Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kimenő transzformátor méretezése
 
Témaindító: 021, idő: Júl 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 21
(#) pucuka válasza Mustang75 hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Egy gitár erősítőnél nincs sok értelme a kimenő trafó cifrázásának. Ezesetben sincs túlbonyolítva, csak a 16 ohmos kivezetés van 2 párhuzamos részből, jobb csatolásban.
A primer egyszerűen két részben egymásra van tekerve, semmi megosztás. Olyan nagyon nem kell a két primert egymástól elszigetelni, mert az egymásra kerülő sorok hasonló potenciálon vannak. Rajta és alatta) a szekunder tekercsek, amiket viszont rendesen el kell szigetelni a primer tekercsektől. Az eltérő vezeték átmérőket a teljes sor kitöltése miatt alkalmazták.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2017
(#) Mustang75 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Köszönöm
Tehát ezek szerint beválhat egy ilyen módon megtekert trafó is.
Éppen ezen transzformátor egyszerűsége az ami miatt kétségeim lettek a tervezetnél, mivel eddig csak bonyolultabb osztott tekercseléssel volt dolgom ami nagyon bevált (hangilag) a hangszererősítőimnél csak sokszor erősen kompromisszum igényes volt a belehelyezhető drót szempontjából. E miatt pedig sokszor előfordult hogy alulméretezett lett a produktum és nem adta le a kívánt teljesítményt, vagy egyszerűen kevés volt a primerem a pp végcsövek anódfeszültségéhez.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2017
(#) pucuka válasza Mustang75 hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Ha egy jó átvitellel rendelkező kimenőt szeretnél, akkor kell kunsztolni a tekercsek egymásba ágyazásával. Ezzel a módszerrel csökkenthető a szórt induktivitás, viszont nőnek a kapacitások is. Úgyhogy lehet sokat játszani, számolni, mérni, mire jó kimenő lesz.
Következő: »»   21 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Máj, 22. Hé
17:35:09
Jelenleg 422 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu