Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   342 / 342
(#) Kalo válasza ipasztoi hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Amire én jutottam, hogy szerintem a Panel rendben, mert egyenáramon mérve a hibajelenség esetén is 195V kiadja a mágnesszelepnek! Ekkor szikrázik, de csak kocogtatásra nyit a szelep és gyújt be a tűztér. Máskor meg simán elgyújt. (A mágnesszelep ohm értéke 1,3 kohm.)

Mágnesszelep típusa: Honeywell VK4105Q 2010 3 (lásd kép)

Kérdésem hozzátok,
- javítható-e a szelep (ha igen hol?)?
Csak mágnesszelep csere (típ: 401 a műanyagba , fémen 3-as ütve)
- javítókészlet kapható-e hozzá?
- bontott cseredarabja van-e valakinek eladó?
- Végső esetben újat honnan menyiért tudnék rendelni?
- csere esetén a csatlakozások tömítése?

Kösz
Kalo
(#) Tomas76 válasza ipasztoi hozzászólására (») Sze, 21:26 /
 
Köszi a segítséget.Közben kijöttek a szerelők az egyik megkocogtatta a mágnes szelepet és begyújtott. Meg egy két perces porszívózás érzékelő dörzsölés és 38000-ft na meg közölte előbb utóbb ki kell cserélni a mágnes szelepet.kb 85-ezer.És ha egy hét után döntöm el akkor újra megint 38ezer.Azért én egy kicsit lehúzásnak tartom.
(#) Frakk hozzászólása Sze, 21:41 /
 
Sziasztok! Nekem egy Renova star f24e bt kazanom van, és hiába megy a láng, tehát fűti a hőcserélőt, kb 20fokos HMV vizet bir előállitani. Savazással egyelőre nem szakadtak fel nagy darab vizkövek. Gondolom csak az lehet hogy nagyon vastag vizkőréteg van benne és szigetel...
(#) VIM válasza Frakk hozzászólására (») Csü, 9:55 /
 
Szia! Azt azért megfigyelheted, hogy a kazán felmodulál e a maximális teljesítményre amikor megnyitod a csapot. Ha nem akkor az átfolyásérzékelő nem forog kellő intenzitással vagy az előtte lévő vízszűrőnél lehet elkoszolódva kis mértékben a bemenet. a készülék leírása Az érzékelő értéke szobahőmérsékleten 10kohm körül van, emelkedő hőmérsékletre csökken ez az ellenállás ha ettől eltérő a viselkedése akkor nem működik megfelelően. Ennyire durva vízkövesedés nem valószínű, hogy csak 20 fokos vizet tudjon előállítani bitermikus létére. tájékozódásnak
(#) Frakk válasza VIM hozzászólására (») Csü, 16:05 /
 
Egyáltalán nem szabályozza a gázt. Fűtés megy rendesen, csak akkor van meleg víz egy kevés a csapból ha megy a fűtés egy ideje. Gondolom a hőcserélőben pangó csapvíz ekkor felbír melegedni. Gonoltam arra hogy mivel 10éve nem volt takarítva, iszap lerakódás van a két cső között. Melegvizes csapot megnyitom akkor elég jó a víz hozatal. Az ntc jó, 11Kohm, melegitve csökken.
(#) Frakk válasza Frakk hozzászólására (») Csü, 17:36 /
 
Szűrő tiszta, átfolyásmérő pörög, hőcserélőn akadalytalanul jut át a víz. Ha melegvizet engedek és közben tekerem a hőfok potit, akkor látnom kéne a lángon a változást?
(#) merciabc válasza Frakk hozzászólására (») Csü, 22:26 /
 
Látnod kellene a láng magasság állítását.
Szeintem neked nem vált át fűtésről, melegvíz készítésre, csak amit a fűtésből kinyer.
Cseréld ki az átfolyás mérő hall szenzorát(vagy a komplett átfolyás mérőt).
(#) merciabc válasza Tomas76 hozzászólására (») Csü, 22:28 /
 
Ez durva ár volt bárki részéről is!
(#) merciabc válasza Kalo hozzászólására (») Csü, 22:32 /
 
Szétszedhető, és javítható, mert egy kis rugó fáradt el benne-de ha nem vagy legalább mechanikai műszerész, meg se próbáld!
Baleset,és életveszélyes!!!
A bontott meg lutri?!
De én először a panelen cserélném a reléket a helyedben, és forrasztási hibát keresnék!!!
(#) Frakk válasza merciabc hozzászólására (») Csü, 23:15 /
 
Ha kikapcsolom a fűtést nyári állásba, akkor is begyujt melegviz vételkor és a szivattyú sem dolgozik.
Mintha az automata gázszelep léptetőmotorja nem csinálna semmit. nem állítódik a gázláng.
(#) VIM válasza Frakk hozzászólására (») Pé, 11:03 /
 
Vannak itt szakemberek akik értenek ezekhez a készülékekhez, én csak próbálok neked segíteni az átmeneti időben amíg Ők ideérnek, amit addig Te magad is megnézhetsz, vizsgálhatsz és pontosabb képet adhass a készülék hibájáról. A HMV vételezést a vízáramlás érzékelő indítja el, bitermikus hőcserélős megoldásnál ilyenkor nem kell indulnia a szivattyúnak. A kazánnak teljes terheléssel kellene indulnia, a lángmoduláció a vízáramlás és a HMV hőfok beállított értékétől függ. A HMV hőfok érték potenciométere lehet még hibás amit ki lehet mérni mielőtt az érzékelő cserét megejtenéd.
(#) merciabc válasza Frakk hozzászólására (») Szo, 2:49 /
 
Oké.
Eddignem mondtad hogy közben nem megy a szivatyú.
És fütésnél ha hideg a rendszervíz elöször kis lángon kezd el melegíteni, majd "pár" perc után emeli lángot nagyobbra, vagy ugyanakkora marad? Mindig ugyan akkora?
Jól nézd meg, mert nem hiába kérdem?!
A hozzászólás módosítva: Szo, 2:51
(#) Vgabi82 hozzászólása Szo, 12:42 /
 
Sziasztok!
Saunier Duval Thelia 25a külső hőmérséklet szabályzóval, problémám lenne.
Jelenség: rezonancia, pufogás, komolyba csörög az egész burkolat.
Fűtés beindulás után 2-3 perccel jelentkezik a probléma, meleg víz készítés probléma mentes.
Azt figyeltem meg hogy melegebb időszakban éjszaka +3,+4c° felett problémás a dolog, mostani hideg december-január tünetmentes volt. Az ősszel végig gondok voltak novemberig, most február elején volt egy nagyobb felmelegedés akkor kezdődött újra.
99%ban 38c° előremenőnél jelentkezik az említett rezonancia.
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Arthur2d2 válasza VIM hozzászólására (») Vas, 11:10 /
 
Szia ! A szobatermosztátom digitális kijelzésű nyomógombos Honeywell márkájú vezetékes. Most hogy ajánlottad, a cirkónál kimértem, ott is határozott szakadás ill. rövidzár ahogy kapcsolgattam a termosztátot. A szivattyú teljes gőzzel megy és a lakás is egyre melegszik fel /persze csak lassan mert a gázláng magassága alacsony /
A panelom így néz ki
(#) Frakk válasza merciabc hozzászólására (») Vas, 14:40 /
 
Ugyanakkora marad fűtésnél is, és hmv módban is.
(#) pecsenye hozzászólása Hé, 5:07 /
 
Sziasztok!
Új vagyok itt, új vagyok a kazán használók körében is és máris akadt egy kis problémám, remélem nem nagy...
Történt, hogy vásároltam egy lakást. Átvételkor a kazánt kipróbáltuk, de az nem indította be a fűtést. Kiderült az előző tulaj tudott a problémáról. Lényeg a lényeg, megcsináltatták a kazánt, kicserélték benne azt a kis fekete "váltó motor?" talán, vagy valami ilyesmit mondott a szerelő. Le is lett próbálva, működött is rendesen.

Következett egy hosszabb, teljes körű lakásfelújítás, kb. másfél évig hozzá se lett nyúlva a kazánhoz. Most, hogy kész minden, próbáltam újra működésre bírni a meleg víz kapcsán, ám ismét nem sikerült.

A kazán ilyen:
https://www.google.hu/search?q=vaillant+kaz%C3%A1n&;espv=2&biw=1920&bih=950&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjM8I6O5Z3SAhWrCsAKHaVRDPcQ_AUIBigB#imgrc=9yFDYsZzs6TAlM:

Üzembe helyezés után a meleg víz csapjának megnyitása után odáig jut el, hogy fentről a második LED villog, de még csak hibajelzéssel sem áll le. De meleg víz nincs.

Ezen a fórumon korábban is volt szó ilyen típusú kazánról, onnan a használati utasítást le is töltöttem. Annak tanulsága alapján, ha ez a LED villog az ezt jelenti:
villog: vízhiány van a fűtési rendszerben.

Természetesen a műveletet úgy kezdtük, hogy feltöltöttük a rendszert és a nyomásérték az előírtaknak megfelelő keretek között van. (kb. 1,5 bar-on)

Csak én csinálok valamit rosszul, vagy nagyobb a baj?
Nem akar melegedni az a víz...

Köszönöm előre is az infókat!
(#) bekand hozzászólása Hé, 18:26 /
 
Sziasztok!
Van egy Bosch condes 3000w zwb 28-3c Kombikazánom.
A problémám a következő:
Kazán meleg víz 60 fokra van állítva.Meleg víz vételezést csinálok kb 3-4 percig,elzárom a csapot
a láng elalszik de tovább melegszik a víz 80-88 fokig.1 perc múlva újra meg nyitom a csapot kifolyik 1-2 liter 80 88 fokos víz majd 1-2 percig hideg a víz,pedig figyeltem a kazánt és újra begyújt de csak 1-2 perc elteltével kezd újra melegedni a víz hőmérsékletem!Régebben nem volt ilyen gondom vagy csak pár másodperc lehetett ez!A csap és a kazán közötti távolság talán 3 m lehet.Fűtési kör kifogástalanul működik.
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) zoszka válasza bekand hozzászólására (») 6:29 /
 
Ideje megcsinálni a nagy karbantartást rajta.
(#) zsolee73 hozzászólása 7:45 /
 
Sziasztok!

Adott egy Vaillant VUW 240 kéményes kombi kazánom, amellyel újkora óta szenvedek.

A problémám az, hogy hogy a hőcserélő lamellái között folyamatosan zöldes színű, elég kemény lerakódás képződik. Minden évben legalább egyszer (de néha kétszer is) egy vékony célszerszámmal újra járhatóvá teszem a légréseket, ezzel majd egy maréknyi zöld lerakódást távolítok el.
Ha nem tisztítom ki - nyilván az elégtelen légáramlás miatt - leáll a kazán.

A kazán felett van egy kb. 50 cm-es vízszintes füstcső, annak az alján is egy év alatt majd egy ujjnyi morzsaszerű cucc gyűlik össze, de ennek a színe inkább fehér.

Találkozott valaki esetleg ilyennel? Mi okozhatja ezt?
(#) VIM válasza zsolee73 hozzászólására (») 10:11 /
 
Szia! Valószínű, hogy kissé alacsony fűtési előremenő hőmérséklet miatt van a visszatérőn kondenzációs kiválás amiből ez a szulfátos lerakódás kialakul és ráég a lemezekre. Az óránkénti 20-30 köbméternyi levegő igénye a kazánnak, beszállítja az égéshez szükséges levegőt a lakótér teréből és az abban található lebegő részecskékkel együtt, elégetve azokat, fehér porszerű lerakódást idéz elő. Talán magasabb előremenő hőmérséklet választásával és a sűrűbb karbantartással elejét lehetne venni ennek a jelenségnek.
Következő: »»   342 / 342
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Feb, 21. Kedd
15:14:20
Jelenleg 523 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu