Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor bekötése
 
Témaindító: kozmaj, idő: Jún 28, 2006
Lapozás: OK   87 / 343
(#) habazutty válasza proli007 hozzászólására (») Aug 8, 2011 /
 
proli007-nek igaza van. Rá kellene mérni szigetelésvizsgáló műszerrel, hogy mennyi test felé a szigetelése. Legalább 2MOhm kell, hogy legyen.
(#) Hypoxy válasza kadarist hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Sziasztok!
Remekül üzemel a motor egy 16 mikrós kondival. Egy órát járattam és kb. 10 fokkal ment fel a hőmérséklete a hajtómű is kb. ilyen meleg lett. Köszönöm a segítséget
(#) DJanosi hozzászólása Aug 15, 2011 /
 
Üdv ! Van egy szalag fűrészünk és azon kb egy 5 Kw os 3 fázisú motor ! A megszakító egy elektronikus Ditu kapcsoló ! A problémánk az hogy néha nehezen indul meg a motor szóval kínlódik ! De ez nem mindig van így van mikor gond nélkül indul meg ! Sokszor menet közben is fullad meg pedig alig van megterhelve ! Mik az ajánlataitok hol nézzek korul mivel lehet a baj? Esetleg egyszerűen motor hiba? Válaszaitokat előre is köszönöm ! Üdv:Levente !
(#) kadarist válasza DJanosi hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Szia!
Cseréld ki a csapágyakat a fűrészben és vélhetően megjavul. Korongfűrészeknél is gyakori probléma a csapágyazás és annak beéllításának hibájából adódó fulladás.
(#) DJanosi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Mondhatni meg zsír új a fűrész !
(#) kadarist válasza DJanosi hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Az még nem jelent semmit sem. Érvényesíteni kell a garanciát.
(#) DJanosi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Ha levesszük róla a lapot és meghajtsuk a kerekeket zaj és intenzívebb súrlódás nélkül megy tehát nincs baj azzal ! De mondom nem mindig van ilyen baj van mikor könnyeden megy ez a problematika hogy egyszer megy jól egyszer nem ! Ezt nem tudjuk felfogni !
(#) kadarist válasza DJanosi hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
A villanyhálózat rendben van?
(#) DJanosi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Van egy malmunk és azon van egy 7.5 kW os motor ! Hibátlanul megy !
(#) kadarist válasza DJanosi hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Ebben az esetben oda kell hívni a helyszínre egy szakit, aki kontrollálja a szituációt.
(#) habazutty válasza Mirones hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Az bizony hiba, pláne ha B karakterisztikás a kismegszakító. Valószínűleg, ha egyéb gond nincs, akkor kell neki a 3*16 A C egy motorvédővel.
Lényeges lehet még, hogy üresen, vagy terhelten indul-e?
A 3 fázis az 3 darab fázisvezeték, tehát egyforma kismegszakítók kellenek, ráadásul nem árt, ha "össze vannak kötve", tehát ha csak az egyik megy le, akkor is levágja mind a hármat.
(#) habazutty válasza habazutty hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Ezt benéztem... 2007-es hozzászólás
(#) karaszbandi válasza habazutty hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Ha motor elé teszel kismegszakítót akkor az csak 3 pólusú lehet, mert egyébként a motorba kerülhet!
(#) Attila30 hozzászólása Aug 23, 2011 /
 
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy egyfázisú, elméletileg 2,2Kw-os ( nincs adattáblája) villanymotorom, egy kompresszorra szeretném, de sokkal gyengébb mint az elődje. (1,5 Kw, egy fázis) Csak rásegítéssel indítja el a kompresszort, és amint nyomás van megáll. (1 bárnál) Üresben szépen jár, nem melegszik. Van rajta egy 35 mikrós üzemi kondenzátor, meg valami hővédelem. Arra lennék kiváncsi, hogy ki lehet-e deriteni a tényleges teljesítményét valahogyan, vagy miért lehet ilyen gyenge. Van pár kép a jelenlegi bekötésről. Egy piros, két fekete, két fehér megy a motorba.
(#) karaszbandi válasza Attila30 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
Hát, valahogy a teljesítmény és a kondi értéke nálam nem jön össze. Vagy kicsi a kondi, vagy nagy a motor teljesítménye. Vagy jó a kondi, de akkor kicsi a motor.
(#) Attila30 válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
Nekem is szembetűnt mikor megnéztem, ezt a motort pedig üzletben vettem használtan.( Ki lehet valahogyan mérni a tekercseket?
(#) shark hozzászólása Aug 26, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy egyfázisú Piero vízszivattyúm (adattábla: in: 1,12 KW, out: 0,8 KW), amiben a tegnapi nap folyamán szabályosan felrobban a kondenzátor. 20 µF-os van benne, a motor most eléggé felmelegedett, gondolom csökkent a kapacitása. Kérdésem az lenne, hogy az olvasottak alapján ez elég kicsi kapacitás eleve, kell-e nagyobb, vagy maradjon ekkora?

Köszönettel:
shark
(#) teren56 válasza shark hozzászólására (») Aug 28, 2011 /
 
Szia!
Ha "gyárilag"ekkora volt benne,akkor nem kell az értéket megváltoztatni.Ha felrobbant a kondi,akkor azzal ne üzemeltesd a motort,mert a tekercselő ember lesz a következő állomás.A kondenzátornak a fáziseltoláson kívül az is feladata hogy a segédfázis áramot beállítsa.Ha nagyobb kondit teszel, nagyobb lesz a segédfázison átfolyó áram.Ez tönkre teheti a motort.Egyébként meg kellene vizsgálni a segédfázis tekercset is.Ha menetzárlatos,illetve zárlatos akkor nagyobb áram folyik rajta,mivel csökken a tekercsellenállás.Ez is okozhatja a kondenzátor robbanását.
(#) shark válasza teren56 hozzászólására (») Aug 29, 2011 /
 
Szia!
Köszönöm a válaszod! Megnézetem.
(#) DJanosi hozzászólása Szept 1, 2011 /
 
Üdv! az elmúlt napokban kaptam egy motort illetve mar régóta megvan de mindig átléptem rajta ! Gondoltam egyet ,hogy jó lenne beindítani ! Az információk szerint 3 fázisú motor ! Próbálgattam bekötni de sehogy nem indult ! Makrancos egy motor és gondoltam hogy azért ha lehet kar volna hagyni pihenni ! Valakinek elképzelése?
(#) DJanosi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2011 /
 
Cseréltünk motort és most hibátlanul megy a motor méretre ugyan az de a fordulata az nagyobb és azzal nagyon szépen megy teszek fel egy pár képet hogy lássad miről beszeltem itt meg a régi motor van!
(#) tacsi hozzászólása Szept 2, 2011 /
 
Sziasztok!

Érdeklődnék hátha valaki ért hozzá.Van egy régi hajdu energomat mosógép motorom amit fel szeretnék használni terménydarálóhoz.Valaki egyszerű nyelven le tudná írni nekem hogyan lehetne bekötni?
Elvileg 220-as mivel mosógépbe volt de viszont nem értek hozzá de mintha gerjesztős lenne ez a motor vagy ilyesmi mert anno valami szürke hengeres kütyü is volt a motor mellett beszerelve de azt viszont nem tartottam meg.Nem tudom ennek a kütyünek a nevét és nem tudom szükséges -e a működéséhez.
(#) ujfalusi válasza tacsi hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Az a szürke kütyü az indító kondenzátor. Szükséges hozzá.
(#) tacsi válasza ujfalusi hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Köszönöm.A teljesítményét esetleg meg tudod adni hogy milyen szükséges hozzá?
(#) ujfalusi válasza tacsi hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Ezt én innen nem tudom, de 8-12 µF között bármi jó. A lényeg hogy motorindító kondi legyen.
(#) lanita hozzászólása Szept 2, 2011 /
 
Nincs valakinek egy belső bekötési rajza kézi csillagdelta kapcsolóhoz? Ganz KK 6009. Ne mágneskapcsolós legyen
(#) tacsi válasza ujfalusi hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Köszönöm.
(#) djgombi hozzászólása Szept 6, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy búvárszivattyú ami nem megy. Az a sejtésem hogy tekercs baj lesz. Kérdésem az lenne ha kiveszem a forgó részt akkor melegedhet-e a tekercselés?
(#) pucuka válasza djgombi hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Bármilyen villanymotor ha nem forog, leég. Ha kiveszed a forgórészt, nincs ami forogjon, leég. A motor működési elvéből következik, hogy a motor forgórészében forgás közben indukált áram keletkezik, ami ellentétes irányban visszahat az állórész tekercselésére. Az állórészen csak a hálózati feszültség, és a vissza indukált feszültség különbsége, és az állórész belső ellenállása által meghatározott áram folyik üzemszerűen. Ha a motor áll, akkor zárlati áram folyik, ami sokszorosa az üzemi áramnak.
(#) djgombi válasza pucuka hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Értem! A tekercsek ellenállása nem egyforma. Az egyik tekercs 8 ohm a másik 24 körüli. Gondolom a 8 ohm a fő a 24 körüli a segéd fázis. Ebben az elrendezésben bekötve a motor csak búg. Tekercsen nem látszik égés nyom. Mi lehet a baj? A kondenzátor jó.
Következő: »»   87 / 343
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem