Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok!
Az Eagle-ben most kezdtem el nyákot tervezni, mégpedig úgy, hogy a nyáktervezőben töltöttem be az alkatrészeket, és kézzel huzigáltam a lábak közt a vezetéket (csináltam úgy is, hogy először megrajzoltam a sematikus ábrát, és abból kapcsoltam át nyáktervezőre, de valami iszonyú káosz volt a vezetékezés, ezért kezdtem el a másik módon). Namost a problémám az, hogy pl. a logikai AND kaput tartalmazó IC-hez vagy pl. az optocsatolóhoz kötött vezetékek az IC-k lábaihoz "ragadnak", azaz ha az IC-t arréb mozgatom, akkor a vezeték is ennek megfelelően követi a lábat. Viszont pl. tranzisztornál, ellenállásnál ha ezeket arrébb mozgatom, a hozzájuk csatlakozó vezetékek maradnak eredeti pozíciójukban. A másik dolog, amit nem tudom elképzelni, hogy ne lehessen megcsinálni, mindenesetre én nem tudom az az, hogy ugyanúgy itt a nyáktervezőn a fent leírt esetben az alkatrészeket csak egyesével tudom mozgatni? Nem lehet többet kijelölni és együtt mozgatni? Mert nem férnek el a vezetékeim a nyáklap közepén, ezért egy csomó alkatrészt arrébb kellene mozgatnom, hogy helyet csináljak a vezetéknek, de jelenleg csak egyesével tudom tologatni őket, ami nagyon bosszantó.
Először is úgy lenne jó használni, ahogy kitalálták: előbb elvi rajz, és abból a NYÁK (nagyon sok hibalehetőségtől kíméled meg magad, ha egy jó elvi rajzból indulsz ki!!)
Másodszor, ha egy alkatrészt arrébb teszel és nem jön vele a vezetéke, akkor az be sem volt kötve! És harmadszor , természetesen lehet blokkot, vagy akár az egész rajzot egyszerre mozgatni a move group-pal.
Kedves qvasz2!
Köszönöm a válaszod, a Group-polás és utána Move-val sikerült mozgatnom több alkatrészt. A "vezeték be sem volt kötve" résszel kapcsolatban hogy lehet "bekötni" a vezetéket pl. az ellenállás egyik lábát jelző "pad"-hez (remélem ez a megfelelő név)?
Nos, a "pad" a nyák panelen lévő forrszem. A kapcsolási rajzban "pin"-nek nevezik.
Ahhoz, hogy a rajzoláskor automatikusan csatlakozzon a megfelelő rasztert kell használni. Az alapból beállított megfelelő, főleg a kezdetekben. Később, ha ár lesz gyakorlatod, próbálgathatsz a raszterrel is játszani. Ehhez még az is kell, hogy az alkatrészek is a leírásban megfelelő raszterben készüljenek. Ha így sem megy, próbálj rázoomolni. A többit már qvasz2 leírta.
Oké, de én nem a kapcsolási rajzban vezetékeztem össze az alkatrészek lábát, hanem a nyáktervezőben. És a nyáktervezőben ezen alkatrészek közül az IC-k mozgatásakor megy a lábukkal együtt a vezeték, a pl. tranzisztort vagy ellenállást mozgatva nem megy a lábával együtt a vezeték.
Továbbá az előző hozzászólásomban rosszul írtam, másolni sikerült több alktrészt együtt a Group segíségével. Viszont mozgatni a GROUP-pal sem tudom. A GROUP ikonra klikkelve majd kijelölve egy területet a kijelölésbe eső alkatrészek és vezetékek színe világosabb lesz. Ezután ráklikkelve a MOVE ikonra a viágos színű alkatrészek és vezetékek színe újra sötétebb lesz, és nem tudom őket mozgatni. Mit csinálok rosszul?
mrcdcscc irtam neked PM-t, el kellene olvasnod lassan
A kijelölés után jobb klikk a "világosabb" alkatrészeken, és a feljövő helyi menüben legalul a "Move: Group" funkcióval tudsz egyszerre több dolgot mozgatni.
Eagle 5.1-ben, hogyan tudom az egész panelt elforgatni?
(jó pár éve használom a programot, csak ezt a részét még nem használtam sosem, kereső nem segített)
Szerintem jelöld ki az egészet és a bal menüsorban kattints a rotate ikonra majd menj vissza a nyákra és jobb egérgomb - rotate group.
Eagle 6-os tervet, hogy lehet megnyitni 5-ösben?
Nem akar összejönni.
Hali. Sehogyan. Visszafele már nem annyira kompatibilis. Néha sikerül de nem mindig. Esetleg vedd ki az ékezeteket és speciális karaktereket.
Csak, angol karaktereket használok.
Olvasd el az "Update Documentation-t", benne van, hogy visszafele nem kompatibilis. A 6-osban mentetteket az 5-ös már nem nyitja meg. Ugyanez érvényes volt a korábbiakra is.
Sziasztok!
Van Eagleben lehetőség több .brd file összesítésére egy fájlon belül?
Edit-Paste from... vagy File - Import
Nekem a Copy-paste megoldás csak akkor működött mikor a kapcsolási rajz és a nyák terv nincs összekapcsolva.
Sziasztok!
Hogyan lehet eagle-ben (egyáltalán lehet-e) olyat csinálni, hogy egy alkatrészt 45°-kal forgatok el? Most éppen 6.2-est használok.
Az 5-ösben rákattintasz a a forgatásra, majd, az alkatrészre, és vagy megadod hány fokban legyen forgatva, vagy lenyomva tartott egérgomb mellett, az egér húzásával forgatható tetszés szerinti szögbe
Köszönöm, a húzogatásos módszer tökéletesen működik!
A pontos helyét sajnos nem tudom fejből, de a "faston", vagy "fast on" néven keresgélj!
Helo!
Nem tudom volt-e már ez a kérdés, de hogy tudok a műveleti erősítőnek tápot adni? Mikor berakok egy olyat amiben 4 van, akkor nem rakja ki egyikre sem a +- lábat, ezt hogy tudnám orvosolni?
Szia!
Keress rá az Invoke parancsra. Üdv: Gábor
Köszönöm szépen már meg is van
![]() Esetleg azt nem tudnád megmondani, hogy ezt hol találom?? Bővebben: Link A link "linkre" javítva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |