Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok
Valakinek véletlen nem lenne sot-89-5 tokozása Eagle hez? Köszönöm.
Üdvözletek!
Tudja valaki, hogyan lehet kivenni stop-ból a VIA -kat?
Üdv
Egy kis segítség kellene. Mellékletben van egy Eagle terv. Ezen kellene a mini usb aljzatot micro usb-re cserélni. Tudna ebben valaki segíteni? "Sajnos" csak sprint-et használok. Előre is köszi.
Az nem baj hogy az usb nek csak két kivezetése van bekötve ? Ha jól láttam csak a táp és a gnd
Az eredetinek is igy van, csak az 5v tápot kapja itt. Legalább is Remélem.
Sziasztok!
Két dologban szeretném a segítségeteket kérni. Szeretnék egy HT8950-es IC-t beszúrni a kapcsolási rajzomba, de nem találom a programban. Merre keressem? A másik kérdés pedig az, hogy a mellékelt képen látható gomb létezik Eagle-ben?
Ha a programban nem találod az alkatrészt a cadsoft oldalon van letölthető alkatrész lib nagyon sok alkatrészről , a gombot a swich lib ben keresd.
Nem az a fő kérdés, hogy a schematik ábra hogy néz ki, hanem az , hogy a beültetési méretek jók legyenek.
De ha nincs is ilyen alkatrész akkor azért még lehet hozzá keresni egy beültetést
DIP 18-at és DIP 16-ot találsz csinálsz mondjuk egy alkatrész könyvtárad importálod bele a DIP-et meg ha nem akar vele sokat dolgozni akkor egy olyan alkatrészt aminek van DIP 16 tokozása és csak átnevezgeted a lábakat ahogy az icden van. Ugyanez érvényes szerintem a kapcsolóra is.
Üdv.
Meg lehet-e adni azt, hogy alapértelmezettként inch helyett mm-ben legyenek definiálva a raszterek ?
Igen,
eagle.scr Grid Default mm; Grid Alt mm;
Simán, csak éppen kérdés a miért? Mert az alkatrészek eleve inch alapú lábkiosztással készülnek és a nyák mil méretek is ehhez igazodnak. Én kétszer szoktam menet közben átállítani , amikor furatokat ellenőrzök, vagy adok meg és amikor a kontúrok pontos méreteit veszem föl... Egyébként Niedzella-é az aranyérem...
Tudod én mm-en nőttem fel ezért nekem a lábkiosztások is 2.54mm-esek. Nem tudok és/vagy nem is akarok inch-be gondolkodni. Itthon is csak mm skálázású mérőeszközeim vannak.
Egy nyák trafónak az alkatrészkönyvtárát kellett megterveznem aminek teljesen szabálytalan a lábkiosztása és mivel nem rendelkezem inch alapú mérőeszközökkel ezért nem is vagyok hajlandó átszámolgatni mm-be, ezért akarom átállítani. niedziela: köszönöm a segítséget!
Szia! én is jobban szeretem az SI egységeket, sőt a CNC miatt megőrülök néha, amikor inchben áll neki dolgozni a gép, mert a sebesség is becsapóssá válik. Csak a megkévő alkatrészekkel kevesebb a macera, vagy ha menet közben osztani kell a rasztert az igazítás miatt, vagy a nyákgyártók határértékein belül akarok dolgozni - átláthatóbb az inch. Én idegen alkatrésznél fogok egy négyzetrácsos papírt és beleszúrom - utána könnyebb méricskélni
![]()
Ezért kell mil-ben dolgozni 100 mil 2.54mm és ennyi ezzel azért lehet könnyen számolni.
Alkatrészek méreteit inc-ben és mm-ben adják meg, miért ne lehetne akkor mm-ben számolni ? Persze ha valaki annyira angolszász, hogy jobban számol fejben inc-ben mint mm-ben azt megértem
![]()
Sziasztok! Nem teljesen értem a dolgot. Az alkatrészek raszterméretre készülnek. Nem teljesen mindegy, hogy amíg rajzol az ember, addig a látott négyzetrács (raszter) az mm, vagy inch? Egy raszter, vagy fél raszter osztás és kész. Mellesleg utálok számolni
![]() ![]()
Üdv,
ti milyen drill/diameter méreteket használtok a forrasztási pontoknál? (nonSMD). Az alap beállítások valahogy nagyon aprónak tűnnek.
Mivel minden szentnek.... Én sokszor csinálok 1-2db-os prototípusokat és nem jó cserélgetni a fúrószárakat. Ezért 1mm-es furatokat szeretek használni. Ha már majd smd-re kerül - úgysem lesz furat, addig meg emberközpontúbb. Én sokszor eretnek módon nem növelgetem a furatokat, vagy a forrpontokat, hanem a meglévő gyárira dobok egy másikat. Elsőre nem mindig eszi meg az eagle, ezért valahová lerakom, kényelmesen beállítom az 1mm-es furatot, majd próbálok a nyák lehetőségeihez igazodva kellően nagy átmérőt keresni. A cnc úgyis lekap egy kicsivel többet, így ráhagyok. Ha megvan és tetszik a méret, legyártok annyit amennyi kell és pontosan raszternek megfelelően rápozicionálom a meglévő lábakra. Nyilván jelez az eagle, mert két furatot talál egymáson, de jóváhagyom. Így kétszer megy végig a furatokon, de megcsinálja a gép is. Utólag nem hiszem, hogy bárki is megmondaná, hogy a luk fúrásakor a fúró egyszer, vagy kétszer fúrta ki ugyanazt a lukat
![]()
Üdv
Lenne egy kérésem, mivel az eagle-hez nem igazán értek. Mellékletben lenne 3 brd file. Egy munkalapra szeretném tenni, hogy elég legyen csak egy gerbert exportálnom, ne kelljen mind a 3-hoz külön. A "servoshifter.brd" -ből 4db kellene, a másik 2-ből 1-1db,egy munkalapra. Meg tudná ezt nekem valaki csinálni? Előre is köszi.
Az előbb lehet rossz helyre tettem azért törölték? így gondoltad??
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
Bár ezt már jó régen kérdezted, de szerintem nem a legkézenfekvőbb megoldást kaptad meg, hanem mindenki a raszterméret átállítását javasolta.
Ha egy alkatrészt pontosan akarsz lerakni, akkor a legkézenfekvőbb és legjobb megoldás, ha az alkatrészen jobbklikk -> tulajdonságok, majd a feljött ablakban a pozíciót kézzel átírod, hogy hol legyen.
Üdv
Újra kellene egy kis segítség. Mellékletben található egy "ds1307.brd" file. Ezt kellene picit áttervezni. Az elemtartót egy furatszerelt (CR1220-as) elemtartóra lecserélni, és a csatlakozó kivezetések sorrendjét úgy átkötni mint az "RTC - Real Time Clock Module.jpg" fotón látható. Ha ez megvan, akkor a módosított tervet rá kellene tenni a "servoshifter-1.brd" munkalapra. Hú. Remélem érthetően írtam le. Hálás lennék ha valaki hozzáértő ezt meg tudná nekem csinálni. Előre is köszi.
Sziasztok!
Egy kész paneltervet szerettem volna négyszer egymás mellé rakni. A pa-elektronika.hu oldalon leírtak szerint jártam el (letöltés, másolás, új alkatrész létrehozása, azok lerakás(delta, upright,...)) viszont mikor futtatom a duplicate_schematic ulp-t, akkor a mellékelt ábrán lévő hibát adta ki. Nincs semmilyen kósza alkatrész, amit a tartományon kívül helyeztem volna el. Akinek van valamilyen tippje vagy járt már így, kérem írja le a megoldást! Köszönöm! Üdv!
Ha nyomtatás miatt szeretnéd sokszorozni a panel tervet akkor ne cifrázd, nyiss egy új brd fájlt és másold abba a rajzot 4x
Valahogy nem sikerül a pl. a föld, vagy nagyobb kiterjedésü felületeket összekötni az adott potenciállal. Ha megrajzolom a polygont az szépen ki is tölti a felületet, de szépen megkerüli a már megrajzolt összeköttetéseket mint. pl. H2opok képén is látható. Mi a modja annak, hogy ez a polygon pl. a földpotenciál legyen?
Kösz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |