Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Lapozás: OK   96 / 96
(#) gumibaba válasza Joci77 hozzászólására (») Júl 28, 2018 /
 
Szép ! És tetszik is tolókapuhoz van ?
Ha igen megvan a blokkvázlata?
(#) gumibaba válasza Joci77 hozzászólására (») Júl 28, 2018 /
 
áramköri leírás érdekelne de köszönöm
(#) sportsboypaper hozzászólása Aug 16, 2018 /
 
Sziasztok, a Hörmann Lineamatic Motorom szeretném beléptetővel nyitni.ezt szeretném bekötni a motorba, de elakadtam. A gondom, az RFID beléptető, mellyel a részleges nyitást szeretném aktiválni. A beléptető rendszer egy SIB márkájú standalone érzékelő. mértem mit tud, és eddig két módot találtam rajta egy NC és egy NO- relét vezérel nyitára. Ugy működik, hogy nyitásra a megadott ideig zárja/nyitja az áramkört és lesz 12V-om a kimeneten. Az lenne a kérdésem, hogy ha a kapunak 0V-os impulzus kell, akkor mit tehetek? a relé és a motor közé lehet valamit tenni, hogy 0V-os impulzust adjon mikor zárom az áramkört? a nyitás hosszát be tudom állítani 1 mp-re, azzal nem lenne gond, de nem tudom, hogy a motor mit szol hozzá ha kap 12V-ot ott ahol nem várja. A motoron van egy másik bemenet, azt részleges nyitásnak hivja, ott el tudom képzelni, hogy addig nyit, amig a relé nyitva van, es azt is hogy ott nem lenne gond a 12V. Van erre tapasztalata valakinek?
Köszönöm
(#) proba válasza sportsboypaper hozzászólására (») Aug 16, 2018 / 1
 
Ha a belső relé érintkezőit nem lehet függetleníteni, marad hogy utána kötsz mégegyet.
(#) sportsboypaper hozzászólása Aug 17, 2018 /
 
Köszönöm, közben rájöttünk, hogy lehet függetleníteni, és így már jó. Egyszerűen levettük a negativrol az egyik vezetéket (a rajz ellenére) Rövidzarat kapok, és 0V a feszültség. Levettem a nyitásidőt 1 mp-re és tökéletes, legalábbis az asztalon Ráadás, hogy a kaputelefonba is be lehet így kötni (ami mellette lesz) és nem kell duplán vezetékelni a motorig.
(#) Remci hozzászólása Okt 4, 2018 /
 
Sziasztok!

Nem emlékszem hogy ebben, vagy a másik kapus topicban volt egy program, vagy egy link egy olyan számításról, amivel ki lehet számolni egy karos motor felfogatási pontjainak a távolságát a kapu forgáspontjától. Nem tud véletlen valaki róla? Vagy hogy hol található?
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
(#) HA5AWS válasza Remci hozzászólására (») Okt 4, 2018 / 1
 
Szia!
A gephu.rar-ra keress rá topicba.
Üdv: Gábor
(#) Remci válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 4, 2018 /
 
Köszönöm, megtaláltam.
(#) djkoxi hozzászólása Sze, 8:00 /
 
Üdv!

Ha adott egy kétszárnyas kapu aminek az egyik szárnyát 110 fokra kell kinyitni a másikat meg csak 80-ra, akkor a motorokat eltérően fogatjátok fel? Arra gondolok, hogy az esztétika miatt a 80 fokost is a 110 fokos szerint szerelitek-e?
Hörmann kapunyitó, és a rövidebbik motor van, emiatt közelebb kell tennem a forgáspontot az oszlophoz a 110 fokos kapuszárnynál.

Köszönöm a választ!
(#) zsoltee0001 válasza djkoxi hozzászólására (») Sze, 8:15 /
 
De a két szárny mérete egyforma?
Van egyszer a papírforma , meg vannak a lehetőségek, ha ehhez van lehetőséged akkor először ki kell próbálni, nincsenek e begyorsulásos szakaszok, rángatás, holtjátékból kifolyólag, egyenletes-e a működés van-e megfelelő nyomaték, bárhonnan el tud-e indulni erőtartalék mellett is stb.
Üdv
(#) djkoxi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Sze, 8:43 /
 
Köszönöm a választ!
A két szárny egyforma. Az udvar szöget zár be a kerítéssel, emiatt kell túlnyitni a 90 fokon az egyik szárnyat. A hörmann gyári papírján ezzel a motorral ehhez a nyitási szöghöz nincs is 110 fokos opció. A hosszabbik motornál már van ilyen lehetőség. 1120 mm a motor hossza és 400 mm a löket.
Az itt talált modellező segítségével kaptam X és Y értékeket.
A gyári felfogatóvassal 130 mm-re van a forgáspont az oszloptól, a kapu forgáspontja meg 110 mm-re az oszloptól. Tehát alapban az Y értékem 240 ha a gyári felfogatást használom. Sajnos ezzel a motorral ilyen Y értékhez nincs lehetséges X érték ha 110 fokos nyitást szeretnék.

A program az optimalizáció után 155 mm Y értéket és 180 mm X értéket ajánlott.
Következő: »»   96 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu