Fórum témák
» Több friss téma |
Nem, nincs benne rezgőkör..., nem is lehetne, hisz mi értelme lenne, ha ekkora sávszélességről beszélünk?!
![]() Mivel ez önálló project, és másnak is jól jöhet, közzéteszem... Paraméterei: Tápfeszültség 5V Sávszélesség 50kHz-1,3GHz Erősítés 20dB Ki/be impedancia ~50R Zajtényező <2dB A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2020
MMIC-s (ERA-x , ...stb. ) sem tartalmaznak többet ennél.
Igen ezek lehet drágábbak és időbe kerül a beszerzésük ,mint a már fiókban lévő anyagok. ![]() ERA sorozat tagjai
Köszi!
![]() Én azt hittem valamilyen "cél" IC alkalmaztál. ![]()
Igen, elsődleges szempont az itthon lévő anyagból tervezés volt )) Készen sokféle cél eszköz kapható hasonló paraméterekkel, de akkor hol marad az alkotás öröme?!
![]()
Amit meg lehet oldani egyszerűen is, azt nem szabad túlbonyolítani!
![]()
Szia köszi, alin van minden csak jelenleg rettenet lassú, majd össze kell dobni házilag.
Másfél hónap alatt ideért. De lehet, hogy Pesten a Puskásban is árulnak(tak?) ilyet 1000.- körül.
Puskás sem gyorsabb, szerintem az is már 2021-es projekt...
Biztos mert ilyen celra gyartottak. Kb 15dB erositene 50 ohmos lezarasok kozott.
Ahogy adatlapjan is latszik.
Nem túl nagyot erősít, és a zaja sem kicsi, de cserébe jó nagy a sávszélessége! )
De mi a cél?! Ha jó antennád van, akkor a zaj nem igazán számít..., mondjuk akkor erősíteni sem igen kell...
Még a múltkor keresgéltem a neten az RWM 9996kHz vételére alkalmas vevőkészülékek kapcsolási rajzait, amik 9996kHz-en foghatják. Mit mondjak nem sokat találtam, de lehet rosszul kerestem. Egyet viszont sikerült találnom, ahol célzottan csak ezt az adó állomást veszi a készülék. Sajnos most valamiért nem találom ezt weboldalt. De, ha meglesz belinkelem. Ott egy DBM-mel keverték be a oszcillátor 9996kHz-es jelét. De az RF erősítő sokkal bonyolultabb volt számomra, mint amit te készítettél. Tudom mindenki abból főz ami van neki.
![]()
Ha van valami tisztességesebbnek mondható antennád, előerősítő sem kell nagyon! Nálam azért kellett, mert ahogy írtam, egy szélessávú induktív hurok van, ami ugyan csendes, de a jelszintje sem magas, amit kiad magából. Egy hangolt, méretes antenna sokkal nagyobb jelszintet ad alapban, oda nem feltétlenül kell még előerősítő is, hiszen abban az esetben nem fog javulni tőle a jel/zaj viszony, csak a vevő kimenetén lesz nagyobb jelszint...
Ha kéred, visszarajzolom az én vevőm rajzát, és közzéteszem azt is! Jelenleg csak a fejemben van meg, és az asztalomon készen ))
Börzéken, találkozókon, személyesen HA5BFN Lacinál.
Vagy Telegartner cucc: rakotrade.hu
Csak nem találom az RWM kapcsolási rajzát. Még...
![]() Ha nem gond a visszarajzolás és nem gond a megosztása, akkor kérném csak tanulás céljából a kapcsolási rajzot. Remélem a többiek sem bánják majd. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2020
Elég kesze-kusza egy oldal ez..., ez alapján problémás lehet bármit is megépíteni onnan ) De szerintem sokkal nehezebb lehet a WWV adók vétele nálunk, semmint az RWM-é, lévén jelentősen nagyobb a távolság is, az adó teljesítménye viszont kb ugyanakkora.
Lerajzoltam a referencia vevőmet. Ez sokkal egyszerűbb és átláthatóbb szerintem...
Ez már csak a qrp popcorn oldal " reload mentese" 10 éve sokkal összeszedettebb volt ...
Igen ez hasonlít a PA2OHH által többször is használt gyors (viszonylag amire a HC4066 képes) elektronikus kapcsoló áramköröket hasznosítő vevő keverőkre.
Bare foot ... de amire készült kielégítően megoldja a feladatát.
Nincs is benne semmi extra, ismeretlen dolog... Működne HC4066-al is(bár oda inverter is kell), vagy inkább HC4053-al, csak többek között ki akartam próbálni azt a kapcsolót, ami sokkal jobb ezeknél... A kihívás itt inkább a konkrét realizálás, semmint az elvi kapcsolás...
Nagyon szépen köszönöm!
![]() ![]() Kicsi és modern. NE612-es elbújhat. ![]() Beszerzem az alkatrészeit és megépítem. ![]()
Csak a vevő elvére szerettem volna rámutatni.
Megjött a kütyü (rigexpert aa-30.zero) egyelőre ismerkedünk, van vételre kihúzva 25 méter huzalantennám azt aggattam rá egyelőre.
Sziasztok!
Valaki foglalkozott már ezzel? https://groups.io/g/ucx illetve https://github.com/threeme3/QCX-SSB Vagy estleg épített/tervez építeni ilyet? A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2020
Érdekes projectek! El nem tudom képzelni, hogy minderre hogyan elég egy Atmega....?!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |