Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CB rádió

Témaindító: csikosgabi, idő: Máj 16, 2006
Lapozás: OK   35 / 67
(#) laszlo29 válasza G80 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

De szeretnék olyan helyen dolgozni,ahol rádiókat selejteznek, az asszony szerint hazahordanám a sok vackot! Szerintem is megér annyit, ha nincs "elmászva",meg kiszáradva!
(#) pucuka válasza laszlo29 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Egy kicsit elkéstél, nemrégiben volt sokhelyen generációváltás, úgyhogy esetleg másodkézből.
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Szia! Sajnos a másodkézből értékesítők, pedig ezen akarnak megtollasodni! (tisztelet a kivételnek) Na mind egy, amíg ennyi a gázszámlám, addig az asszony úgy is "vétózza" a rádió vásárlásomat, és marad a senfor skyline.
(#) Marczilla válasza laszlo29 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Sziasztok, ez volt anno a cb rádiózás módja?
vagy mi ez?

Bővebben: Link
(#) Kera_Will válasza Marczilla hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Antennaáram modulációs eljárásnak mondhantnánk talán elvisíkon.

Gyakorlatilag inkább önmegsemmisítő operátor likvidátornak nevezném ...
(#) Kera_Will válasza Kera_Will hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

avagy inkább föld áram ... jobban megnézve ...
(#) ha4023 válasza laszlo29 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Sziasztok

Adok egy pár linket rádiókkal, antennákkal és alkatrészekkel kapcsolatban, hátha hasznos lesz valakinek e témában is. Illetve csatolom az új penetrátor gyártó forrás adatait is ( 25 éve gyárt antennákat)
www.ha4023.fw.hu (emailban kereshettek bátran e témában is)
Üdv

pencsi.jpg

(#) Marczilla válasza Kera_Will hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Hehehe Ez tettszett. . akkor nem próbáljuk ki, csak azon akit nem szeretünk . akkor már értem hogy mért van csukott szemmel az ürge a rajzon.
.
(#) G80 hozzászólása Feb 15, 2012 /

Üdv. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ez az antenna Penetrátor, vagy sem, csak mert nem olyan szokványos kivitelű!(illesztő tag) Bár nem is az a lényeg, hanem, hogy érdemes e ilyet venni?
(#) laszlo29 válasza G80 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Szia! Annak néz ki, én láttam már sokfélét, lehet, hogy "házi" készítésű, de a nálam okosabbak, és tapasztaltabbak majd megmondják. Így a fénykép alapján nincs leharcolva, érdemesnek érdemes, de mennyit mernek kérni érte?
(#) Flyfish válasza G80 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Nem az.
A Penetrátornak nincs ilyen kocka hangoló hurokja. Ez olyan mint a Pan Star, csak radiálok is vannak alatta, amit viszont nem tudom miért van, hiszen ez úgy lett kitalálva, hogy nem kell alá ellensúly.
A Pencsinek ÍGY NÉZ KI az alja.
(#) laszlo29 válasza Flyfish hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Szia! Az enyém is úgy néz ki, mint amit linkeltél. Én is a radiálok miatt gondoltam, hogy penetrétor, de a fene tudja, meg kéne attól kérdezni, aki árulja!
(#) Flyfish válasza laszlo29 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Meg bizony!
...hogy akkor ez most egy Forma1-es versenyautó, vagy csak egy Trabant, F1-es diffúzorral az alján?
(#) satlokk válasza Flyfish hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Igen nekem is ilyen a penetrátorom.Két különbözö helyröl is ilyen alakut kaptam.
(#) G80 válasza Flyfish hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Na mindegy bevállaltam 5000 ft-ért! Nem hozzáértő a tulaj, így maradt a kép alapjáni minősítés, de a neten sem találtam másik ilyet. Majdcsak kihozok belőle valamit...
(#) satlokk válasza G80 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Anyag ár.Annyiért megérte szerintem.
(#) G80 válasza satlokk hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Ja, én is így gondoltam! Szegedre menet útközben láttam vagy 20 penetrátort, vagy olyan jellegűt! Láttam ilyet is egyet, összerakva háztetőn. Penetrátornak néz ki messziről, csak az a négyzetes illesztője miatt tűnik ki hogy mégis más...
(#) Antennaman válasza laszlo29 hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Hali! Csak, hogy a Marko 747 mellett is legyünk, nekem mindig nagyon tetszett holott én csak a Jó cimborámét próbálgattam néhányszor. De mindig stabilan vettem tiszta jól érthető modulációja van kocsiban bírja a hideget-meleget rázkódást. Ezt a Fakopáncs is megerősítheti.
(#) Antennaman válasza G80 hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Szia Gábor!
Ez is Penet- meg az is ráto r Gyártotta ezt már világos és világtalan. Ezzel lehet többen is egyet értenek, hogy a szokványos PENETRÁTOR fantázia névre hallgató Alu. durung fő tulajdonsága az 5/8-ad hullámhossz hosszúság, ami pl. a CB sávban nekem 6,75m. Értsd a sugárzó tövétől a csúcsáig. A négy darab 1/4-ed hullámhossznyi radiál (ellensúly) helyettesíti a földet a csúcsán pedig négy kis tetőkapacitást alkalmazunk ez sok mindenre de főleg egy kis hatásfok növelésre jó. Mivel a tövében tápláljuk ahol magas az Impedancia le kell illeszteni 50 Ohm-ra. Hogy ezt milyen megcsapolt tekercsel (hurokkal) végezzük az majdnem mindegy. Tehát a te antennád is ilyen tök mindegy hogyan nevezzük.
(#) Antennaman válasza Antennaman hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Bár ha nagyon hasgatni szeretnénk a szőrszálat akkor ennek a CB antennának is van külön topic, no de úgy is szerves része a Penetrátor antenna a CB rádiózásnak...
(#) satlokk válasza Antennaman hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Hát igen ott pedig nagy a csend ám!
(#) G80 hozzászólása Feb 23, 2012 /

Üdv. Mindenkinek!
Azon filózok, hogy mennyi előnye és mennyi hátránya van az antenna árbóc földelésének villámvédelmi szempontból?! Most inkább a hátrányok foglalkoztatnak, miszerint fölhozom magasra a földpotenciált a sodronyon, így konkrétan építek egy villámvonzó rudat. Tehát ha idáig nem csapott be a villám, akkor most esélyesebb lesz. Ez levezetésre kerül ugyan és így megvédi a házat a tűztől és mechanikai sérüléstől, de az odavonzott és levezetett villám másodlagos hatásaként az elektromos hálózat túlfeszültségvédelme elengedhetetlenné válik!Ezt ugyan már megoldottam egy B+C osztályú túlfeszültséglevezetővel, de mégis vacilálok ezen az antenna földelésen. Ha belecsap a villám a vékony alurudas antennába, azt úgy is tönkreteszi, a rádióból meg mindenképp ki kell húzni a dugót vihar idejére. Persze az is lehet, hogy egyébként bele sem csapna a villám adott esetben az antennába ha nem volna földpotenciálon...
Szóval rádiózás szempontjából jó ez a földelés , de villámvédelem szempontjából, hát nem tudom...
Várom a hozzászólásokat!
(#) satlokk válasza G80 hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Hali!
No most azt van min gondolkodni!Ez így egy kicsit gordiuszi csomóra sikeredet.Vagy nem?
(#) G80 válasza satlokk hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Hát Ja!
(#) mraulajos válasza G80 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Szia!
1990-ben építettem a házam.Már akkor tudtam, hogy hol fogom elhelyezni a tetőn az antennámat, tehát nagyjából ebben a vonalban helyeztem el a földelő vasat akkor, mikor ki volt ásva a ház alapja. Ekkor nyomtam le a földbe egy 4m hosszú, 30mm átmérőjű köracélt a gödör aljáig. Itt hozzá van hegesztve 20cm hosszan 12mm átmérő köracél, ami hozzá van hegesztve a ház alap vasalásához is, és aztán jön fel a falban, és komoly bilincsekkel van hozzáerősítve az árbochoz. Azóta így van, persze számtalanszor bele vágott már a villám. Az akkor is bele fog csapni ha nem földeled le, de szerintem nagyobb bajt fog csinálni. Persze az antenna ki van húzva a rádióból ha nem vagyok otthon. Várom, kinek mi a véleménye erről a megoldásról, ami leírtam.
(#) pucuka válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Az antennák "villámvédelme" egy elég érdekes, és fontos dolog. Az is baj lehet ha leföldeled, az is, ha nem.
De erre a célra van egy másik topik: C B antenna (sajnos így írta le az eredeti témaindító) itt lehetne, kellene tovább boncolni a kérdést.
(#) G80 válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Üdv. Hogyan észlelte azt, hogy töbször is belecsapott a villám?! Az antenna nem károsodott ettől?
Ha nem jó helyen vagyok ezzel a témával,akkor a CB antenna topikban is folytathatjuk...
(#) mraulajos válasza G80 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Heló!
Átmentem a CB antenna topikba.
(#) csini666 hozzászólása Márc 22, 2012 /

Srácok. Jaws Mark 2 rádióm van AM en működik. Sajna csak olaszokat hallok, de nagyon tisztán. Magyarokkal még csak egyszer beszéltem ő is USBn volt és úgy hallott meg. Az AM ki van halva ugye?
Kellene egy komolyabb rádió?
(#) Medve válasza csini666 hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Be van tiltva!
Következő: »»   35 / 67
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem