Fórum témák
» Több friss téma |
Gondolom nem a TNY274 kontroller tápfeszültségét adja, mert ahoz előbb működnie kell a trafónak. (amit nem tudna elindítani, ha nincs is tápfeszültsége.)
PL az szolgáltatja a Vdd-S tápfeszültségét, ami megy pl az IC902, IC909 be. Azt még mindig nem értem, az IC901nek be kell először indítania a trafót, hogy be tudja állítani a kitöltési tényezőt az IC906 opton keresztül? Tehát ha még hibás is, vagy nincs benne, egy pillanatra fel kellene ugrania a szekunder oldali feszültségnek?
De, a TNY és az optó működéséhez szolgáltat feszültséget. A kontroller a PWM kontroller végfokkal, azaz a TNY, és a konkrét működéséről az adatlapjában olvashatsz.
Az egész működésében úgy látok értelmet, ha első bekapcsoláskor legalább egy impulzot ad a trafónak, hogy legalább a primer kört tudja táplálni a trafó 4-5 lábán, majd ugyanúgy ha már van valami feszültség a szekunder oldalon, akkor az IC906 opto ugyanúgy már tud jelet adni a TNYnak, hogy milyen freknevcián menjen a trafó. Ahogy írtam persze ehez az egészhez kell hogy menjen a trafó, amit a TNY kapcsol valahogy áram nélkül, amibe csak úgy látok értelmet ha előbb egy rövid pillanatra minden vezérlés és áram nélkül bekapcsol.
C912 mérek 5V feszültséget kB.
A véletlenszerű, színes, függőleges vonalak az sérült video adatot jelent, valószínűleg a CPU hülyült meg a firmware összeborulása miatt, amit a gyári visszaállítás rendbe hozott. Viszont a hibás ROM tartalom még mindig jelen lehet, ami miatt elállítódhatott a paraméterezés, a szervizmenüben le kellene ellenőrizni a beállított panel és T-CON típust, hogy megegyezik e a benne lévőkkel és a hibalistát (ERRORS).
Sziasztok!
Kaptam egy Samsung UE43AU7172U tévét aminek a main board-ja tönkre volt menve, ugyan is nem kapcsolt be a tévé (egyes pontokon nem voltak meg a feszültségek, és nem tudtam rá venni hogy el induljon). Rendeltem az internetről egy hozzá való main board ot, igy most be kapcsol a tévé, és van kép is, csak a kép valamiért zöldes és vannak benne csikok is, valamint mint ha meg lenne nagyobbitva a kép is (zoom). A main board neve: KANT_SU2E_AU7000 (BN9650990D). A TV képernyőjének a neve: ST4251D01-B-2X-2 Az új panel az amelyik most hozzá van csatlakoztatva a tévéhez, mellékelek egy pár fotót a panelekről és a tévéről is. A kérdés az volna hogy ki küszöbölhető ez a probléma vagy sem?, ha igen akkor hogyan lehetne meg oldani? Arra tudok gondolni hogy a main board nem kontabilis a tévé képernyőjével.
Szia!
Szervizmenüben be kell állítani a mostani LCD-hez. Lehet, hogy más méretű/típusú volt az eredeti.
Szia kadarist!
Hogy tudok be menni a szerviz menübe?
A tévé szervizmanuáljában benne van a módszer.
Az a helyzet hogy nem lelem ennek a tévének a szerviz manuálját.
Szia!
Kikapcsolt állapotból: Info Menu Mute Power Ha a hibás panelen lévő MCU hűtőbordára már nincs szükséged, akkor megvenném.
Próbáld ki ezeket a módszereket a belépéshez.
Szia!
Szivesen neked adom ingyen a hűtőbordát!
A helyzet az hogy ennek a tévének ilyen a távirányitója mint ami a képen is látszik.
EZT a videót leltem ahol mutassa hogy melyik gombokat kell meg nyomni ahhoz hogy be tudjunk lépni a szerviz menübe MUTE > UP > DOWN > ENTER/OK csak az a helyzet hogy nekem nem akar működni!
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2024
Az általam küldött linkben van számgomb nélküli mód is, próbáld ki.
Köszönöm, rendes vagy! Folytassuk üzenetben.
Sziasztok!
Valaki esetleg szedett már szét ilyen Samsung LT22B300EW/EN monitor/TV-t? Az 5 db jelölt csavar kiszedése után hogyan kell a hátlapot óvatosan lepattintani vagy leszedni? A felső rész nem igazán enged viszont szeretném sérülés nélkül szétbontani, hogy össze is lehessen majd rakni. A táppanelhez kellene eljutni benne. A segítséget előre is köszönöm. Köszönettel
Ahol a lába van, ott a takarólemez alatt lehet még két csavar.
És utána is lehet, hogy "meg kell késelni", azaz lapos fémdarabbal körbe kipattingatni a keretet. Azert nevezem késelésnek, mert az ebédhez használatos rántotthusivágó kés vált be nekem A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2024
Sajnos továbra sem tudok be lépni a tévé szerviz menüjébe.
Jó (de inkább jobb) arra egy régi telefonkártya vagy bankkártya. Az nem annyira kemény mint a kés.
Egy másik Samsung TV normál távirányítójával is megpróbáltad?
A hozzászólás módosítva: Hé, 16:06
Szia img!
Igen meg próbáltam, de úgy sem működött, de amúgy is már lényegtelen a dolog mert már nincs nállam a tévé.
Esetleg a jövőre nézve: IR Service Remote by Wolfgang Niemann
Köszönöm az infót!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |