Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Szerintem először érdemes a panelt végignézni (majd esetleg újra forrasztani), hogy nincs-e valahol hibás forrasztás, ez is okozhatja a hibát, ha a poti lenne a ludas, akkor recsegne és a hangerő változtatásával vissza jönne szakaszosan a hang.
Üdv!
Üdv!
Van egy AIWA NSX -R81 hifi ami nem kapcsol be, a tulaj már úgy kapta. Van benne egy segédtáp mivel nyomógombról kapcsolna be. A fő trafónak van egy reléje amit egy tranyó vezérel és a bázisa rá van kötve sok mindenre. Hogy lehet kideríteni mi a baja? Vagy hogy merre keressem a hibát. Megpróbáltam 220 at adni a főtrafónak és akkor hallottam egy relé kattanást, kiderűlt hogy az erősítő védelmétől van. Tranzisztoros erősítő van benne, azt is megnéztem, hogy ha az erősítővel lenne baj be se kattanna.
A mikrovezérlő hibás benne, van egy O-POWER kivezetése az kapcsolná be a tápot. Én raktam egy diódát, hogy viszafele ne kapjon a proci áramot és összekötöttem 12v-al egyből minden relé behúzott, de a kijelző nem ment, ezekből ítélve a vezérlő rossz.
Sziasztok! Van egy Panasonic SA-AK47 típusu hifim, amivel történt egy kis baleset. Az elején található 3,5-ös jack (phone) azaz fejhallgató kimenetre véletlen be lett vezetve a 230. Ne huhogjatok le. Nem én voltam. Na most ahogy oda bement, rögtön puffant valami a cucc belsejébe, és hirtelen büdös lett valami. Kihuztam, és pár perc mulva vissza dugtuk. A hifim az F61-es hibakóddal fogad. Láttam több ezzel kapcsolatos témát a fórumon, de egyikbe sem volt benne, hogy valamit a kimeneten belevezettek volna. Én nem vagyok ilyen szaki, úgyhogy nincs túl sok dolog itthon. Nincs multiméterem stb. Nem is igazán szeretnék hozzányúlni inkább szervízbe vinném. De addig meg öl a kiváncsiság, hogy mi szálhatott el benne, és hogy a javítás kb. mennyibe fog nekem fájni.
A biztosíték rendben van benne.
Az F61 nagyon sok mindent jelenthet, ezért így bármit is rámondani elég nehéz. A 230V a jack bemeneten viszont nagyon-nagyon sok minden kiégethetett a készülékben, ezért van arra esély, hogy sokba fog kerülni a javítás. Ettől függetlenül persze lehet szerencséd, és lehet hogy alig kell cserélni pár dolgot. Majd kiderül a szervizben mit állapítanak meg, miután bevitted.
Én jártas vagyok f61-ben nálam is pukkant valami de nálam az volt a szerencse hogy csak a forrasztás tört meg a nyitó relénél és azért f61-ezett folyton , meg ha be is kapcsolt akkor is csak 10 percig, melyik része nagyon büdös ott a fülhallgatónál? ám ha minden igaz egy kis ellenállás durrant neked el , de lehet hogy az egyik Ic ami az előlapi panelen található
Idézet: „Az elején található 3,5-ös jack (phone) azaz fejhallgató kimenetre véletlen be lett vezetve a 230.” Azért ez már döfi, ahogy régen mondták. Ennél már csak a villámcsapás a tutibb. Majd számolj be, mi minden halt el benne. Mindig találkozik új dolgokkal az ember.
Igazad van azért 230 nem kispályás főleg fejhallgató csatinál , az is lehet hogy az előlapi panel meg a végok Ic teljesen elfüstőlt, na meg a processzorja, de mondjuk én nem vezettem semmit bele csak a forrasztás öregedett meg
Üdv mindenkinek.
Van egy Samsung MAX ZB550 típusú hifim és az a baj vele, hogy egyetlen rádió állomást sem talál automatikusan, manuálisan pedig amiket talál, mindegyik egyformán serceg. Igazából olyan, mintha torzítana. Mi lehet a baj?
Az antenna csatlakozó nem zárlatos véletlenül? Esetleg szakadt és kicsi az antenna jel.
bocsi nem ebben a témában volt áthelyezték de ez egy blaupunkt atlanta rd 105
Vagy az a baj hogy le van árnyékolva az antennak vagypedig a tuner egység a hibás, vannak rajta potméterhez hasonló valami , most nem jut az eszembe de azzal lehet állítani hogy hogyan fogja be a rádióadásokat
Sziasztok . Segítségeteket kérném a hifim javításában. Hiba standby az van de nem indúl a készülék indításra .
A tápban 5V,7V nem volt meg ezt a hibát megleltem (igaz nem a táp volt hibás csak le tiltott ) az alaplapon zárlatos (Q791 tranzisztor ) cseréltem ,de az emiter ágán nincs meg a 5,9V . A másik két érték megvan . Továbbá (Q794 , IC706 ) on nincsenek meg az értékek. A hiányzó feszültséget a cserélt Q791 tranzisztornak kellene előállítania ? A cserélt alkatrésszel stanby állapot nincs. Kapcsolási rajzon 8.oldalt (IC705) felirat alatt található a kérdéses kapcsolás . Köszönöm a segítséget előre is .
Sajnos még mindig nem boldogulok ezzel a hifivel. Egyszerűség kép árulja már el valaki a kapcsolási rajzon 8.oldalon a (CN702 csatlakozón) az 5,6V-ról melyik alkatrész gondoskodik . Mivel ez a feszültség az áramkörben nincs meg .
Köszönöm
Szia!
A Q906 gondoskodik és őt a 9. oldal tápegységrajzán találod.
Köszönöm. Akkor csak bajban vagyok mivel a 8.oldalon a Q791 tranzisztor zárlatos volt , csere után a 12V, 6V meglett de a harmadik lábon nincs meg a rajzon jelöltt 5,9V . Légyszi egy kis segítség mi lehet a hiba ?
A tápon meg van az 5,9V Jellenleg a készüléken nincs standby , a deck motor forog kis idő múlva megáll , több led is villágít , a cd ajtó kinyílik de azonnal visszahúz mint ha újraindúlna mindig a készülék . köszönöm.
A rajz alapján kövesd végig a hiányzó tápfeszültség vonalát. Én is ezr csinálnám.
Köszönöm a tanácsot ,de én is ezen az úton méregetek eredménytelenűl. Ha a táp felöl követem a 5,6V -ot akor az (IC406 volume motor drive 7. lábán véget ér . ( igaz a rajzon van fehér karikával jelzett pont az mit jelent ? ) Én csak a fekete pontal jelzett kötésekett néztem. Ha pedig a Q791 - től indulok ki akkor sehol sem találom meg a hiányzó feszűltséget. A vonalában esedékes tranzisztorokat , diódákat tesztelem de eddig minden jó. Elakadtam !
Köss 5,6V-ot a hiányzó feszültség helyére labortápról vagy esetleg a készülék saját tápegységéről és figyeld meg, hogy megjavul-e.
Ha a saját tápját használom 5,6V ágban akkor a tápon leesik a feszültség a 5,6V és a 7V ágban 1,7V ra
Ha külső tápról hajtom (Q791 ) töl akkor van stanby , bekapcsol megy a kijelző , szól . Jónak tünik. Hogyan tovább ?
Valahogyan keríts oda villanyt, ezt már rád bízom. De azért valahogyan csak érdemes lenne megtalálni, hogy hol szakad el a fonál, mert ez így csak barkácsolás.
köszönöm a segítséget .. Nekem ez feladta a leckét teszteltem szinte az összes tranzisztort , diódát minden jónak tűnik még sincs meg az 5,6V azon a körön . Végül a saját tápjáról akartam meghajtani 5V-al , kb 10 pontról próbáltam sikertelenül. Hiba a tápegység 5,6V és a 7V-tos ágát lefojtotta 1,7V -ra . Egyéb észrevételem a tápban a 7V-os szabályzó piszkosul melegedett . Most külső táp hajtja javaslatodra tökéletesen működik a készülék 7V-os tranzisztor sem melegszik így . Igazad van ez így nem az igazi ,de hát ha beválik.
Üdv.
Nézd meg az összes ellenállást színkód alapján és mérd ki. Nem biztos, hogy látszik rajta, hogy rossz, de én nem egyszer jártam úgy akárminél, hogy szakadásba ment 1-2 ellenállás.
Üdv!
Kipróbáltam úgy felvételt készíteni , hogy a lejátszófejet lekötöttem úgy meg búgásmentesen letörli a szalagot szóval a hiba akkor van amikor rögzíti a zenét a szalagra,és nem akkor amikor letörli
Szia!
Ezt úgy is kipróbálhatnád, felvételi szintszabályozó potit 0 -ra állítod, illetve nem csatlakoztatsz semmit a bemenetre.
igen , ha nincs bekötve a lejátszófej akkor letörli rendesen
búgás nélkül
Nem erre gondoltam, fej legyen bekötve és a fentebb említett próba szerint..
Kipróbáltam úgyis , hogy a felvételi szintszabályzó pótit 0-ra állítom de ugyanúgy búg
|
Bejelentkezés
Hirdetés |