Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Indukciós főzőlap javítása

Témaindító: csiperke, idő: Okt 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 40
(#) erbe válasza Tibikomu hozzászólására (») Okt 5, 2025 /

A kisebb lapot biztos bírni fogja.
(#) gyurkoca hozzászólása Hé, 15:26 /

Silver Crest SDI 3500 E1 indukciós főző

Sziasztok !

Szomszédom megkeresett, hogy a Silver Crest SDI 3500 E1 kétlapos indukciós főzőt okos fejjel vízsugárral tisztította. Ezt követően a készüléket bekapcsolható ,ezután bármelyik oldalt elindítva a BS automatát lenyomja .az áramvédő fi relét nem.Úgy néz ki a dolog, mintha egy nagy tranziens áramlökés lenne, a készülékben lévő 16 A-s olvadó betét kifogástalan.Szétszedtem a készüléket, a CTW-F17 panelen égés, áthúzás nyomokat nem találtam, az indukciós lapok is épek /habár a hőpaszta már elporladt a hőérzékelőn, de az pótolható/ .A Hűtőbordák alatt találtam 1-1 Graetz hidat és 1-1 aktív elemet .Megköszönném, ha tudnátok javaslatot adni a további munkához, valamint ha lehetséges kapcsolási rajzot küldeni .Arról értesültem, hogy az Ali eszpressen viszonylag olcsón lehet pótalkatrészt rendelni, de a típus számukat nem tudom rajz nélkül.

Előre is köszönöm a segítséget, üdvözlettel gyurkoca
(#) lipovari válasza gyurkoca hozzászólására (») Hé, 16:41 /

Szia

Először is: Teljesen ki kell szárítani a készüléket. Utána tisztítás alkohollal, főleg az IGBT-k lábai között.
Ha van műszered nézd meg az IGBT C-E lába közt nincs-e zárlat. Ha sípol zárlatos az IGBT--->CSERE.
Rajzot (hasonlóval el tudsz indulni) az elektrotanyán találsz.
Általában ilyen IGBT van benne:

https://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/397293/INFINEON/H15...3.html

Ha nem zárlatos a GRAETZ is ellenőrizendő dióda állásban.

Méréshez kösd ki a tekercset. TERMÉSZETESEN MINDENEK ELŐTT A VILLÁSDUGÓT A FALBÓL!
(#) Zsolt 73 válasza gyurkoca hozzászólására (») Hé, 16:57 /

https://toparuk.hu/SilverCrest-SDI-3500-D4-Ketlapos-2-zonas-uvegker...Lw_wcB

Az új ára 42 Ezer. Van értelme a javítási kísérletnek ?
(#) gyurkoca válasza lipovari hozzászólására (») 19:25 /

Köszönöm az infót, így fogok eljárni.
(#) gyurkoca válasza Zsolt 73 hozzászólására (») 19:27 / 1

Köszönöm az infót, azért megpróbálom megjavítani egy kis sikerélmény reményében
Következő: »»   40 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem