Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   219 / 219
(#) ABU válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 20, 2026 /

Aha, átolvastam az ide vonatkozó leírásukat, nem lehet trükközni
(#) Travolta válasza ABU hozzászólására (») Feb 20, 2026 /

Annyit tudsz trükközni, hogy a kontúr a 100x100, és az azon belüli egységek kontúrját átteszed valamelyik silkscreen rétegre mint körvonal, amiket majd neked kell levágni. Evvel a módszerrel gyártattam velük úgy panelt, hogy 4-5 külön ák is volt rajta.
(#) niedziela válasza ABU hozzászólására (») Feb 20, 2026 / 2

Nincs is értelme, ha két tervként kezeled, lehet olcsòbb is és nem kell tördelned vagdalnod.
(#) ABU válasza niedziela hozzászólására (») Feb 20, 2026 /

Igen, ez lett a vége amúgy, hogy külön csomag.

Idézet:
„Travolta válasza
Annyit tudsz trükközni, hogy a kontúr a 100x100, és az azon belüli egységek kontúrját átteszed valamelyik silkscreen rétegre mint körvonal, amiket majd neked kell levágni. Evvel a módszerrel gyártattam velük úgy panelt, hogy 4-5 külön ák is volt rajta.”

Aha, van még egy ilyen javaslatuk is ott nincs extra költség
(#) elektroncso hozzászólása Márc 1, 2026 /

gerber file generálás

Üdv!
Segítségre lenne szükségem. Gerber fájlokat kéne generálnom SL6-ból de vagy én vagyok a béna vagy valami nem működik. Mindent az itt leírtak szerint csináltam de amikor feltöltöm ide a becsomagolt (.zip) állományt akkor csak egy üres tervet látok.
Mellékelem a .lay6 fájlt és a zippel állományt is. Valaki rá tudna nézni hogy nála sem látszik semmi? Mit rontok el vajon? A SL gyári megvásárolt példány telepítőlemezről telepítve, szóval nem valami tört vacak.
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2026
(#) Travolta válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

JLCPCB-re feltöltve minden jó.
(#) elektroncso válasza Travolta hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

Köszönöm! Sajnos náluk nem tudom megnézni, valamiért nagyon lassú most a netem és nem akar betölteni az oldaluk. De átküldöm annak akinek készült és majd ő átnézi.
(#) Ódenka válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

Biztosan így akartad a munkát? A Graetz bekötése?

et.JPG

(#) elektroncso válasza Ódenka hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

Semmi infóm nincs az áramkörről, kaptam kollégától egy jpeg-et azt átrajzoltam SL-ben hogy gyártható gerber legyen. Az eredeti rajzon is így van bekötve. Azt sem tudom pontosan mire szolgál az áramkör. Valamilyen gyújtásvezérlő talán.

Ha feltennéd az eredeti rajz fotóját? Kíváncsiság.... Akkor ez működőképes elektronika lehet?
A gerber képeket feltehetem, ha kell.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2026
(#) elektroncso válasza Ódenka hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

Ez az eredeti.

Ha valamiért kell egy ellenirányba kötött dióda is, akkor is a hidat 2 dióda helyettesítheti szerintem. Nekem sincs fogalmam, hogyan működik, de Graetz feleslegesen van benne, 2 dióda helyett...Ha működik végül is...?
(#) zamatőr válasza Ódenka hozzászólására (») Márc 2, 2026 /

Itt van a magyarázat a dióda hídra és , hogy mire is való ez az áramkör.Bővebben: Link
(#) Ódenka válasza zamatőr hozzászólására (») Márc 2, 2026 /

Köszönöm! Az ellenkapcsolt dióda részt sejtettem, a két sorba kapcsolt dióda meg egy fél Delonnak tűnt, de nincsenek ugyanígy kondenzátorok berakva, tehát kizárt, mert nem tudom. . Megint tanultam valamit. (De a pont után már nem is emlékszem, mit... )
Következő: »»   219 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem