Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   148 / 181
(#) tepege hozzászólása Máj 29, 2020 /
 
Számláló még nincs rajta
(#) tepege hozzászólása Máj 31, 2020 /
 
Ez az alkatrész lehet a bajok forrása?Ha igen, hogy kell szétszedni?Ha nem megy a REW akkor a szíj tárcsa forog ami a képen van, rugó vagy filc csere?
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2020
(#) pucuka válasza tepege hozzászólására (») Máj 31, 2020 /
 
Az lehet. Ez a kuplung. Azzal a három füles rugóval lehet állítani a dörzs nyomást. Alatta a műanyag koszorúban olyan lépcsőfokok vannak, a füleknek azokra való át helyezésével lehet állítani a feszességet. Ahogy látom, max -ra van állítva. Keress egy zéger gyűrűt, és akkor hozzáférhetsz a kuplung filchez.
(#) tepege hozzászólása Máj 31, 2020 /
 
Ok kösz max-rá állítva is csúszik.
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Máj 31, 2020 /
 
Annak csúsznia kell, azért van filccel megoldva. Ami nem mindegy az az, hogy MENNYIRE csúszik? Ha véletlenül olaj került a filcre, akkor sokkal jobban csúszik, mint kéne, hiába szorítod maxra.
Lehet az is, hogy a filc felszakadt és már nincs is a tárcsák között, vagy nem úgy, ahogy kéne.
(#) tepege hozzászólása Jún 1, 2020 /
 
Ha még nem megyek a társulat idegeire... nem látok zégert rajta, nem lehet, hogy a műanyag feletti réz cuccot le lehet húzni a tengelyről?
(#) tepege hozzászólása Jún 3, 2020 /
 
Üdv-miután nem tudtam még szétszedni a kuplungot a gépezetet összeraktam -már csukott szemmel adom elő...kapcsolgattam FF-REW közt és a 60 perceset már végigtekeri autó-stop ok,bár a végén nagyon belassul,lejátszás ok-itt a görgő rúgóján kellet állitani erősebbre.Még azt vettem észre,hogy REW-nél ha megáll akkor a kuplung-most-nem csúszik meg mint eddig,hanem a szij csúszik a motor,lendkerék forog,ami eddig nem volt.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2020
(#) tepege hozzászólása Jún 3, 2020 /
 
Takaritsam ki a motorját?
(#) tepege hozzászólása Jún 3, 2020 /
 
Kezd összeállni még ezek ellenére is,számkeresés is működik.
(#) tepege hozzászólása Jún 3, 2020 /
 
Ha gyengélkedne a motor az lejátszásnál is előjönne?
(#) veroka válasza tepege hozzászólására (») Jún 3, 2020 /
 
Persze. A lendkerék meghajtását is a motor végzi, a lendkerék tengelyére nyomja rá a szalagot a gumigörgő. Ha szorul a motor, akkor a lendkerék nem forog, a magnó nyávog, esetleg meg is nyújtja a szalagot, hiszen a felcsévélő orsó azért próbálja feltekerni a szalagot amit a szoruló lendkerék megakadályoz - legalábbis elviekben.
Nagyon egyszerű a dolog: mindent szedjél szét és tisztíts ki, olajozz (zsírozz) be. Ahogy olvasom, elég sok kontakt hibád is van: fényképezz le minden vezetéket és csatlakozót, majd szedd szét a panelokat és ALAPOSAN nézz végig minden forrasztást. A fényképek azért kellenek, mert biztosra veszek egy-két leszakadó vezetéket. Ezek helyét megtalálni művészet lenne a fényképes mankó nélkül.
(#) tepege válasza veroka hozzászólására (») Jún 3, 2020 /
 
Kösz sejtettem, hogy ez lesz a végén
(#) tepege hozzászólása Jún 3, 2020 /
 
Kuplung szétszedésére lenne ötleted?
(#) veroka válasza tepege hozzászólására (») Jún 3, 2020 /
 
Az enyémen zeger gyűrűk vannak, de a tiedet nem ismerem úgyhogy nincs.
(#) mustang74 hozzászólása Jún 10, 2020 /
 
Sziasztok! Hozzájutottam egy UNISEF TX-8000 típusú deckhez. Semmit nem találtam róla a neten, gondoltam itt a guruk tudnak valamit rola.Annyit sikerült kideríteni hogy japán és tokyo-i cég (volt). Viszont mikori és vannak-e más típusok is az rejtély. Funkció tesztet csináltam erősítőre még nem kötöttem.
(#) Tiborough hozzászólása Jún 10, 2020 /
 
Sziasztok!
Az alany egy Sony Tck-470. Végre szereztem hozzá ékszíjakat és nyomógörgőt. Kb. tíz év pihentetés után összeraktam, a mechanikát gondosan kitakarítva. Bekapcsolás után nagy volt az öröm...pár percig. A fejmozgató motor, ami a vezérlő tárcsát is forgatja elkezdett rángatózni. Egy ideig még teker előre-hátra aztán teljesen összezavarodik. A mikrokapcsolók jók, a vezérlő tárcsa kitakarítva, szalagkábelek ellenőrizve. Kis pihentetés után megint működik ahogy kell kb. fél percig. A reel és a asist motor panelján van két elko egymásnak szembefordítva. Ez ha rossz okozhat-e ilyen tüneteket, vagy a tápnál kell keresni a hiba okát?
Valamelyik kondira gyanakszom a motor vezérlő körül, mert egy ideig tényleg hiba nélkül működik. Ha valaki rá tudna nézni azt megköszönöm!
(#) Tiborough válasza Tiborough hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Van valakinek tippje hol keressem a hibát?
(#) Tiborough válasza Tiborough hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Egy LB1641-es ic vezérli a rángatózó motort. Az 5.és 6. lábán 0 volt helyett 5.4 voltot mérek. Az 5-ösön ritmikusan leesik nullára a feszültség. Ez a két láb a fő processzorhoz megy.
Lehet hogy a motor vezérlő ment tönkre, vagy a processzor? Kondikat már cseréltem a táp résznél, a feszültségek mindenhol jók.
(#) gépromboló válasza Tiborough hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Nézd meg hogy az IC 2-es és 10-es bemenetein változik-e a feszültség. Ha jól tippelem az a két bemenet a vezérlés, egyik az előre, a másik a visszafele játszásért felelős. Feltételezem, hogy normális működés esetén a feszültségek állandóak kell legyenek mindkét irányba, ugrálás nélkül. Ha nem azok, akkor indulj el visszafele a vonalon.
(#) Tiborough válasza gépromboló hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
A 2-es és 10-es láb kimenet, közvetlenül a motorra megy. Az 5-6 lábak a bemenetek, ami a fő processzortól jön. Az 5-6 lábakon nem kellene mérni feszültséget alaphelyzetben, viszont jelen van mindkét lábán 5 v körüli feszültség. Gondolom ezért rángatózik a motor. Azt nem tudom még hogy a processzor felöl jön ez az 5 volt, vagy magából az ic-ből. Ha a processzor felöl, akkor nem tudom miért, ha az ic-ből akkor gondolom zárlatos. De ez csak feltételezés.
A motor két pólusa között van egy 0.1 mF kerámia kondi. Ezt nem tudom hogy bekavarhat e.?
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2020

0112.gif
    
(#) metabo123 hozzászólása Jún 12, 2020 /
 
Sziasztok!
Szeretnék megmenteni egy Videoton RM5632 rádiómagnót az enyészettől. Azt hiszem sikerülni is fog, már működnek a funkciók. A bánatom, hogy elkallódott a magnómechanikából az ajtónyitásért felelős kis retesz, így az ajtót nem lehet becsukni, ami roppantul zavar, ráadásul így használhatatlan a magnó része.
A kérésem tehát, hogy valakinek van e esetleg kallódóban egy ilyen retesz, vagy akár egy komplett mechanikát is szívesen vennék, amiben ez benne van. BRG mechanikáról van tehát szó (lásd: fotó), nem hiszem, hogy túl sok verzió készült ebből.

