Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CB rádió
De szeretnék olyan helyen dolgozni,ahol rádiókat selejteznek, az asszony szerint hazahordanám a sok vackot! Szerintem is megér annyit, ha nincs "elmászva",meg kiszáradva!
Egy kicsit elkéstél, nemrégiben volt sokhelyen generációváltás, úgyhogy esetleg másodkézből.
Szia! Sajnos a másodkézből értékesítők, pedig ezen akarnak megtollasodni! (tisztelet a kivételnek) Na mind egy, amíg ennyi a gázszámlám, addig az asszony úgy is "vétózza" a rádió vásárlásomat, és marad a senfor skyline.
Antennaáram modulációs eljárásnak mondhantnánk talán elvisíkon.
Gyakorlatilag inkább önmegsemmisítő operátor likvidátornak nevezném ... ![]() ![]()
avagy inkább föld áram ...
![]()
Sziasztok
Adok egy pár linket rádiókkal, antennákkal és alkatrészekkel kapcsolatban, hátha hasznos lesz valakinek e témában is. Illetve csatolom az új penetrátor gyártó forrás adatait is ( 25 éve gyárt antennákat) www.ha4023.fw.hu (emailban kereshettek bátran e témában is) Üdv
Hehehe Ez tettszett.
![]() ![]() ![]() .
Üdv. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ez az antenna Penetrátor, vagy sem, csak mert nem olyan szokványos kivitelű!(illesztő tag) Bár nem is az a lényeg, hanem, hogy érdemes e ilyet venni?
Szia! Annak néz ki, én láttam már sokfélét, lehet, hogy "házi" készítésű, de a nálam okosabbak, és tapasztaltabbak majd megmondják. Így a fénykép alapján nincs leharcolva, érdemesnek érdemes, de mennyit mernek kérni érte?
Nem az.
A Penetrátornak nincs ilyen kocka hangoló hurokja. Ez olyan mint a Pan Star, csak radiálok is vannak alatta, amit viszont nem tudom miért van, hiszen ez úgy lett kitalálva, hogy nem kell alá ellensúly. A Pencsinek ÍGY NÉZ KI az alja.
Szia! Az enyém is úgy néz ki, mint amit linkeltél. Én is a radiálok miatt gondoltam, hogy penetrétor, de a fene tudja, meg kéne attól kérdezni, aki árulja!
Meg bizony!
...hogy akkor ez most egy Forma1-es versenyautó, vagy csak egy Trabant, F1-es diffúzorral az alján?
Igen nekem is ilyen a penetrátorom.Két különbözö helyröl is ilyen alakut kaptam.
Na mindegy bevállaltam 5000 ft-ért! Nem hozzáértő a tulaj, így maradt a kép alapjáni minősítés, de a neten sem találtam másik ilyet. Majdcsak kihozok belőle valamit...
Ja, én is így gondoltam! Szegedre menet útközben láttam vagy 20 penetrátort, vagy olyan jellegűt! Láttam ilyet is egyet, összerakva háztetőn. Penetrátornak néz ki messziről, csak az a négyzetes illesztője miatt tűnik ki hogy mégis más...
Hali! Csak, hogy a Marko 747 mellett is legyünk, nekem mindig nagyon tetszett holott én csak a Jó cimborámét próbálgattam néhányszor. De mindig stabilan vettem tiszta jól érthető modulációja van kocsiban bírja a hideget-meleget rázkódást. Ezt a Fakopáncs is megerősítheti.
Szia Gábor!
Ez is Penet- meg az is ráto r ![]()
Bár ha nagyon hasgatni szeretnénk a szőrszálat akkor ennek a CB antennának is van külön topic, no de úgy is szerves része a Penetrátor antenna a CB rádiózásnak...
Hát igen ott pedig nagy a csend ám!
Üdv. Mindenkinek!
Azon filózok, hogy mennyi előnye és mennyi hátránya van az antenna árbóc földelésének villámvédelmi szempontból?! Most inkább a hátrányok foglalkoztatnak, miszerint fölhozom magasra a földpotenciált a sodronyon, így konkrétan építek egy villámvonzó rudat. Tehát ha idáig nem csapott be a villám, akkor most esélyesebb lesz. Ez levezetésre kerül ugyan és így megvédi a házat a tűztől és mechanikai sérüléstől, de az odavonzott és levezetett villám másodlagos hatásaként az elektromos hálózat túlfeszültségvédelme elengedhetetlenné válik!Ezt ugyan már megoldottam egy B+C osztályú túlfeszültséglevezetővel, de mégis vacilálok ezen az antenna földelésen. Ha belecsap a villám a vékony alurudas antennába, azt úgy is tönkreteszi, a rádióból meg mindenképp ki kell húzni a dugót vihar idejére. Persze az is lehet, hogy egyébként bele sem csapna a villám adott esetben az antennába ha nem volna földpotenciálon... Szóval rádiózás szempontjából jó ez a földelés , de villámvédelem szempontjából, hát nem tudom... Várom a hozzászólásokat!
Hali!
No most azt van min gondolkodni!Ez így egy kicsit gordiuszi csomóra sikeredet.Vagy nem? ![]()
Szia!
1990-ben építettem a házam.Már akkor tudtam, hogy hol fogom elhelyezni a tetőn az antennámat, tehát nagyjából ebben a vonalban helyeztem el a földelő vasat akkor, mikor ki volt ásva a ház alapja. Ekkor nyomtam le a földbe egy 4m hosszú, 30mm átmérőjű köracélt a gödör aljáig. Itt hozzá van hegesztve 20cm hosszan 12mm átmérő köracél, ami hozzá van hegesztve a ház alap vasalásához is, és aztán jön fel a falban, és komoly bilincsekkel van hozzáerősítve az árbochoz. Azóta így van, persze számtalanszor bele vágott már a villám. Az akkor is bele fog csapni ha nem földeled le, de szerintem nagyobb bajt fog csinálni. Persze az antenna ki van húzva a rádióból ha nem vagyok otthon. Várom, kinek mi a véleménye erről a megoldásról, ami leírtam.
Az antennák "villámvédelme" egy elég érdekes, és fontos dolog. Az is baj lehet ha leföldeled, az is, ha nem.
De erre a célra van egy másik topik: C B antenna (sajnos így írta le az eredeti témaindító) itt lehetne, kellene tovább boncolni a kérdést.
Üdv. Hogyan észlelte azt, hogy töbször is belecsapott a villám?! Az antenna nem károsodott ettől?
Ha nem jó helyen vagyok ezzel a témával,akkor a CB antenna topikban is folytathatjuk...
Srácok. Jaws Mark 2 rádióm van AM en működik. Sajna csak olaszokat hallok, de nagyon tisztán. Magyarokkal még csak egyszer beszéltem ő is USBn volt és úgy hallott meg. Az AM ki van halva ugye?
Kellene egy komolyabb rádió? |
Bejelentkezés
Hirdetés |