Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   569 / 569
(#) VIM válasza Sanya62 hozzászólására (») Feb 19, 2024 / 1
 
Én a kazánhoz ajánlott típust próbáltam a figyelmedbe ajánlani nem mást, mert az nem biztos, hogy kompatibilis az Aristonnal. Az ára ugyanott van de a wifis (vezeték nélküli) az kicsivel drágább.
(#) VIM válasza SzilCsong hozzászólására (») Feb 19, 2024 /
 
Szia! Nem ebben a topikban van róla írva hanem a "Gázkazán vezérlősben". ITT kezdődött egy ilyen vagy ehhez hasonló probléma ezzel a típussal kapcsolatban.
(#) patexati válasza SzilCsong hozzászólására (») Feb 19, 2024 / 1
 
Ezt a videót nézd meg.Nem rakja vissza a gumi ütközőt a gázszelepbe mivel az maga a probléma forrása én így értelmeztem.Az,hogy ez mennyire jó megoldás nem tudom,de ez miatt van a sok baj a genius one sorozattal..Bővebben: LinkLehet elektromos gond is mivel Itt foglalkoznak.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2024
(#) SzilCsong válasza VIM hozzászólására (») Feb 20, 2024 /
 
Sziasztok
Leírom, mi volt a hiba: A fél kazán ki lett cserélve, de még mindig nem oké.
Mire a szerelő, mért egy betáp gáznyomást, amikor indult, utána egyből leesett. (nekünk is az állunk)
A gázóra utáni nyomáscsökkentő volt a hunyó, de nagyon sunyi módon adta elő.
Még mielőtt jött a szerelő, kipróbáltam,a sütő összes gázrózsáját megnyitva minden okés volt.
Valamiért ez a x nagyságú gáz igénynél pont nem adagolt rendesen a nyomáscsökkentő.
(#) SöjeA hozzászólása Feb 22, 2024 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Baxi Luna3 Comfort 240 Fi gázkazánnal kapcsolatban.
Hibajelenség: A kazán fűtés közben egyszer csak leáll hibakód nélkül, majd rögtön újraindul és fűt tovább. Fűtés közben is csinálja néha, de Zuhanyzás közben van, hogy percenként leáll és újraindul (nagyon zavaró, mert ilyenkor néhány másodpercig hidegebb víz jön).
- Ventillátor egység új (mert a régi csapágyas volt és zörgött)
- Füst-víz hőcserélőt kivettem, átmostam, savaztam, de patyolat tiszta volt
- Víz-víz hőcserélőt kivettem, átmostam, savaztam, de ez is patyolat tiszta volt
- Központi, fűtési NTC érzékelőt cseréltem (nem változott semmi)
- Melegvíz NTC érzékelőt cseréltem (nem változott semmi)
- Túlmelegedés biztonsági hőfokszabályozót cseréltem (nem változott semmi)
Köszönöm,
(#) JZoli válasza SöjeA hozzászólására (») Feb 23, 2024 /
 
Szerintem ez lángérzékelési hiba lesz, vagy esetleg lángleszakadás okozza.
(#) kirkri válasza VIM hozzászólására (») Feb 24, 2024 /
 
Szia!

Megtaláltam az áramláskapcsolót, de sajnos nem tudom kitekerni. Nem mozdul és nem merem nagyon erőltetni, nehogy eltörjön a ház, amibe be van tekerve. Sajnos villáskulccsal nem tudtam tudtam próbálkozni, mert a 17-es kulcs nem ment rá, a 18-as meg egy kicsit nagy rá, nem akartam szétgyilkolni a csavarfej éleit. Így papagájfogóval próbálkoztam, mert a csőfogó meg nem fér el ott.

Miután feladtam és visszaraktam a burkolatot, jutott eszembe, hogy nem lehetséges, hogy balmenetes?

Arra legalább sikerült rájönnöm, hogy biztosan ezzel van a probléma, ugyanis a blokkot, amiben van a kapcsoló óvatosan megkocogtattam kalapáccsal és most szépen szabályozható a melegvíz. Azért kíséreltem meg ma kiszedni a kapcsolót, hogy kitakarítsam a szűrőt, mert tegnap este zuhanyzáskor többször is lekapcsolt a vízmelegítés, csak akkor indul be újra, ha nyitottam ki a zuhanycsapon.

Biasi.jpg
    
(#) VIM válasza kirkri hozzászólására (») Feb 24, 2024 /
 
Szia! Mutass már képet a kazánról burkolat nélkül, mert nem egyről beszélünk, beszélek. Az áramlás kapcsoló ezek szerint ha három vezetékes akkor az HALL-os és forgólapátos és nem reed kapcsolós.
(#) Janusz001 hozzászólása Feb 25, 2024 /
 
Üdvözlet. Még január elején volt egy panelcsere a westen star condens 28 kazánomban. Előtte tökéletesen működött. Az új panellal viszont néha szórakozik E133 hibával, van hogy hetekig jó, de most megint 2 egymást követő napon előjött ez a hiba. Amit megfigyeltem, hogy csak és kizárólag zuhanyzás/fürdés, tehát hosszabb HMV használat után van ez, pl. én lezuhanyzok, nekem hidegen rendesen begyújt a kazán, párom fürödne utánam a gyerekkel, neki már nem gyújt be, öt próbálkozás után hiba, reset, persze addigra viszahül a hőcserélő a hideg víz miatt, utána begyújt, mire 35 fok környékére visszahül a kijelzőn.
Automatikus kalibráció megvolt a panelcsere után, gyújtóelektróda patyolat tiszta. Kazánszerelő volt, persze nála pont akkor tökéletes volt minden, de mint említettem van, hogy hetekig problémamentes és elektronika csere előtt sem volt ilyen gondom. Gondolkodom azon, hogy megcsináltatom a régi panelt, visszarakom, hátha azzal nem hülyéskedik.
Fűtésre nincs használva a kazán már 4 éve.
(#) Sanya62 válasza VIM hozzászólására (») Feb 25, 2024 /
 
OK, köszönöm a segítséget! Ezt a szezont, már ami maradt még, ezzel húzom ki, de az őszre, beszerzek egy Cube tipust!
(#) VIM válasza kirkri hozzászólására (») Feb 25, 2024 /
 
Szia! Úgy látom, hogy ilyen HALL-os érzékelő van benne. Ha annyira nehezem akar kijönni akkor az így nézhet ki belülről és így működik és így próbáld meg kivenni.
(#) VIM válasza SöjeA hozzászólására (») Feb 25, 2024 /
 
Szia! A leállások alkalmával volt rá példa, hogy a kijelzőre is rá tudtál nézni? Ha nem tartós a hiba vagy nem igényel "resetelést" akkor nem is fog látszani semmi a kijelzőn. Ha tippelnem kellene akkor a vízhiány nyomáskapcsolóra tippelnék vagy ennek folyamányaként a szivattyú kondenzátorára. A nyomáskapcsolót azt a próba idejére át kellene kötni, hogy a bizonytalan működés ki legyen küszöbölve, a szivattyú kondenzátort pedig ki kellene mérni, hogy megfelelő értékű e. Ha a panel tápellátásában volna a probléma azt is le lehetne ellenőrizni nem e tápeszültség elégtelenség miatt bizonytalan a működés, esetleg szűrőkondenzátorok cseréje.
(#) kirkri válasza VIM hozzászólására (») Feb 25, 2024 /
 
Szia!

Köszönöm a segítséged!

Igen, pontosan ilyen, mint amit linkeltél. Én is arra jutottam ma reggel, hogy holnap elmegyek és veszek egy 18-as krova fejet, mert 17-es van, 19-es is, de 18-as nincs a készletemben. A tegnapi kocogtatás máig tartott ki, az előbb már megint lekapcsolgatott zuhanyzás közben. Kiszálltam a zuhany alól, megkocogtattam a házat (tegnap nem raktam vissza burkolatot, hogy majd hétfőn újra nekifutok) és megint tökéletesen szabályozható.

Biasi.jpg
    
(#) SöjeA válasza VIM hozzászólására (») Feb 27, 2024 /
 
Szia! Köszönöm a segítséget. Igen, többször is néztem közben a kijelzőt, nem láttam semmi különöset rajta. Megnézem amiket írtál. köszönöm.
(#) JJanos55 hozzászólása Márc 11, 2024 /
 
Üdv,
garanciás BAXI Luna Duo-Tec E24 kazán pár napja alig melegíti a fürdővizet, szerelő azt írta a munkalapra, hogy "váltószelep rudazat alatt szennyeződés érezhető, gépi savazással kell átmosni", utána adott árajánlatot HMV hőcserélő savazás 22.000 Ft, és ha ez nem segít tűztér savazás 80.000 Ft,
kérdéseim: - más oka nem lehet a hibának? mert egy kicsit tamáskodok, hogy ez megoldja-e a problémát (egy éve már volt hasonló hiba, akkor megmozgatta a szelepet, megjavult és akkor azt mondta, hogy legközelebb szelepcsere kell 72.000-ért)
- miért kell ezért fizetni garanciában, hiszen a szennyeződés is belülről jöhet (oxidáció), mert 100 mikronos vízszűrő van a bejövő csövön, valamint minden garanciás feltétel teljesül
- hogy lehetne érvényesíteni a garanciát? fogyaszóvédelem, békéltető fórum?
(#) VIM válasza JJanos55 hozzászólására (») Márc 11, 2024 /
 
Szia! Ha kiveszed a vízáramlás érzékelőt ami HALL elemes és kitisztítod a turbinalapát tegelyét és környékét a szűrővel együtt, talán helyreál a melegvíz hozama. A HALL érzékelő az kívúl van rápattintva a vízszűrős turbinalapátos mágneses forgólapát házra, a vízkő a lapátkerék tengelyére és a lapátra rakódik meg a szűrőre. Vízkőoldót neki, abban áztatni. Ha most megkocogtatod azt a szűrőházat nem javul a hőmérséklet nyitott csapnál?
(#) kirkri válasza kirkri hozzászólására (») Márc 11, 2024 /
 
Szia VIM!

Brutálisan nehezen engedett, de végül sikerült kiszednem az áramlásérzékelőt, tökéletesen tiszta állapotban volt, ha fejre állítottam az érzékelőt és vissza, akkor éreztem, hogy simán csúszik benne a betét.

A kazán pár napig frankón működött, örültem, hogy megoldódott a probléma, de ma megint vacakol. Minden előzmény nélkül lekapcsol a vízmelegítés zuhanyzás közben, majd pár másodperc múlva újra be. (A kézmosónál ugyanezt sikerült most reprodukálni, így nem a zuhany csaptelep a hiba forrása) Mivel nem volt feltéve az előlap, így meg tudtam figyelni, hogy az áramláskapcsoló tetején a reed relé ledje nem aludt ki akkor sem, amikor a láng kialudt, így arra következtetek, hogy az áramláskapcsoló jól működik. Hosszú perceken keresztül figyeltem ezeket a lekapcsolásokat, majd egyszer csak a három állapotjelző led elkezdett hibakódot mutatni.

Kicsit követhetetlen, hogy pontosan melyik hibát mutatja, mert nem állandó a jelzés, néha az az érzésem, hogy össze-vissza villog a három led.

Két hibakód a legvalószínűbb a gépkönyv útmutatása szerint:

- "Az érintkező negatív hőmérsékleti együttható által érzékelt keringés hiánya miatti blokk."

- "A külső negatív hőmérsékleti együttható szonda működési üzemzavar"

Érdemes lehet kicserélni az NTC hőmérséklet érzékelőt benne? Megtaláltam, hol csatlakozik a blokkba, nem bonyolult a cseréje.

Ilyen zöld van a kazánban. NTC
(#) kirkri válasza kirkri hozzászólására (») Márc 11, 2024 /
 
Update:

Tovább figyeltem a hibajelenséget.
Amikor van hibajelzés, akkor ezt mutatja: "A külső negatív hőmérsékleti együttható szonda működési üzemzavar"

Azért zavart meg a dolog, mert hol bevillant a középső piros led, hol nem, és amikor nem, az csak a normális HMV üzemmód visszajelzése a két szélső led felváltva villogásával, ezért volt az az érzésem, hogy össze-vissza villog minden.

Viszont normális üzemmódnál is lekapcsolja a lángot, és újra beindítja, de hallgatóztam közben és hallani relé hangot, tehát vezérelten történik a láng lekapcsolása és újraindítása.
(#) Gombszem válasza kirkri hozzászólására (») Márc 12, 2024 / 1
 
Nekem is Baxi kazán van. Ugyanilyen hibajelenség volt, az NTC csere megoldotta a problémát.
A csere után, a kiszedett darabon próbáltam mérni az ellenállást. Nem mutatott változó ellenállás hibát, melegítve se. Mégis az volt a rossz.
(#) kirkri válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 12, 2024 /
 
Köszi a segítséget, veszek ma egy szenzort és kicserélem, remélem megoldja a problémát.
(#) VIM válasza JJanos55 hozzászólására (») Márc 12, 2024 /
 
Amit tegnap írtam hirtelen felindulásból, mert nem figyeltem arra, hogy ennek a készüléknek klipszes NTC-i vannak és azok fel is cserélhetőek egy esetleges hiba kiderítésében. "Gombszem"-nek is ilyen készüléke van és nála meg is oldotta a HMV problémát az NTC cseréje (még mielőtt szétszednéd a szűrős áramlásérzékelőt).
(#) Gombszem válasza VIM hozzászólására (») Sze, 7:36 /
 
Idézet:
„"Gombszem"-nek is ilyen készüléke van”

Sajnos nem klipszes, hanem csavaros, mint a képen, csak piros színű. Ezt bonyolultabb cserélni (lezárás, légtelenítés, utántöltés).

NTC.jpg
    
(#) VIM válasza Gombszem hozzászólására (») Sze, 14:44 /
 
De a kérdezőé az klipszes mindkettő.
Következő: »»   569 / 569
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem