Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   189 / 189
(#) botesz válasza konrad2000 hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Motorteret írtam és nem sótartályt...
(#) spider2 válasza botesz hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Közben kiderült hogy a keringtető motorja lett zárlatos. Tehát azt kellene cserélni. Már csak az a kérdés hogy megéri-e venni hozzá új motort? Véleményetek?
(#) spider2 hozzászólása Nov 7, 2017 /
 
Csere mellett döntöttünk mert motort nem lenne egyszerű szerezni hozzá, meg nem is túl olcsó. A gépet szétbontottam darabokra. Ha valakinek kellene belőle valami az jelezze, biztos hogy megegyezünk valami jelképes összegben. A pontos típus Ariston LV 640A de más típusba is jók lehetnek a dolgok. Pl a bekapcsoló gomb is zsír új. De a keringtető motoron kívül minden hibátlan.
(#) Museto hozzászólása Nov 7, 2017 /
 
Szép estét Mindenkinek! Van egy bakfis korban levő ADG 6966 Whirlpool mosogatógépem mellyel kb egy évvel ezelőtt küzdöttem, végül a Reed relé cseréje megszűntette az F7-es hibakódot. Most megint előjött a dolog, időközben beszereztem egy új labirintust, mert a régi elég szutykos, vízköves volt, tisztogattam már néhányszor, átmeneti sikerrel. Mivel az impulzus számláló kis kereke is elég lustának tűnt, így rászántam magam a cserére. A meglepetés a csere után jött, ugyanis megint beugrott az F7. Cseréltem megint - immár az új egységben - a Reed relét, semmi javulás. Végül ismételt tisztítás, fujatás után mégis csak vissza tettem a régi labirintust, persze egy új relével, és lám a gép megint működik. Mivel semmi különbség sem látszódik kívülről a két egység között, az a szörnyű gyanúm támadt, hogy elképzelhető-e, hogy a régebbi és az új labirintusban levő impulzus adó mágneskerék osztása nem azonos, ezért az egy fordulat alatt leadott impulzusok száma sem azonos? Ez csak egy feltételezés, de nyugtalanít, kérlek benneteket, aki tapasztalattal bír ez ügyben, ossza meg velem. Előre is kösz, Museto
(#) botesz válasza Museto hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Zárj a csapon nem lesz annak semmi baja.
(#) Museto válasza botesz hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Azt tettem, müxik működik is, de a régivel. Majd ha megint bedöglik, beteszem az újat, és "csapolok".
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2017
Moderált hozzászólás
(#) HFRICI hozzászólása Szo, 19:07 /
 
Sziasztok
Samsung mosogatógép E3 hibát jelez. kérném segítségeteket a hiba megtalálásához. Előre is köszi
HFrici
(#) Infreet hozzászólása Szo, 23:05 /
 
Jó estét kívánok Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában.
Van egy 7 éves Electrolux beépíthető mosogatógépem, mely az alábbi hibát produkálja:
Négyes, ECO programon használjuk általában, ami egy kb. két órás program. Normál esetben a program végét 5 sípszó jelzi, zöld fény a padlón, az ajtó nyitható. Most - valószínűleg - lemegy a program, de végén négyet szaggatva sípol piros fény alul villog. Az ajtót kinyitva gőz távozott a beltérből, gombokra nem reagál, csak a programváltó alsó és felső piros nyíl villog, illetve 40-es hibakód jelenik meg. A szivattyú "hörgő" hangot ad. A gép kikapcsolásával természetesen megszűnik minden leírt jelenség, ám visszakapcsolásával újra a leírtakat produkálja, gombokra nem reagál. Ezen a fórumon olvastam valakitől hasonló problémát, akinek a labirintus tartály tisztítását javasolták. Ezen felbátorodva a tartályt a gép oldaláról leszereltem, és tisztítást követően visszaraktam. A gép tálcája alatt vizet nem találtam, a nikecell által vezérelt kapcsolót nem szereltem ki, csak kezemmel benyúlva kipróbáltam. Óvatosan a nikecellt fel - lejáratva normálisnak tűnő hangot adott. A leírtak után a gépet újra üzembe helyeztem, a gombok újra reagáltak, a szokásos ECO programot elindítottam, de a két órás program után ugyan azt a hibát produkálta. Jelenleg újra nem reagál semmilyen funkciógombra, a szivattyú "hörög", a nyilak villognak, négyes szakaszokban folyamatosan sípol.
Hozzáértőtől várnék probléma megoldó tanácsot, amit előre is megköszönök.
(#) botesz válasza Infreet hozzászólására (») Vas, 8:50 /
 
Az I40 hibakód vízszintérzékeléssel kapcsolatos.Teszt módba be kéne lépni mi a pontos hibakódja mert neked csak a hiba típusát adja meg nem a konkrét hibát.Elektro tanyán megtalálod a szevízkönyvét abba le van írva a hibakiolvasás módja.Vízszintszabályzót és a légsűrítőjét takarítsd ki.
(#) Infreet válasza botesz hozzászólására (») Hé, 7:26 /
 
Nagyon szépen köszönöm a választ.
Az említett alkatrészeket elérem az oldalfal megbontásával, vagy csak alulról, amihez a gép oldalára döntése szükséges? Ha az utóbbi által hozzáférhető, akkor ahhoz szükségem lesz segítségre.
Köszönöm a választ előre is.
(#) botesz válasza néci hozzászólására (») Hé, 22:46 /
 
Mi a gond ezzel?
(#) botesz válasza Infreet hozzászólására (») Hé, 22:47 /
 
Oldalról és előről hozzáférsz.
(#) Moderátor hozzászólása néci hozzászólására (») Kedd, 7:23
 
Apróhirdetési téma, oda tedd fel, légy szíves!
Következő: »»   189 / 189
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Nov, 22. Sze
0:00:36
Jelenleg 169 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu