Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC vezérlő elektronika és progi
Lapozás: OK   97 / 97
(#) Firefighter1 hozzászólása Nov 30, 2017 /
 
Sziasztok!

Az Otherplane nevü programot ismeritek?
Csak a saját gépével lehet használni ? vagy esetleg össze lehet lőni Home Made géppel is?
(#) Lucifer hozzászólása Dec 3, 2017 /
 
Halihó,
Van-e itt valaki aki LinuxCNC-t vagy MachineKit-et használ valamilyen SBC-n úgy, hogy a GPIO-kat használja step-dir vezérlésre RT kernellel? A jelenlegi dzsunkaPC™ alapú rendszerem leváltásán gondolkodom, és felmerült bennem, hogy kiváltanám egy Raspi-re vagy egy BeagleBone Blackre.
GUI mindenképpen kellene (EMC vagy Axis), de a jelenlegi gépet sem használom semmi másra (g kódot felscpzem az EMC meg indul automatikusan). Ahogy elnéztem a BBB elég jól támogatott a Machinekittel (ootb image van pld.) még az RPi-s út macerásabbnak tűnik. Főleg ilyenek érdekelnének, hogy mennyire használható-e, laggol-e, mi a max elérhető step rate stb.
Köszi előre is!
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
(#) Pali79 hozzászólása Dec 14, 2017 /
 
Használ valaki automata szerszám pozició keresést. Több videót láttam, hogy zázilag valahogy megoldják ezt de pontos leírást amit utánozni lehetne, még nem találtam.
(#) guliver83 válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
Én szerszám beérést használtam régebben.
Van több is a netten!
Mach3 alá főleg.
Úgy keresd, hogy Script
(#) guliver83 válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
A Linuxcnc.hu oldalon volt szó régebben a CNC-zzünk Raspberry Pi-n
Bővebben: Link
(#) Pali79 válasza guliver83 hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
Már megoldottam, köszi.
(#) GPeti1977 hozzászólása Feb 18, 2018 /
 
Ilyen sorcsúszást tapasztalok az arduino-s gbrl gravírozással, a motoroknak van nyomatékuk max sebességnél is nem lépésvesztés de akkor mi lehet?
(#) sargarigo hozzászólása Pé, 20:38 /
 
Kedves kollégák!

Panelt szeretnék rajzolni a kis home made gépemmel (plotter), és tanácsot kérnék tőletek! Milyen programot érdemes erre használni? Az eagle képes exportálni hpgl-be, amiből a hp2xx programmal csinálok nc-t. Csak ez kontúrmaróhoz jó. A másik hogy png-be elmentem, amit aztán inkscape-pel megdolgozok, és egy beépülővel (gcodetools) előállítom a g kódot. Ez ennyival jobb, hogy képes kitölteni a területet, de nagyon hitványul.
Milyen programmal (vagy eljárással) tudnám feltölteni a vezetősávokat, nagyobb egybefüggő tartalmakat, hogy ne csak a kontúrokat akarja a gép megrajzolni?

Köszönöm!
(#) kaqkk válasza sargarigo hozzászólására (») Pé, 20:44 /
 
Az eagle hez van g kód ulp ezt letöltöd berakod az ulp mappába , azután 3 kattintással csinálsz g kódot .. (fúró-maró -stb a beállítástól függően )
A hozzászólás módosítva: Pé, 20:45
(#) otvenkilenc válasza sargarigo hozzászólására (») Pé, 21:01 /
 
"amiből a hp2xx programmal csinálok nc-t. " Miért kell átalakítani nc-be? A plotter azt a nyelvet érti. A 2 D-s rajzolásra van kitalálva. "Panelt szeretnék rajzolni a kis home made gépemmel (plotter)"
A hozzászólás módosítva: Pé, 21:02
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Pé, 21:43 /
 
Az eagle témában pont most van fent az elérhetősége
(#) sargarigo hozzászólása Pé, 22:44 /
 
Menjünk sorban!

otvenkilenc:
Oké hogy a hpgl erre van kitalálva, de a firmware-em nem érti. Csak a G0, G1, G2, G3 és még néhány más kódot. Utóbbi kettőt most faragtam bele, eddig az sem volt. Nem volt gondom vele, így nem is akartam elmenni a hpgl felé.

kaqkk:
Melyik az az ulp amit mondasz? Amit én találtam eddig mind csak kontúrt tudott, feltölteni nem.
Melyik eagle témára gondolsz? Ezt néztem, de nem láttam a foglalkozást. Nyilván elkerülte a figyelmem.
A hozzászólás módosítva: Pé, 22:44
(#) kaqkk válasza sargarigo hozzászólására (») Szo, 6:04 /
 
(#) otvenkilenc válasza sargarigo hozzászólására (») Szo, 8:47 /
 
"a firmware-em nem érti." Milyen eszközé?
(#) sargarigo válasza kaqkk hozzászólására (») Szo, 10:41 /
 
Ennek a pcb-gcode-nak a 3.6.0.4-es verzióját próbáltam, nem tudom van-e különbség. De ezzel csak a fólia kontúrját tudom generálni, a közepe üres marad. Ha én vagyok ügyetlen, kérlek áruld már el mit rontok el, hogy lehet meggyőzni hogy a vonalak és a pad-ek ne legyenek "üregesek"! Most a cura nevű programmal kísérletezek, mutat is reménysugarat, amibe éppen kapaszkodom (a pcb-gcode persze jobb lenne ha működne)..
(#) sargarigo válasza otvenkilenc hozzászólására (») Szo, 10:45 /
 
Ő lenne az. Saját cucc, a youtube-ról vettem az ötletet és a firmware eredetijét, amit azóta már átdolgoztam párszor. Most már a gép úgy működik ahogy elvárom, és tudja az extra funkciókat, mint pl a program végén automatikusan parkoló állásba megy a munkadarab kezeléséhez, illetve vannak már végálláskapcsolók is. Most egy külső billentyűzet készül hozzá, hogy ne kelljen annyit egerészni. Hopp, eltértem a témától
(#) sargarigo hozzászólása Szo, 13:29 / 1
 
Ojjé!

A megoldás mint mindig a részletekben lakozott! Az Eagle a CAM feldolgozóján keresztül képes előállítani hpgl kódot, ami ahogy beszéltük is: "2 D-s rajzolásra van kitalálva.". Alapból viszont valamiért 0mil a toll átmérője, ezért volt üreges a rajz ami elkészült. Beállítottam a toll átmérőjét 0.5mm-re, és mindjárt ki is festette a vezetősávokat és a pad-eket is!

Na így már használható is a kicsike! Köszönöm az ötleteket!
Következő: »»   97 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu