Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   271 / 444
(#) Melphi hozzászólása Jan 19, 2013 /

Sziasztok
Valakinek véletlen nem lenne sot-89-5 tokozása Eagle hez?
Köszönöm.
(#) Szamy hozzászólása Jan 20, 2013 /

Üdvözletek!
Tudja valaki, hogyan lehet kivenni stop-ból a VIA -kat?
(#) H2opok hozzászólása Jan 20, 2013 /

Üdv
Egy kis segítség kellene. Mellékletben van egy Eagle terv. Ezen kellene a mini usb aljzatot micro usb-re cserélni. Tudna ebben valaki segíteni? "Sajnos" csak sprint-et használok. Előre is köszi.
(#) qvasz2 válasza H2opok hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Így jó lesz?
(#) H2opok válasza qvasz2 hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Igen tökéletes, köszönöm.
(#) kaqkk válasza H2opok hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Az nem baj hogy az usb nek csak két kivezetése van bekötve ? Ha jól láttam csak a táp és a gnd
(#) H2opok válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Az eredetinek is igy van, csak az 5v tápot kapja itt. Legalább is Remélem.
(#) Mdavid hozzászólása Jan 31, 2013 /

Sziasztok!
Két dologban szeretném a segítségeteket kérni. Szeretnék egy HT8950-es IC-t beszúrni a kapcsolási rajzomba, de nem találom a programban. Merre keressem? A másik kérdés pedig az, hogy a mellékelt képen látható gomb létezik Eagle-ben?

gomb.jpg

(#) kaqkk válasza Mdavid hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Ha a programban nem találod az alkatrészt a cadsoft oldalon van letölthető alkatrész lib nagyon sok alkatrészről , a gombot a swich lib ben keresd.
(#) Mdavid válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Köszönöm!
(#) niedziela válasza Mdavid hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Nem az a fő kérdés, hogy a schematik ábra hogy néz ki, hanem az , hogy a beültetési méretek jók legyenek.
(#) HERC válasza Mdavid hozzászólására (») Feb 1, 2013 / 1

De ha nincs is ilyen alkatrész akkor azért még lehet hozzá keresni egy beültetést
DIP 18-at és DIP 16-ot találsz csinálsz mondjuk egy alkatrész könyvtárad importálod bele
a DIP-et meg ha nem akar vele sokat dolgozni akkor egy olyan alkatrészt aminek van
DIP 16 tokozása és csak átnevezgeted a lábakat ahogy az icden van. Ugyanez érvényes
szerintem a kapcsolóra is.
(#) koczka hozzászólása Feb 2, 2013 /

Üdv.

Meg lehet-e adni azt, hogy alapértelmezettként inch helyett mm-ben legyenek definiálva a raszterek ?
(#) niedziela válasza koczka hozzászólására (») Feb 2, 2013 / 1

Igen,
eagle.scr
Grid Default mm;
Grid Alt mm;
(#) kameleon2 válasza Mdavid hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Omron switch-ként... igen
(#) kameleon2 válasza koczka hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Simán, csak éppen kérdés a miért? Mert az alkatrészek eleve inch alapú lábkiosztással készülnek és a nyák mil méretek is ehhez igazodnak. Én kétszer szoktam menet közben átállítani , amikor furatokat ellenőrzök, vagy adok meg és amikor a kontúrok pontos méreteit veszem föl... Egyébként Niedzella-é az aranyérem...
(#) koczka válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Tudod én mm-en nőttem fel ezért nekem a lábkiosztások is 2.54mm-esek. Nem tudok és/vagy nem is akarok inch-be gondolkodni. Itthon is csak mm skálázású mérőeszközeim vannak.
Egy nyák trafónak az alkatrészkönyvtárát kellett megterveznem aminek teljesen szabálytalan a lábkiosztása és mivel nem rendelkezem inch alapú mérőeszközökkel ezért nem is vagyok hajlandó átszámolgatni mm-be, ezért akarom átállítani.

niedziela: köszönöm a segítséget!
(#) kameleon2 válasza koczka hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Szia! én is jobban szeretem az SI egységeket, sőt a CNC miatt megőrülök néha, amikor inchben áll neki dolgozni a gép, mert a sebesség is becsapóssá válik. Csak a megkévő alkatrészekkel kevesebb a macera, vagy ha menet közben osztani kell a rasztert az igazítás miatt, vagy a nyákgyártók határértékein belül akarok dolgozni - átláthatóbb az inch. Én idegen alkatrésznél fogok egy négyzetrácsos papírt és beleszúrom - utána könnyebb méricskélni
(#) HERC válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Ezért kell mil-ben dolgozni 100 mil 2.54mm és ennyi ezzel azért lehet könnyen számolni.
(#) niedziela válasza HERC hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Alkatrészek méreteit inc-ben és mm-ben adják meg, miért ne lehetne akkor mm-ben számolni ? Persze ha valaki annyira angolszász, hogy jobban számol fejben inc-ben mint mm-ben azt megértem
(#) kameleon2 válasza niedziela hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Sziasztok! Nem teljesen értem a dolgot. Az alkatrészek raszterméretre készülnek. Nem teljesen mindegy, hogy amíg rajzol az ember, addig a látott négyzetrács (raszter) az mm, vagy inch? Egy raszter, vagy fél raszter osztás és kész. Mellesleg utálok számolni ! De ha mégis kell - beírom a google keresőbe az értéket és köpi az inc/mm váltást azonnal. Igaz - két monitoron ez könnyedén megy. - Viccet félretéve: én éppen azért használom a rácsos papírt, mert eleve raszter lesz az eredmény - látható, hogy két láb éppen rácstávolságra van vagy sem. Az, hogy valaki ezt mm-ben érti, vagy inch-ben, vagy mil-ben - szíve joga. Úgyis az eredmény lesz csak fontos.
(#) johny999 hozzászólása Feb 4, 2013 /

Üdv,

ti milyen drill/diameter méreteket használtok a forrasztási pontoknál? (nonSMD). Az alap beállítások valahogy nagyon aprónak tűnnek.
(#) kameleon2 válasza johny999 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Mivel minden szentnek.... Én sokszor csinálok 1-2db-os prototípusokat és nem jó cserélgetni a fúrószárakat. Ezért 1mm-es furatokat szeretek használni. Ha már majd smd-re kerül - úgysem lesz furat, addig meg emberközpontúbb. Én sokszor eretnek módon nem növelgetem a furatokat, vagy a forrpontokat, hanem a meglévő gyárira dobok egy másikat. Elsőre nem mindig eszi meg az eagle, ezért valahová lerakom, kényelmesen beállítom az 1mm-es furatot, majd próbálok a nyák lehetőségeihez igazodva kellően nagy átmérőt keresni. A cnc úgyis lekap egy kicsivel többet, így ráhagyok. Ha megvan és tetszik a méret, legyártok annyit amennyi kell és pontosan raszternek megfelelően rápozicionálom a meglévő lábakra. Nyilván jelez az eagle, mert két furatot talál egymáson, de jóváhagyom. Így kétszer megy végig a furatokon, de megcsinálja a gép is. Utólag nem hiszem, hogy bárki is megmondaná, hogy a luk fúrásakor a fúró egyszer, vagy kétszer fúrta ki ugyanazt a lukat .. Azonban így 4-5 perc alatt kész a nyák, és mindig ugyanakkora átkötéseket használhatok, nem kell variálgatnom. Nyilván nem így járok el, ha sorozatban készül valami, hiszen ott már gáz, ha nagyon lötyög egy alkatrész, vagy ha éppen nem fér bele a lukba. 1mm-nél 2.5-es szorzót használok legalább a furathoz mérten. De van, hogy ez is kevés, mert számítógépen a hatalmas pötty - a valóságban sokkal kisebb...
(#) H2opok hozzászólása Feb 6, 2013 /

Üdv
Lenne egy kérésem, mivel az eagle-hez nem igazán értek. Mellékletben lenne 3 brd file. Egy munkalapra szeretném tenni, hogy elég legyen csak egy gerbert exportálnom, ne kelljen mind a 3-hoz külön.
A "servoshifter.brd" -ből 4db kellene, a másik 2-ből 1-1db,egy munkalapra.
Meg tudná ezt nekem valaki csinálni? Előre is köszi.
(#) Kari55 válasza H2opok hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

Az előbb lehet rossz helyre tettem azért törölték? így gondoltad??
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
(#) bbb válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

Bár ezt már jó régen kérdezted, de szerintem nem a legkézenfekvőbb megoldást kaptad meg, hanem mindenki a raszterméret átállítását javasolta.

Ha egy alkatrészt pontosan akarsz lerakni, akkor a legkézenfekvőbb és legjobb megoldás, ha az alkatrészen jobbklikk -> tulajdonságok, majd a feljött ablakban a pozíciót kézzel átírod, hogy hol legyen.
(#) H2opok hozzászólása Feb 9, 2013 /

Üdv
Újra kellene egy kis segítség.
Mellékletben található egy "ds1307.brd" file.
Ezt kellene picit áttervezni. Az elemtartót egy furatszerelt (CR1220-as) elemtartóra lecserélni, és a csatlakozó kivezetések sorrendjét úgy átkötni mint az "RTC - Real Time Clock Module.jpg" fotón látható.
Ha ez megvan, akkor a módosított tervet rá kellene tenni a "servoshifter-1.brd" munkalapra.
Hú. Remélem érthetően írtam le. Hálás lennék ha valaki hozzáértő ezt meg tudná nekem csinálni. Előre is köszi.
(#) beton cipő hozzászólása Feb 12, 2013 /

Sziasztok!
Egy kész paneltervet szerettem volna négyszer egymás mellé rakni. A pa-elektronika.hu oldalon leírtak szerint jártam el (letöltés, másolás, új alkatrész létrehozása, azok lerakás(delta, upright,...)) viszont mikor futtatom a duplicate_schematic ulp-t, akkor a mellékelt ábrán lévő hibát adta ki. Nincs semmilyen kósza alkatrész, amit a tartományon kívül helyeztem volna el.
Akinek van valamilyen tippje vagy járt már így, kérem írja le a megoldást!
Köszönöm!
Üdv!

hiba.png

(#) niedziela válasza beton cipő hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Ha nyomtatás miatt szeretnéd sokszorozni a panel tervet akkor ne cifrázd, nyiss egy új brd fájlt és másold abba a rajzot 4x
(#) Massawa hozzászólása Feb 12, 2013 /

Valahogy nem sikerül a pl. a föld, vagy nagyobb kiterjedésü felületeket összekötni az adott potenciállal. Ha megrajzolom a polygont az szépen ki is tölti a felületet, de szépen megkerüli a már megrajzolt összeköttetéseket mint. pl. H2opok képén is látható. Mi a modja annak, hogy ez a polygon pl. a földpotenciál legyen?
Kösz!
Következő: »»   271 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem