Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   254 / 444
(#) mrcdcscc hozzászólása Jún 12, 2012 /

Sziasztok!

Az Eagle-ben most kezdtem el nyákot tervezni, mégpedig úgy, hogy a nyáktervezőben töltöttem be az alkatrészeket, és kézzel huzigáltam a lábak közt a vezetéket (csináltam úgy is, hogy először megrajzoltam a sematikus ábrát, és abból kapcsoltam át nyáktervezőre, de valami iszonyú káosz volt a vezetékezés, ezért kezdtem el a másik módon).
Namost a problémám az, hogy pl. a logikai AND kaput tartalmazó IC-hez vagy pl. az optocsatolóhoz kötött vezetékek az IC-k lábaihoz "ragadnak", azaz ha az IC-t arréb mozgatom, akkor a vezeték is ennek megfelelően követi a lábat. Viszont pl. tranzisztornál, ellenállásnál ha ezeket arrébb mozgatom, a hozzájuk csatlakozó vezetékek maradnak eredeti pozíciójukban.

A másik dolog, amit nem tudom elképzelni, hogy ne lehessen megcsinálni, mindenesetre én nem tudom az az, hogy ugyanúgy itt a nyáktervezőn a fent leírt esetben az alkatrészeket csak egyesével tudom mozgatni? Nem lehet többet kijelölni és együtt mozgatni? Mert nem férnek el a vezetékeim a nyáklap közepén, ezért egy csomó alkatrészt arrébb kellene mozgatnom, hogy helyet csináljak a vezetéknek, de jelenleg csak egyesével tudom tologatni őket, ami nagyon bosszantó.
(#) qvasz2 válasza mrcdcscc hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Először is úgy lenne jó használni, ahogy kitalálták: előbb elvi rajz, és abból a NYÁK (nagyon sok hibalehetőségtől kíméled meg magad, ha egy jó elvi rajzból indulsz ki!!)
Másodszor, ha egy alkatrészt arrébb teszel és nem jön vele a vezetéke, akkor az be sem volt kötve!
És harmadszor , természetesen lehet blokkot, vagy akár az egész rajzot egyszerre mozgatni a move group-pal.
(#) mrcdcscc válasza qvasz2 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Kedves qvasz2!

Köszönöm a válaszod, a Group-polás és utána Move-val sikerült mozgatnom több alkatrészt.

A "vezeték be sem volt kötve" résszel kapcsolatban hogy lehet "bekötni" a vezetéket pl. az ellenállás egyik lábát jelző "pad"-hez (remélem ez a megfelelő név)?
(#) elektrocad válasza mrcdcscc hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Nos, a "pad" a nyák panelen lévő forrszem. A kapcsolási rajzban "pin"-nek nevezik.
Ahhoz, hogy a rajzoláskor automatikusan csatlakozzon a megfelelő rasztert kell használni. Az alapból beállított megfelelő, főleg a kezdetekben. Később, ha ár lesz gyakorlatod, próbálgathatsz a raszterrel is játszani. Ehhez még az is kell, hogy az alkatrészek is a leírásban megfelelő raszterben készüljenek. Ha így sem megy, próbálj rázoomolni.
A többit már qvasz2 leírta.
(#) mrcdcscc válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Oké, de én nem a kapcsolási rajzban vezetékeztem össze az alkatrészek lábát, hanem a nyáktervezőben. És a nyáktervezőben ezen alkatrészek közül az IC-k mozgatásakor megy a lábukkal együtt a vezeték, a pl. tranzisztort vagy ellenállást mozgatva nem megy a lábával együtt a vezeték.

Továbbá az előző hozzászólásomban rosszul írtam, másolni sikerült több alktrészt együtt a Group segíségével.

Viszont mozgatni a GROUP-pal sem tudom. A GROUP ikonra klikkelve majd kijelölve egy területet a kijelölésbe eső alkatrészek és vezetékek színe világosabb lesz. Ezután ráklikkelve a MOVE ikonra a viágos színű alkatrészek és vezetékek színe újra sötétebb lesz, és nem tudom őket mozgatni. Mit csinálok rosszul?
(#) niedziela válasza mrcdcscc hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

mrcdcscc irtam neked PM-t, el kellene olvasnod lassan
(#) Frankye válasza mrcdcscc hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

A kijelölés után jobb klikk a "világosabb" alkatrészeken, és a feljövő helyi menüben legalul a "Move: Group" funkcióval tudsz egyszerre több dolgot mozgatni.
(#) mrcdcscc válasza Frankye hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Köszönöm, sikerült.
(#) Frankye válasza mrcdcscc hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Szívesen, örülök a sikernek.
(#) atiotezer hozzászólása Jún 15, 2012 /

Eagle 5.1-ben, hogyan tudom az egész panelt elforgatni?

(jó pár éve használom a programot, csak ezt a részét még nem használtam sosem, kereső nem segített)
(#) edison14 hozzászólása Jún 15, 2012 /

Szerintem jelöld ki az egészet és a bal menüsorban kattints a rotate ikonra majd menj vissza a nyákra és jobb egérgomb - rotate group.
(#) atiotezer válasza edison14 hozzászólására (») Jún 15, 2012 /

Kösz.

Közben sikerült.
(#) speeedfire hozzászólása Jún 16, 2012 /

Eagle 6-os tervet, hogy lehet megnyitni 5-ösben?
Nem akar összejönni.
(#) edison14 válasza speeedfire hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Hali. Sehogyan. Visszafele már nem annyira kompatibilis. Néha sikerül de nem mindig. Esetleg vedd ki az ékezeteket és speciális karaktereket.
(#) speeedfire válasza edison14 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Csak, angol karaktereket használok.
(#) elektrocad válasza speeedfire hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Olvasd el az "Update Documentation-t", benne van, hogy visszafele nem kompatibilis. A 6-osban mentetteket az 5-ös már nem nyitja meg. Ugyanez érvényes volt a korábbiakra is.
(#) krisztianAMG válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Sziasztok!

Van Eagleben lehetőség több .brd file összesítésére egy fájlon belül?
(#) elektrocad válasza krisztianAMG hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Edit-Paste from... vagy File - Import
(#) thomas3 válasza krisztianAMG hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Nekem a Copy-paste megoldás csak akkor működött mikor a kapcsolási rajz és a nyák terv nincs összekapcsolva.
(#) sargarigo hozzászólása Jún 29, 2012 /

Sziasztok!

Hogyan lehet eagle-ben (egyáltalán lehet-e) olyat csinálni, hogy egy alkatrészt 45°-kal forgatok el?
Most éppen 6.2-est használok.
(#) ekkold válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 29, 2012 / 1

Az 5-ösben rákattintasz a a forgatásra, majd, az alkatrészre, és vagy megadod hány fokban legyen forgatva, vagy lenyomva tartott egérgomb mellett, az egér húzásával forgatható tetszés szerinti szögbe
(#) sargarigo válasza ekkold hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Köszönöm, a húzogatásos módszer tökéletesen működik!
(#) ekkold válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Egészségedre!
(#) atiotezer hozzászólása Júl 8, 2012 /

Nem tudja valaki, hogy az alkatrészek között, hol tálálom következő sarut?

Bővebben: Link
(#) Frankye válasza atiotezer hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

A pontos helyét sajnos nem tudom fejből, de a "faston", vagy "fast on" néven keresgélj!
(#) atiotezer válasza Frankye hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Köszi, a con-faston volt az.
(#) Frankye válasza atiotezer hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Szívesen, örülök, ha segíthettem.
(#) zoltan0801 hozzászólása Júl 9, 2012 /

Helo!
Nem tudom volt-e már ez a kérdés, de hogy tudok a műveleti erősítőnek tápot adni?
Mikor berakok egy olyat amiben 4 van, akkor nem rakja ki egyikre sem a +- lábat, ezt hogy tudnám orvosolni?
(#) HA5AWS válasza zoltan0801 hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Szia!
Keress rá az Invoke parancsra.
Üdv: Gábor
(#) zoltan0801 válasza HA5AWS hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Köszönöm szépen már meg is van
Esetleg azt nem tudnád megmondani, hogy ezt hol találom??
Bővebben: Link

A link "linkre" javítva.
Következő: »»   254 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem