Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   25 / 70
(#) Pityu9 válasza DymeiX hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Üdv! Szerintem először érdemes a panelt végignézni (majd esetleg újra forrasztani), hogy nincs-e valahol hibás forrasztás, ez is okozhatja a hibát, ha a poti lenne a ludas, akkor recsegne és a hangerő változtatásával vissza jönne szakaszosan a hang.
Üdv!
(#) Szabi1 hozzászólása Jún 11, 2012 /

Üdv!
Van egy AIWA NSX -R81 hifi ami nem kapcsol be, a tulaj már úgy kapta. Van benne egy segédtáp mivel nyomógombról kapcsolna be. A fő trafónak van egy reléje amit egy tranyó vezérel és a bázisa rá van kötve sok mindenre. Hogy lehet kideríteni mi a baja? Vagy hogy merre keressem a hibát. Megpróbáltam 220 at adni a főtrafónak és akkor hallottam egy relé kattanást, kiderűlt hogy az erősítő védelmétől van. Tranzisztoros erősítő van benne, azt is megnéztem, hogy ha az erősítővel lenne baj be se kattanna.
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

A mikrovezérlő hibás benne, van egy O-POWER kivezetése az kapcsolná be a tápot. Én raktam egy diódát, hogy viszafele ne kapjon a proci áramot és összekötöttem 12v-al egyből minden relé behúzott, de a kijelző nem ment, ezekből ítélve a vezérlő rossz.
(#) Amade1998 hozzászólása Júl 16, 2012 /

Sziasztok! Van egy Panasonic SA-AK47 típusu hifim, amivel történt egy kis baleset. Az elején található 3,5-ös jack (phone) azaz fejhallgató kimenetre véletlen be lett vezetve a 230. Ne huhogjatok le. Nem én voltam. Na most ahogy oda bement, rögtön puffant valami a cucc belsejébe, és hirtelen büdös lett valami. Kihuztam, és pár perc mulva vissza dugtuk. A hifim az F61-es hibakóddal fogad. Láttam több ezzel kapcsolatos témát a fórumon, de egyikbe sem volt benne, hogy valamit a kimeneten belevezettek volna. Én nem vagyok ilyen szaki, úgyhogy nincs túl sok dolog itthon. Nincs multiméterem stb. Nem is igazán szeretnék hozzányúlni inkább szervízbe vinném. De addig meg öl a kiváncsiság, hogy mi szálhatott el benne, és hogy a javítás kb. mennyibe fog nekem fájni.

A biztosíték rendben van benne.
(#) polonkaig válasza Amade1998 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Az F61 nagyon sok mindent jelenthet, ezért így bármit is rámondani elég nehéz. A 230V a jack bemeneten viszont nagyon-nagyon sok minden kiégethetett a készülékben, ezért van arra esély, hogy sokba fog kerülni a javítás. Ettől függetlenül persze lehet szerencséd, és lehet hogy alig kell cserélni pár dolgot. Majd kiderül a szervizben mit állapítanak meg, miután bevitted.
(#) ozzy76 hozzászólása Júl 20, 2012 /

A felvevőfej lehet hibás vagy a lejátszófej?
(#) ozzy76 válasza Amade1998 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Én jártas vagyok f61-ben nálam is pukkant valami de nálam az volt a szerencse hogy csak a forrasztás tört meg a nyitó relénél és azért f61-ezett folyton , meg ha be is kapcsolt akkor is csak 10 percig, melyik része nagyon büdös ott a fülhallgatónál? ám ha minden igaz egy kis ellenállás durrant neked el , de lehet hogy az egyik Ic ami az előlapi panelen található
(#) Orbán József válasza Amade1998 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Idézet:
„Az elején található 3,5-ös jack (phone) azaz fejhallgató kimenetre véletlen be lett vezetve a 230.”

Azért ez már döfi, ahogy régen mondták.
Ennél már csak a villámcsapás a tutibb.
Majd számolj be, mi minden halt el benne.
Mindig találkozik új dolgokkal az ember.
(#) ozzy76 válasza Orbán József hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Igazad van azért 230 nem kispályás főleg fejhallgató csatinál , az is lehet hogy az előlapi panel meg a végok Ic teljesen elfüstőlt, na meg a processzorja, de mondjuk én nem vezettem semmit bele csak a forrasztás öregedett meg
(#) sonicman hozzászólása Júl 20, 2012 /

Üdv mindenkinek.
Van egy Samsung MAX ZB550 típusú hifim és az a baj vele, hogy egyetlen rádió állomást sem talál automatikusan, manuálisan pedig amiket talál, mindegyik egyformán serceg. Igazából olyan, mintha torzítana. Mi lehet a baj?
(#) zolika60 válasza sonicman hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Az antenna csatlakozó nem zárlatos véletlenül? Esetleg szakadt és kicsi az antenna jel.
(#) hobele válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

bocsi nem ebben a témában volt áthelyezték de ez egy blaupunkt atlanta rd 105
(#) ozzy76 válasza sonicman hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Vagy az a baj hogy le van árnyékolva az antennak vagypedig a tuner egység a hibás, vannak rajta potméterhez hasonló valami , most nem jut az eszembe de azzal lehet állítani hogy hogyan fogja be a rádióadásokat
(#) zsa hozzászólása Aug 2, 2012 /

Sziasztok . Segítségeteket kérném a hifim javításában. Hiba standby az van de nem indúl a készülék indításra .
A tápban 5V,7V nem volt meg ezt a hibát megleltem (igaz nem a táp volt hibás csak le tiltott ) az alaplapon zárlatos (Q791 tranzisztor ) cseréltem ,de az emiter ágán nincs meg a 5,9V . A másik két érték megvan . Továbbá (Q794 , IC706 ) on nincsenek meg az értékek.
A hiányzó feszültséget a cserélt Q791 tranzisztornak kellene előállítania ?
A cserélt alkatrésszel stanby állapot nincs.
Kapcsolási rajzon 8.oldalt (IC705) felirat alatt található a kérdéses kapcsolás .
Köszönöm a segítséget előre is .
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Sajnos még mindig nem boldogulok ezzel a hifivel. Egyszerűség kép árulja már el valaki a kapcsolási rajzon 8.oldalon a (CN702 csatlakozón) az 5,6V-ról melyik alkatrész gondoskodik . Mivel ez a feszültség az áramkörben nincs meg .

Köszönöm
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Aug 2, 2012 / 1

Szia!
A Q906 gondoskodik és őt a 9. oldal tápegységrajzán találod.
(#) zsa válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Köszönöm. Akkor csak bajban vagyok mivel a 8.oldalon a Q791 tranzisztor zárlatos volt , csere után a 12V, 6V meglett de a harmadik lábon nincs meg a rajzon jelöltt 5,9V . Légyszi egy kis segítség mi lehet a hiba ?
A tápon meg van az 5,9V
Jellenleg a készüléken nincs standby , a deck motor forog kis idő múlva megáll , több led is villágít , a cd ajtó kinyílik de azonnal visszahúz mint ha újraindúlna mindig a készülék .

köszönöm.
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

A rajz alapján kövesd végig a hiányzó tápfeszültség vonalát. Én is ezr csinálnám.

Köszönöm a tanácsot ,de én is ezen az úton méregetek eredménytelenűl. Ha a táp felöl követem a 5,6V -ot akor az (IC406 volume motor drive 7. lábán véget ér . ( igaz a rajzon van fehér karikával jelzett pont az mit jelent ? ) Én csak a fekete pontal jelzett kötésekett néztem. Ha pedig a Q791 - től indulok ki akkor sehol sem találom meg a hiányzó feszűltséget. A vonalában esedékes tranzisztorokat , diódákat tesztelem de eddig minden jó. Elakadtam !
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Köss 5,6V-ot a hiányzó feszültség helyére labortápról vagy esetleg a készülék saját tápegységéről és figyeld meg, hogy megjavul-e.

Ha a saját tápját használom 5,6V ágban akkor a tápon leesik a feszültség a 5,6V és a 7V ágban 1,7V ra

Ha külső tápról hajtom (Q791 ) töl akkor van stanby , bekapcsol megy a kijelző , szól . Jónak tünik.

Hogyan tovább ?
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Aug 3, 2012 / 1

Valahogyan keríts oda villanyt, ezt már rád bízom. De azért valahogyan csak érdemes lenne megtalálni, hogy hol szakad el a fonál, mert ez így csak barkácsolás.

köszönöm a segítséget .. Nekem ez feladta a leckét teszteltem szinte az összes tranzisztort , diódát minden jónak tűnik még sincs meg az 5,6V azon a körön . Végül a saját tápjáról akartam meghajtani 5V-al , kb 10 pontról próbáltam sikertelenül. Hiba a tápegység 5,6V és a 7V-tos ágát lefojtotta 1,7V -ra . Egyéb észrevételem a tápban a 7V-os szabályzó piszkosul melegedett . Most külső táp hajtja javaslatodra tökéletesen működik a készülék 7V-os tranzisztor sem melegszik így . Igazad van ez így nem az igazi ,de hát ha beválik.
(#) matyusz válasza zsa hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Üdv.
Nézd meg az összes ellenállást színkód alapján és mérd ki. Nem biztos, hogy látszik rajta, hogy rossz, de én nem egyszer jártam úgy akárminél, hogy szakadásba ment 1-2 ellenállás.
(#) ozzy76 válasza CHZ hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Üdv!
Kipróbáltam úgy felvételt készíteni , hogy a lejátszófejet lekötöttem úgy meg búgásmentesen letörli a szalagot szóval a hiba akkor van amikor rögzíti a zenét a szalagra,és nem akkor amikor letörli
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia!
Ezt úgy is kipróbálhatnád, felvételi szintszabályozó potit 0 -ra állítod, illetve nem csatlakoztatsz semmit a bemenetre.
(#) ozzy76 hozzászólása Aug 19, 2012 /

igen , ha nincs bekötve a lejátszófej akkor letörli rendesen
búgás nélkül
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Nem erre gondoltam, fej legyen bekötve és a fentebb említett próba szerint..
(#) ozzy76 hozzászólása Aug 20, 2012 /

Kipróbáltam úgyis , hogy a felvételi szintszabályzó pótit 0-ra állítom de ugyanúgy búg
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Akkor a fej kábelezése körül lehet műhiba, ellenőrizd.
Földhurok alakult ki, GND, árnyékolás rossz ponton van bekötve, vagy a mechanika test pontja...
Következő: »»   25 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem