Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző vezérlése, életre keltése
 
Témaindító: Thowra, idő: Okt 28, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   60 / 60
(#) elektrorudi válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 10:13 /
 
Köszönöm a válaszod. A "legkülönlegesebb" karakter a százalék és a kettőspont, a többi egyszerű európai betű. Akkor körülnézek a piacon.
(#) elektrorudi válasza nagym6 hozzászólására (») Vas, 10:20 /
 
Az túl szép lenne, ha még a kivezetések is egyeznének. Találtam olyan kijelzőt, aminek a bal oldali 2x7-es oszlopának a bal felső forrpontja volt az 1-es, és olyat is, aminek a jobb alsó forrpontja volt az 1-es. Az én kijelzőmön egyelőre nem látom az 1-es pontot (szögletes forrszem, felirat, akármi). Az meg ugye külön kérdés, hogy az 1-es (és a többi) forrszem, vajon minek felel meg. Ha egy kis szerencsém van, akkor a kiforrasztott kijelző hátulján találok valami típusjelzést, vagy utalást, ami alapján esetleg találok egy katalóguslapot hozzá. De kiforrasztani csak akkor fogom, ha már van egy cseredarabom, mert ahogy nézem, a NYÁK csak egy cserét fog elviselni.
Köszi, neked is.
(#) nagym6 válasza elektrorudi hozzászólására (») Vas, 10:41 / 1
 
A százalék és a kettőspont európai betűsnél ugyanúgy meglesz, nem gond.
Az 1-es negatív, 2-es pozitív táp.
(#) elektrorudi válasza nagym6 hozzászólására (») Vas, 12:44 /
 
Köszönöm a segítséged.
(#) nagym6 válasza elektrorudi hozzászólására (») Vas, 13:56 / 1
 
Szívesen. A kijelző adatlapján megvan a kiosztás -ha van adatlap. De a számozás mindig azonos kivezetést jelent, pld.: a 6-os mindig "EN".
(#) elektrorudi válasza nagym6 hozzászólására (») Vas, 16:27 /
 
Szuper! Válaszodon felbuzdulva, megkerestem jó néhány kijelző adatlapját, és valóban, mindegy, hogy alul, felül, vagy oldalt van a forrpont sor, a 1-14(-16) között mindig megegyezik a kivezetés funkciója, illetve száma. Ezek után nagyon balszerencsésnek kell lennem, hogy nálam esetleg ne így legyen. Még egy kérdés:
Ugye ez az LCD is zebrával csatlakozik? A meghibásodás úgy történt, hogy először csak a legfelső pontsor tűnt el, majd pár nap/hét múlva a második, végül pár nap múlva a harmadik.
Elképzelhető, hogy csak egy közönséges kontakt hiba lenne? Ha nem érintkezik az egyik (vagy több) sáv, akkor lehet ilyen hiba, mint a képen?
(#) Bakman válasza elektrorudi hozzászólására (») Vas, 16:51 / 1
 
Igen, nagy valószínűséggel a zebra gumi érintkezési hibája az, ami ezt okozza.
(#) nagym6 válasza elektrorudi hozzászólására (») Vas, 16:58 / 1
 
Lehet vele próbálkozni, a fém fedlapot levéve fülei elhajlításával, utána üveglap jobbra balra mozdításával hátha jó lesz, vesztenivaló már nincs vele. Némileg rá lesz ragadva a gumizebra az üvegre, le kell venni, újra összerakni, pld.: gumizebra megfordítva.
(#) elektrorudi válasza nagym6 hozzászólására (») Vas, 17:09 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek a választ. Akkor ez lesz az első lépés. Ha nem jön össze, akkor még mindig próbálkozhatok egy új kijelző vásárlásával, belebuherálásával. Az itt kapok tanácsok után, már nem vagyok annyira borúlátó a cserével (javítással) kapcsolatban. Bár az tény, hogy eddig még nem sikerült zebragumis hibát megjavítanom (karóra, asztali kvarc óra, dugaszolható időzítő óra). De talán most megtörik a jég.
(#) nagym6 válasza elektrorudi hozzászólására (») Vas, 17:18 / 1
 
Én sokat javítottam, sok azonos típus volt rossz, vagy üveglap fizikai sérülés, vagy chiphiba a bajuk, azonos típusoknál kettőből csináltam egyet. Az üveglap gumizebra elhelyezésével kell játszani, és jó lesz. De gumizebra is cserélhető másikból, magasság -és hossz- egyezzen arra kell figyelni.
(#) elektrorudi válasza nagym6 hozzászólására (») Vas, 19:22 /
 
Megpróbálom.
Következő: »»   60 / 60
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu