Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   381 / 381
(#) teglascs válasza briki hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
1 bár, értem, köszönöm.
(#) jani7710 válasza JZoli hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Elnézést félreértettem a választ, de a kérdésben leírtam, hogy 40C van állítva a kazán! Akkor ezek szerint az ntc lehet rossz.
(#) Billzzz hozzászólása Jún 7, 2018 /
 
Sziasztok!
Egy D-ég (Beretta) Colibri KK-E kombi kazánnal vannak problémáim. Konkrétan, hogy ha melegvizet engedek, akkor a melegvíz elég sokára lesz meleg, ellenben a radiátort most nyáron is fűti ha sokáig engedem a meleg vizet. Hibát nem jelez. A zöld led világít, vagy villog ahogy kell.
A váltó szeleppel lehet baj? Vagy mi lenne a megoldása a problémának?
Esetleg ha valakinek lenne ehhez a típushoz valami szerelési leírása, azt is szívesen fogadnám.
Szerelése tapasztalatom csak FÉG C21-es, illetve V4-es készülékkel van, így jól jönne ehhez a Berettához valami szakirodalom.
A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm!
(#) istvan5555 válasza Billzzz hozzászólására (») Jún 7, 2018 1 / 1
 
Szervusz billzzz!

A következőképpen működik a váltás: ha elindul a melegvíz áramlása, egy membrán mechanikusan átváltja a háromutas szelepet. Ez a membrán egy lapos kerek házban van a szelepnél. Akkor jelentkezik ez a hiba, ha a gumimembrán már átenged valamennyi vizet, mert lyukas és elengedi a nyomást, nem tudja teljesen átváltani a szelepet. Ezért megy a víz a radiátorba is. Ez a gyakoribb hiba. Előfordul még, hogy maga a szelep lesz rossz, de ez a ritka.

A membránház elvileg az összes készüléknél különösebb macera nélkül leszedhető, csak a használati melegvíz csatlakozóját le kell zárni.

István
(#) Billzzz hozzászólása Jún 7, 2018 /
 
Szervusz István!

Köszönöm szépen a választ!

Akkor egy ilyen javítókészlet jó lehet arra hogy megoldja a problémát? --> https://www.inone.hu/3_jaratu_szelep_javitokeszlet_super_exclusive_...i_7329

Üdv!
(#) sakrafi válasza Billzzz hozzászólására (») Jún 7, 2018 / 1
 
Szia!
Neked, az nem hiszem,hogy jó lenne,mivel tudtommal a kolibriben nem mechanikus váltószelep van, hanem motoros.Amit linkeltél az egy egészen régi típusú beretta mechanikus váltószelepéhez való.
(#) isthort hozzászólása Jún 8, 2018 /
 
Helló!
Colibri KK-E kazánban fel akarom tölteni a kiegyenlítő tartályt levegővel. Lezártam az előremenőt és a visszatérő csapokat, de a kazánkörből hol eresszem le a nyomást? Nincs túlnyomást leeresztő csap. Köszi,
(#) Billzzz válasza sakrafi hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Szia!

Köszönöm!
Szerinted akkor a motor nem mozog el megfelelően az egyik végpontjába? Vagy a membrán ami elzár az külön nem cserélhető csak a motorral együtt?
(#) sakrafi válasza Billzzz hozzászólására (») Jún 12, 2018 / 1
 
Egy képet tudnál feltenni a kazán belsejéről.Motoros váltószelepnél nincs membrán,ott inkább maga a 3 járatú váltószelep szokott elkoszosodni.Szét kell szedni és kitisztítani vagy cserélni kell.
(#) Billzzz válasza sakrafi hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Szia!
Köszönöm a választ! Még nem bontottam szét, de teszek fel képet majd.
A burkolata simán leemelhető, mint a FÉG-eknél?
(#) attilamv hozzászólása Szo, 12:55 /
 
Üdvözlet!
Segítségeteket kérem!
A problémám, hogy van egy Ariston ÁS 24 ff típusú kombi falikazán, aminél a 13.- án hajnalban, a vihart követően olyan helyzet állt elő, hogy a rendszer 3,5 bárra túltölt és folyik a biztonsági szelepnél.
Hiába engedem, lekapcsolt állapotban is utántölt.
Kérdésem van-e valamilyen kapcsolat a hiba és a szélsőséges időjárás között, okozhatta- e az?
Érdemes-e javítattni és kb. mennyibe kerül?
A segítséget előre is köszönöm. Attila
(#) VIM válasza attilamv hozzászólására (») Vas, 14:16 /
 
Szia! Többnyire mechanikus szerkezet a feltöltő csap és így nem valószínű, hogy bármi köze lenne egy viharnak ehhez a meghibásodáshoz. Előzőleg mikor volt után töltve a kazán? Talán akkor sérülhetett meg a csap tömítése és mostanra teljesen tönkre ment, nem bírja el a hálózati nyomást és beereszt a fűtési körbe. Egy ilyen csap 10eFt körül van de ha megnézed, hogy milyen "O" gyűrűk vannak rajta és a végén milyen átmérőjű a záró szelep tömítése, Te magad is fel tudod újítani fillérekért.
(#) attilamv válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 11:06 /
 
Köszönöm a hozzászólást! De úgy néz ki, hogy kicsit komolyabb a helyzet. U.i. kijött egy szerelő, aki a hőkicserélőt jelölte meg a hiba forrásának. Véleménye szerint az ereszt át.
Tisztelettel: Attila
(#) VIM válasza attilamv hozzászólására (») Kedd, 14:27 /
 
Hát bizony ennek a típusnak bitermikus a hőcserélője és ha az kilyukad akkor a hálózati víz nyomása bekerül a fűtési rendszerbe és így az túltöltődik a biztonsági szelep leoldásáig, majd ott távozik a felesleg. Nem akartam mindjárt temetni a dolgot .... Nem mindegy, hogy feltöltő csap vagy hőcserélő csere.
(#) attilamv válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 18:47 /
 
130000-150000 közötti az anyagköltség. Így nem tudom van-e értelme a javításnak. A szerelő a cserét javasolta.
(#) VIM válasza attilamv hozzászólására (») Kedd, 20:35 /
 
Az egy kicsit sok lesz azért de a járulékos költségeket nem ismerem és az sem biztos, hogy magán személynek adnak-e el így ilyen alkatrészt. Bővebben: Link Ez is sok egy ilyen alkatrészért de ez a fő darab a kazántest.
(#) orly hozzászólása Csü, 22:38 /
 
Üdvözlök minden kedves olvasót..."meglepő módon" nekem is kombi kazán hiba jelentkezett, ezért írnék Nektek...
Egy Radiant RBC 24 mini cirkóm van. Arra lettem figyelmes, hogy folyamatosan zúg a ventilátora...a 80-ot jelző fény meg folyamatosan világít. Vagyis úgy gondolja, hogy melege van és hűti magát gondolom.
Csak hogy ma jóformán nem is használtam, nyilván nem fűtök, de nem is fürödtem...ettől függetlenül órákig zúgott. Ki-be kapcsolgattam, teljes áramtalanítást is csináltam, hátha csak újra kell rendezni sorait, de rögtön utána a 80 fokkal és a ventivel indított.
Zuhanyozáskor viszont normálisan adta a meleg vizet.
Hozzáteszem, normális esetben 40-50 fokig megy fel egy hosszabb-rövidebb tusolásnál, és hamar visszahűl...szóval nem értem.

Nagyon vagy csak kicsit aggódjam? Pontosabban mennyire lehet ez komolyabb probléma? Kinek volt már ilyesmi és mi volt a megoldás?

Köszönöm, ha segítetek. Még jó, hogy nyár van...
Következő: »»   381 / 381
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu