Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Le a kalappal, minden elismerésem.
Hol gyártattad le a panelt? (Marás, festés, lakkozás.)
Ígértem hogy teszek majd fel normális képeket, íme:
Nagyon szép munka! Privátban dobhatnál egy árat...hogy így kompletten,működőképesen mit kóstál....
Még pár kép a labortápról, plusz lefotóztam az összes prototípusát amit megépítettem. Persze az alkatrészek javát átültettem belőlük, ezért ilyen üresek a panelok.
Egyébként tegnap este a fotózgatáson kívül végre áram alá is helyeztem a labortápot, első bekapcsolásra működött. Ez egyik prototípusáról sem volt elmondható... A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Megírom én itt is mert nem titok és mivel az áramkörről van szó így még csak nem is off. A nyákba ültetendő alkatrészek a HEStore áraival számolva kb 12000Ft-ba kerülnek. Kompletten, dobozolva, trafóval mindennel együtt pedig 43000Ft-ért adtam el épp a napokban az utolsó prototípusát a labortápnak. Ezen semmi hasznom nincs, ez az anyagára. Viszont benne van a panelmérő is, anélkül kb 9000Ft-al olcsóbb.
Szép az SMD forrasztás, mint ha gyári lenne. Hogy csinálod így meg? Ill más panelmérő is használható hozzá, ill lehet a be-kimeneti áram-feszültséget feljebb-lejjebb vinni?
Mondom, 12000Ft az összes nyákba ültetendő, illetve a működéshez elengedhetetlen alkatrész (pl állító potméterek).
Vékony hegyű csipesz, nagyon vékony és jó minőségű forrasztóón és jó fényviszonyok. Természetesen más panelmérőt is lehet használni hozzá, de a PIC-es panelmérőimet közvetlen, mindenféle mókolás nélkül meghajtja. Direkt ahhoz terveztem. A táp feszültsége és árama természetesen kisebb is lehet, az 50V és 10A a maximum amit tud. Az alapjel-előállítás osztóit úgy méreteztem hogy kb 30V lehet a legkisebb maximális feszültség (tehát használható 0-30V-os labortápnak is) és 2A a legkisebb maximális áram. Vagyis akár kis, 30V 2A-es labortáp is építhető, vagy pl 30V 4A-es is, 40V 6A-es stb... De két ellenállás cseréjével a határolás akármekkorára beállítható, az áramkör abszolút maximálisan azonban 50V-ot és 10A-t tud, ennél nagyobb jellemzők eléréséhez komolyabb módosítás kellene az áramkörben. Bár végülis a 60-65V még viszonylag könnyen megoldható lenne. Szerintem az 50V és a 10A azért sok mindenre elég, főleg ha kettős tápként építi meg az ember.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Akkor így szerintem majd benevezek 1 panelgarnitúrára
Ehhez én is gratulálok Attila86-nak,nem semmi,tényleg le a kalappal.
Példaértékű, irigylésreméltó, csúcsprofi munka!
Ezért tőlem kapsz egy ilyen jelet:
Szia! Ez tényleg nagyon profi lett! A nyákot hogyan készítetted?
Ha már betévedtem, pár éve készült ajándéknak a feleségemnek ez az RGB gomba.
Akit érdekel, részletek - itt -. A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
Úgy készítettem hogy pendrive-on elvittem a Satronikba és azt mondtam hogy kell belőle 12db. Egy hét múlva pedig értük mentem.
Értem, köszi! És azóta teszteled, jól működik?
Igen, írtam is hogy azóta már áram alá helyeztem és első bekapcsolásra működött. Az utolsó kivételével egyik prototípusa sem indult elsőre.
Szuper lett!
Hol lehet ilyen üveg gombát beszerezni?
Elvileg bármelyik ügyes üvegtechnikus képes ilyet készíteni. Budapesten is találni ilyet, de szerintem bárhol...
HELLO !
Mennyibe jonne a felelesztett 50V / 10A-es verzio panelmerovel , doboz es trafo nelkul ? A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
Már kétszer leírtam de leírom akkor még egyszer. A labortápba ültetendő alkatrészek plusz azok amiket ugyan nem a nyákba kell ültetni de az áramkör működéséhez elengedhetetlenek (állító potméterek, DC BE/KI kapcsoló és üzemmód-jelző LED-ek) a HEStore áraival számolva kb 12000Ft. Ha nem akarja valaki a nyákot házilag maga elkészíteni akkor a nyákot 3000Ft-ért osztogatom (ez most nem reklám, egyenlőre még nem is eladóak). A panelmérő ára attól függ milyen panelmérőt használunk. A műszerdoboz 4500Ft a Lomexben, a gyártótól (Merl Mátyás) valamivel olcsóbb de el kell érte menni Fótra és a benzinnel már ugyan ott van. A trafó ára nagyban változik attól függően hogy hol tekerteti az ember, a köztudottan legolcsóbb maszeknál (Kléh György) kb 15000Ft. A hűtőborda a Lomexben 1700Ft, hálózati és banánhüvely csatlakozók, kapcsolók, potméterek, poti forgatógombok, LED foglalatok, egyéb apróságok kb 5000-6000Ft. Ezen felül még van pár dolog amit magunknak kell elkészíteni, itt a fényképeken is látható fél centi vastag alumínium idomra és a toroid trafót tartó L-alakú vasra gondolok. Utóbbit nem árt színtereztetni is mert rozsdásodik, ez még 500Ft.
És köbzoli, ebben nincs üzlet mert előre szólok is hogy nem vállalom az áramkör és főleg nem a kész tápegység megépítését sem! Csak tájékoztatásként írom egész egyszerűen azért hogy másnak ne kelljen utánajárni az áraknak ha már én egyszer megtettem. Szerk.: Ha kisebb teljesítménnyel is megelégszünk, akkor kisebb trafó kell (nem 600VA-es) és így olcsóbb az egész. A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
Attila! Légyszíves ne Köbzolit támadd, Ő csak azért szólt, hogy már túlvagyunk a ki mit épített rövid bemutatáson, túl a topik eredeti célján.
Már induktivitásról beszélni is túlmutat a topikon, ne az üzleti részét ragadd ki, nem arról volt szó most. Ennek a témának amit bemutattál, van saját csak ezzel foglalkozó topikja, ahol ezen kérdésekre prímán választ lehet kapni. A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
Hello !
Szerintem kellene hagyni az egyes hozzaszollasokat a ki mit epitett topikban mivel egy ido utan ezek maguktol lefulladnak ... ugyanis jonnek az uj megepitett keszulekek es uj hozzaszollasok , nem hiszem hogy valaki mas topikokban utanna keresgelne - vagyis meg kellene reformalni az oldalt.
Jópofa. A enyémnek egyszerűbb a kapcsolása. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |