Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF3 - 6 végerősítő

Témaindító: isamisa, idő: Nov 20, 2006
Lapozás: OK   19 / 71
(#) frissadam hozzászólása Aug 15, 2007 /

Hi!Építettem egy vf3-as erősítőt.Nem tom beállítani anyugalmi áramot.Apotit majdnem végig lehet tekerni és mindig 20 mA-t mutat a muszer.Elérek a háromnegyedéhez és felugrik 150-250 mA-re.Az irf540-es tranyó nagyon melegszik.Nincs tápfesz a kimenetenCseréltem tranyokat cseréltem potit.Átforrasztottam az egész panelt és akkor is ugyanide jutottam.Nem tom h mi lehet a baj.
Segítsetek.Kössz
(#) maTaKee hozzászólása Szept 1, 2007 /

hali!
Ehez a VF3 -hoz lehetne használni kapcs.üz.tápot?
(#) brugo hozzászólása Szept 1, 2007 /

ajáljatok egy jó ragasztót a diódák felragasztásához a MOS-okra ,és hol vásárolhatnám meg ezt a ragasztót ?
(#) Müszi válasza brugo hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Pillanatragasztó, bevált
(#) vzoole válasza brugo hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

kétkomponensű "uverapid 5"

és akármelyik háztartási, feték boltba megkapod.
(#) brugo hozzászólása Szept 2, 2007 /

most látom ,hogy a LOMEX-nél csak IRF 540 NPbF van
vajon ez jó lessz a síma IRF 540 N -helyett ?
(#) Norberto válasza brugo hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

A Lomex-es típus nevében a legutolsó 3 karakter, azaz PbF, az azt jelenti, hogy ólommentes alkatrészről van szó, angolul Pb-free!
(#) _zol hozzászólása Szept 6, 2007 /

Sziasztok!
Nekem van egy kapcsolóüzemü tápom.
Max 16 voltot tud.

Szerintetek feszkétszerezővel meg lehet csinálni a VF3-hoz.
A trafójára az van irva, hogy 4A-t tud.

tap.jpg

(#) alex.taylor válasza _zol hozzászólására (») Szept 6, 2007 /

Szia!
szerintem nem lehet megcsinálni,mert ha a kimenő 16 V-ra akarod kötni a fesz 2x-ezőt,akkor neked DC-DC koverter kellene. Akkor viszont szerintem érdemesebb lenne áttekerni a trafót.

Amúgy +- 16V-ot tud? vagy csak + 16V-ot?

De ha gondolod akkoro nézz átezt ,vagy ezt
(#) _zol hozzászólása Szept 7, 2007 /

Csak +16-ot tud.

Köszi!

Valmi szabályozható tápot biztos össze lehetne hozni belőle. Nincs valamilyen egyszerü, de nagyszerü tápkapcsolásotok?
(#) Istike88 válasza _zol hozzászólására (») Szept 7, 2007 /

ennél nem menne a fesz kétszerező mivel a fesz kétszerező maga az egyen irányítás, egyen áramból nem tudsz két diódával + és - feszt csinálni

üdv
(#) _zol hozzászólása Szept 7, 2007 /

Akkor marad a trafó.

Köszi mindenkinek!
(#) _zol hozzászólása Szept 8, 2007 /

Sziasztok!
Megépítettem az erősítőt.
Bekapcsolom és semmi.
A FET ek melegednek, meg mérek is rajtuk kb, 4 V-ot, de hangja nincs.
Szerintetek mi lehet a gond ?
(#) Müszi válasza _zol hozzászólására (») Szept 8, 2007 /

Műveleti Ic-t jól raktad be?
Forrasztások mindenütt jók?
(#) MaSTeRFoXX válasza _zol hozzászólására (») Szept 8, 2007 /

+/-os tápról meg?
Ez szokott az első kérdés lenni

+/- os tápról megy.
Az ic megy úgy van hogy balra fent a pötty.

Beraktam forditva az IC-t.
Igy nagyon halkan szól.Mondjuk 12V a z egyenfesz.
Lehet hogy kevés neki?
(#) Müszi válasza _zol hozzászólására (») Szept 9, 2007 /

+-12V egyen igaz?
Lehet hogy megölted az IC-t.
Sztem tegyél bele másikat.
(#) _zol hozzászólása Szept 9, 2007 /

+-12V.
Majd megpróbálom.
Köszi!
(#) KeserűCukor hozzászólása Szept 29, 2007 /

Hali!
3 darab 4ohmon hajtott vf3-nak elég egy ps2-es borda ventivel esetleg venti nélkül?

LEhet off kicsit:
De tda8563-nak 2 Ic-nek, tehát 4 csatorna elég lenne ugyanez?
Kösz!
(#) Istike88 hozzászólása Nov 28, 2007 /

Sziasztok!

Ez a VF3 végerősítő szerintem elég klassz a maga nemében (én is csináltam egyet és szépen szólt), és az alkotója oldalán írja is hogy abból a célból tervezte, hogy képes legyen minél szebb hangot megszólaltatni a legkevesebb alkatrészből. Ebből arra gondolok, hogy a szerző az olcsóságra is törekedett. Kicsit drágának tartom ezeket a feteket ebbe a fajta erősítőbe, mivel 30W-ot ad le 4Ohm-on míg a VF2 100W-ot ad le ugyan ezekkel a fetekkel! Tehát félretéve a rizsázást, arra gondoltam hogy olcsóbb fetet kellene belerakni az erősítőbe! Az irf9540 és irf540 100V-os de szerintem elég lenne mondjuk egy 50V-os is bele és így olcsóbb is lenne!
Tudna valaki ajánlani olyan fetet ami nem rontana a hangzásképen de viszont még olcsóbbá tenné ezt az amugy is olcsó végfokot?

Előre is köszönöm a válaszokat
(#) dbase válasza _zol hozzászólására (») Nov 29, 2007 /

_zol:
Első ránézésre a tápod átlakítható.Ha jól látom a bal oldalán lévő hűtésen van szerintem a negfrekis dióda.Vagy 3 lábú, 2 dióda összefordítva, vagy 2 lábú szimpla 1 dióda van benne.Szerintem.Ha a kapcsolást kiegészíted még egy diódával, amit fordítva teszel bele, és ellátod puffer kondikkal, és a puffer + felét a sec. 0-ra kötöd akkor sikerülni fog.Annyi, hogy ne felejtsd el, hogy több teljesítmény nem fog kijönni, azaz 2-2Amper lesz eloszlatva.Röviden ennyi.
(#) brugo hozzászólása Dec 8, 2007 /

Sokan azon csodálkoznak, hogy ilyen kevés alkatrészből állnak ezek a VF2 ésVF3 végfokok és mégis milyen szépen szólnak. Hát éppen ez az egyik titka a szép hangzásnak mert maguk az alkatrészek is produkálnak zajt . a német Burmeister a phono előerősitőinek táplálásában ezért használ egyszerü Zener diódát stabkocka helyett.
(#) huhuu válasza brugo hozzászólására (») Dec 8, 2007 /

Ez cseles, hogy Zenert használ stab kocka helyett!

Nincs még egy két ilyen jó ötlet a tarsolyodban?
Ami ilyen egyszerű és jó!
(#) brugo hozzászólása Dec 9, 2007 /

Zajt visznek be a digitális potencióméterek mert a számlálókat hajtó rezgőköröknek van egy csomó felharmónikusa ami bekerül az audió sávba a minimum de minőségü alkatrészt kell használni !
(#) sanyo hozzászólása Dec 22, 2007 /

Hello! Én is megépítettem a VF3at, most 2*10volt rol üzemel....de kb. 1-2perc használat után a hütőfelület megfoghatatlanul meleg lesz....a hütőfelület kb. fele akkora mint ami a VF2es van de az kifogástalanul müködik! (a kapcsolást, nyákrajzot itt találtam az első hozzászolásban)
(#) Erick hozzászólása Dec 29, 2007 /

Hellóztok Skacok!!!
Én azt szeretném megkérdezni,hogy szeretnék építeni magamnak egy sztereó Vf3-as erősítőt.
És azt szeretném kérdezni hogy ehhez mit kell még építenem a két VF3-as panelen kívűl???
Ha lehetne akkor elég szájbarágós választ szeretnék mert még elég amatőr vagyok!!!
És ha esetleg valaki segít nekem akkor küldhetne ezekhez kapcsolási,vagy esetleg nyákrajzokat is!!!
Én eddig olyan plusz dolgokra gondoltam még mint a +- táp,meg a potik,meg a koppanásgáló amiből kettő kell ha jol tudom???!!!
És ezeken kívül még kell építenem vmit???
Ezekhez is szeretnék kérni kapcsolási rajzokat!!!
A segítséget előre is köszönöm!!!
(#) Carter válasza Erick hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

Hello!
kell még 1 tápegység (trafo,graetz, puffer) , mondjuk az oldalon található koppanásgátlóból 2, meg talán egy előfok (attól függ mi lesz a bemenet)
(#) Erick válasza Carter hozzászólására (») Dec 31, 2007 /

Ok!!
Ezekre gondoltam én is!!
De mivel még amatőr vagyok ,azt szeretném kérdezni hogy az az előerősítő pontosan mi is???
És ahhoz hol van esetleg kapcsolási rajz???
És még azt hogy ezekhez a VF3-akhoz hogy lehet hangszínszabályozást meg hangerőszabályozást csinálni???

Köszi a válaszokat!!!
(#) Carter válasza Erick hozzászólására (») Dec 31, 2007 /

Hello!
én ezt ajánlanám. Tudsz vele hangerőt,balancot, magasat, mélyet állítani. Könnyen megépíthető és nem is drága. Az előfokra azért van szükség mert pl. egy mp3 lejátszónak nincs akkora kimenő jele ahhoz hogy ki tudja vezérlni a végfokot. Az előfok felerősíti a bemenő jelet.
Következő: »»   19 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem