wattos ellenálás az az eggyik láb a cső 4-5 -ös lábára a másik láb a GND-re megy !
Szia!
Karácsonyi ráérésemben alkatrész értékekkel kiegészítettem a nyákrajzot, ezen kívül eltávolítottam két átkötést, és pozíció feliratokat tettem rá. Magyarán kicsit módosítottam. Bár a jeltest nem tudom miért kell egy ellenálláson keresztül kapcsolódjon a GND-hez, de sebaj, Ágoston Lajos is a saját JLH panel tervében alkalmazott ilyen furcsaságot. Max ha valakinek nem tetszik akkor majd átköti és kész. Értéke gondolom olyan 10ohm lehet.
Szia.
Nos nagyjából átnéztem a rajzokat. Amit nem értek és tisztáznom kéne az a következő. I .A lay-on nincs rajta a Jamicon puffer melletti átkötés ami egy helyen még forrasztva is van.Azt hová kell huzalozni. II .A 2db 100 Ohm-os ellenállást a cső fűtésére azaz a 4-es és 5-ös lábhoz kell kötni? A kézzel rajzolt ábrán mintha így lenne és a föld-ről jön le mind a kettő ell.áll Egyenlőre ennyi Idézet: És lehetne róla tudni többet is ? Esetlegesen egy-két foto az jól jönne , meg a nyák terv is amennyiben valamely formában publikus . „a canopust megépítettem és hihetetlen ahogy szól.”
Sztem jó hogy itt a link, sok a hasznos infó arrafelé, Alkotós nyák, Huszti sajtós hülyeségei, végtranyók problémái, stb.
Szerintem, a hangszóróval terhelt frekvencia menetre gondolt, mert a kérdésnek csak úgy lenne értelme.
Idézet: Hol látsz a rajzokon hangszinszabályozót? Biztos csak én nem látom ! „hangszínszabályozós erősítőket nem szeretem.”
Ez engem is érdekelne. Nincs meg véletlenül ezeknek is a mérése, hogy milyenek hangszóróval? Mert a hangszínszabályozós erősítőket nem szeretem.
ugylátom csak vitázni szeretnél , a linket nem én tettem ide szóval annak irhatnál aki belinkelte ?
Hogy jön ide? Egyszerűen, egy linken keresztül pl. Megmutassam? Idézet: Hogy jön ide egy másik fórum tartalma ? Amit ott van az ott olvasható ami itt van az meg itt olvasható! Kérnén a témához kapcsolatos dolgokról a beszélgetést amennyiben ez nem megy akkor inkább maradjunk csendben . „meglévő tartalmakat többszörözni”
Hali!
Ezek az áramkörök a régen létezett Hang és Technika című újságból valók, felismerem a rajzot ( a canopus legalábbis biztos). Megvan a teljes cikk is, linkelem az oldalamról. Az egyszerűség kedvéért belepakoltam egy-egy doc-ba a képeket. És bonusként kaptok egy szintén az abban az újságban levő FET-1 nevű erősítőt is teljes védelemmel. Olvassátok ha akarjátok. Canopus A30 FET-1 Kiborg ui: a canopust megépítettem és hihetetlen ahogy szól.
Csak fölösleges a már meglévő tartalmakat többszörözni sztem. Vagy ennyire sok a ráérő idő?
Működik azzal is, de MJL21193 / MJL21194 párossal az igazi.
Ide tettem fel nyák rajzot, ha kell: http://forum.audiodiy.hu/fs/canopus_176.png Itt vannak képek az akkor még félkész cuccról: http://forum.audiodiy.hu/viewtopic.php?t=272&postdays=0&postorder=a...rt=120 Idézet: [/OFF]Az ott látható ez meg itt[OFF] „audiodiyen.”
Szia Laci!
Itt a rajz. Két verzió van rajta, az egyikhez mellé raktam még a tápot is ahogy szamóca említette. Alul tudsz lapozni a két nézet között, aztán minden tapasztalatról beszámolni, hogy minél könnyebb dolgunk legyen az után építésnél!
Ki vannak már vesézve bőven, pl audiodiyen.
Idézet: Igen sajnos a BDT -ből csak szintiszta hamisítványokat lehet kapni ! Éppen ezért a BDW83-84 az ami lett helyettük alkalmazva a HTA-ban . A canopusnál sem gond a tranzisztor kérdése , álítólag a BD249-250 páros a nyerő ? „Ezek a végtranyók már nem kaphatóak”
Ez jó kérdés ? Sajnos csak erről az erősítőről mindösszesen ezt meg még egy kapcsolási rajzot találtunk ? Ha volna valakinek ettől értékelhetőbb akkor azt is szivesen várjuk !
Idézet: Szerintem nem lényeges a monoblokk kiépités , de nekem személy szerint tetszetősebb . Még csak HTA-at építettem de mindkét erősítőt monoblokk kiépítésben csináltam . HTA-30 csöves előfokkal ! „Ezeket mindenképpen monoblokkosra érdemes csinálni? ”
A canopus rajzán középen az a kérdőjeles hókuszpókusz az mi?
Ezeket mindenképpen monoblokkosra érdemes csinálni? Ezek a végtranyók már nem kaphatóak! Kezd izgalmassá válni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Hogy jön ide?