Bízva segítségetekben, Üdv: metabo123
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2020
(#) gépromboló válasza Tiborough hozzászólására (») Jún 13, 2020 /
 
Ezek szerint fordítva néztem. Próbáld meg az 5-ös lábat lekötni és úgy megnézni, hogy mi van, ha bekapcsolod a gépet. Ha megint az 5 voltot méred rajta és ugyanúgy viselkedik a motor is, akkor mindegy hogy mi megy be az IC-be, mert hibás. Ha beáll a fej az egyik irányba és úgy is marad, akkor valószínűleg a nagy vezérlő IC-vel lesz baj.
(#) tepege hozzászólása Jún 16, 2020 1 /
 
No emberek-feltámadás van a 650-es elkészült 2 napja vigan zenél-teker a kuplungot hogyan 'javítottam' el sem merem mondani, tiszta barbarizmus - de működik. Annyi azért van, hogy válogat a kazetták között a régebbieket úgy játssza lemintha szorulnának, darabosan, hullámzóan.
(#) Joe_001 válasza tepege hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Húzd szét. Nem tudok nagyítani, de kis zégerrel szokottbiztosítva lenni ha nem akkor szoros illesztés. Utána a filcet óvatosan kapargasd meg a felületét bolyhosra, mert kikeményedett ezért csúszik. Esetleg a rugón húzhatsz szét egy kicsi, összerakod, kész. A műanyagot mosd le tisztára, ha már kinn van. Az ékszíj ahol fut azt is tisztára, de a többi görgőn is.
(#) Joe_001 válasza pucuka hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Már off. Szét szedése némelyiknek a tengely kihúzásával, mert szoros illesztéssel van összerakva. Idióta, (nem korrekt) megoldás, de egy-két gépnél ez van. Tudom, a zégerrel a korrekt.
Szétszedés? A tengelyt fogd műszerész satuba, ha recés a pofa, tegyél a pofákra puha alu lapokat, hogy a tengelyen nyoma se maradjon a megfogásnak. a műanyag tekergetéssel lejön, nem feszeget, csak tekerget. A fent említett műveletek elvégzése után össze nyomható, és úgy is marad.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2020
(#) Fairenc hozzászólása Jún 17, 2020 /
 
Sziasztok ! Szert tettem egy Pioneer ct-s710 deckre.
Állítólag felújított (sunny) a lejátszás és a felvétel is féloldalas.
Fejcserés vagy tényleg van benne egy poti amivel ez orvosolható ?
Természetesen fejtisztítás volt. A kazettaajtót nem sikerült levarázsolnom így fejet sem tudtam állítani ,valaki ismeri a leszedés trükkjét ? Köszönettel Fairenc
(#) gépromboló válasza Fairenc hozzászólására (») Jún 17, 2020 / 1
 
Ha kell a szervizkönyve, letöltheted a netről (vagy kérd el tőlem privátban). A lejátszási és a felvételi hangerő is állítható belülről. Ha a fej nincs szétkopva, akkor valószínűleg az van elállítódva. Szerezz egy beállító kazettát (vagy ahhoz hasonlót) és kezdd azzal, hogy azt lejátszod. Kösd a gépet egy számítógép bemenetére és töltsd le a Soundcard Scope nevű progit, azzal szépen beállíthatod a hangerőt (VR 151, VR152). Ha ez megvan akkor mehet a felvételi hangerő.
Ha nagyon nem engedi magát behangolni, akkor valami alkatrész nagyon elöregedett, meg kell keresni és párban cserélni.
(#) kuzin hozzászólása Jún 17, 2020 /
 
Sziasztok!

Kicsit off topik téma, de régi elektronikahoz keresek alábbi fogaskereket.
13 fog
3.7mm átmérő
4.5mm hosszú
1.5mm tengely

Hátha valaki látott már magnóban ilyet.. pár ezer forintot megérne
(#) tepege válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 18, 2020 /
 
Köszöntem - nem szívesen szedném szét kb 25x biztos megtettem... Most működik ha annyi nyűgje maradt, hogy válogat a kazetták között - légyen így. Nem mertem feszegetni nagyon a másik fele így néz ki.
(#) tepege hozzászólása Jún 18, 2020 /
 
Vaagy... elviszem a Sárközihez s tesz rá zégert.
Következő: »»   148 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem