Fórum témák
» Több friss téma |
köszi megoldottuk egyik hobbitársal,örülök hogy sokan hozzászóltatok.
És mi volt a probléma? Egy elkó vagy valami hasonló alkatrész?
Sziasztok!
Leszögezném,hogy én is kezdő lennék az elektronika mit hogyan miért világában. De lenne egy kérdésem hátha valaki tud ebben segíteni nekem. Van egy mini hifi erősítőm amit szeretnék beüzemelni. a probléma az lenne,hogy ehez tartozna egy felső rész is amin a tuner cd és a kapcsoló gombja is található, (egy fejegység).A hangerő balance mély magas ez itt van az erősítőn. Viszont van egy 18 lábú IDC csatlakozóm amin gondolom esetleg megoldható lenne,hogy külön be lehessen üzemelni fejegység nélkül is. 3 képet csináltam róla és az egyiken jelőltem piros körrel ahová én gondolom,hogy esetleg egy kapcsolót be lehetne iktatni. Én ehez kapcsolási rajzot nem találok sajnos. Tipus: philips MCM772/12 Tudnátok esetleg ebben segíteni? Vagy esetleg van valakinek hasonló hifije? Köszönöm a segítséget. Bejelentkezve Bejelentkezve
Szia! A kapcsoló üzemű táp elindul benne? A hálózati feszültség egyenirányítóját karikáztad be. A bal szélső puffereken ott a 320V egyenfeszültség? (vigyázz meg ne rázzon, kikapcsolás után még ott a kondiban a töltés!)
Először is üdv mindenkinek!
Van a konyhánkban egy SONY HI-FI ami KB 12 éves lehet, halnak ki a részegységek pl deck,cd,de igazából a főzés közbeni rádió sugárzása a dolga így a többivel nem foglalkoztam. Viszont úgy 2 hete a következőt produkálja, bekapcsolás után néhány perc múlva elhallgat majd változó időnként újra bekapcsol,majd újra elhallgat.A tunerre tippeltem,de ha az AUX bemeneten küldem be jelet egy MP3 lejátszóról azzal is ugyanez a hiba. Szétszereltem,de nem láttam rajta púpos kondikat, csatlakozókat megtisztítottam,de ugyanez a hiba.Kiszáradtak a kondik? Vagy a tápegység szivat? Kidobni sajnálom,mert jó kis cucc volt. Köszönöm válaszaitokat.
Üdv! Tápfeszültség van benne mikor elhallgat?
Igen, a tápot megkapja,mert a kivezérlésjelzőn is látom,hogy változnak az értékek.
Érintkezési hiba a leggyanúsabb. Van rajta fejhallgató csatlakozó? Az abban lévő hangszóróleválasztó szeret ilyet csinálni. Adnál típusszámot? Talán rajz is kerül róla.
SONY FH-E636CD a típusszáma itt találtam egy halovány leírást róla
http://www.nodevice.com/manual/sonymans/manual2425pdf/get3945.html Van rajta fejhellgató kimenet este ki is próbálom,hogy úgy mit produkál. Bár még sohasem használtam,de köszi a tippet!
Kiprólbáltam fülessel,de azzal is ugyanaz az elnémulós hibajelenség.
Viszont hidegen 5-8 percig minden ok.Gondolom ezután bemelegszik valami és akkor jön a bibi.
Találtam SONY FH-E737CD rajzot, gondolom hasonló készülék. Sajnos lehangolóan bonyolult
![]()
Szia! A kapcsoló üzemű táp elindul,legalább is kattan feszültség alatt.
Viszont a csatlakozóról csináltam egy képet. Onnan lehetséges vajon bekapcsolni? Vagy a felső "fejegység" nélkül ez csak átalakítással? Köszönöm a választ.
A Remote, STB, Mute mind szóba jöhet. Valamelyik GND-hez képest mérhető rajtuk feszültség?
Igen mérhető, 5V ill.22V van rajtuk.
Vigyázok nehogy megrázzon. Megvan a háza is tudnám rajta a hangerőt magas mély hangokat állítani + source "cd tuner stb ha lenne a felső része is.
Az FxIN bemenetnek néz ki, az A-GND a hozzá való föld. Megpróbálnám a STB lábat 1k ellenálláson keresztül D-GND-re húzni. Hátha...
Doksi, vagy tapasztalat nélkül ez tűkeresés a szénakazalban.
Sziasztok. Adott egy Universum vtc-cd4310 ,ami egyik pillanatról a másikra a következő dolgot produkálja. Az eq gomb megnyomására néha kikapcsol ( kb 10-15 gombnyomásonként ) , a clock gomb megnyomására pedig kinyitja a cd tárat ( szintén 10-15 gombnyomásonként ). Nem olyan nagy probléma csak sajnos nincs eredeti távkapcsoló hozzá csak univerzális ami mindent nem vezérel ezért az eq gombot szoktam használni és zavaró ,hogy néha kikapcsol.Olvastam régebbi hozzászólásban , hogy valószínűleg a mikrokapcsoló a hibás. a kérdésem az lenne , hogy ennek a javítási költsége kb. mennyi lenne , illetve ha nem csináltatom meg akkor ez a probléma okozhat-e valamilyen más/további meghibásodást?
Igen valószínű, hogy a nyomógombjaid kontaktosodtak le. Problémát nem fog okozni, max bosszúságot, hogy nyomkodni kell. A javítás attól függ milyen nyomógomb van benne, attól függ mennyibe lesz.
Sziasztok! Van egy Sharp CD-S6470 Hifim. Egy ideje azt a hibát produkálja, hogy alacsony hangerőnél a jobb oldal elkezd recsegni. vagy el is némul. Aztán ha adok rá hangot, akkor megint jó lesz, utána szól nagyon hakan is, de idővel megint elkezd recsegni. Le kéne cserélnem a csatolókondit?
Lehet forrasztási hiba is, de ki tudja, nincs előttünk a készüléked. Neked kéne körbenézni. Kicsatolókondi általában asszimetrikus táplálású végeknél szokott lenni. Hangot potival állítod, vagy digitálisan?
Szia!
Bemenetválasztó kapcsolók kontakt hibája is lehet. Ha van relés védelem, akkor a relé érintkezőjének érintkezési problémája is okozhatja.
Nem kicsatalókondi! Az nincs. Becsatoló, még az előfok után!
Digitális! CHZ: Bemenetválasztó is digitális! Relés van, akkor megnézem valahogy a relét. Gondolom amikor recseg nagyobb ellenállást kell mérnem a 2 érintkező között nem?
Sziasztok!
Sikerült beindítani az erősítőt. FLIN FRIN AGND-ről kapja az RCA-jelet. Bal és Jobb oldal. STB V22V-re húzva bekapcsol és stabilan működik. Probléma már csak az hogy nem lehet hangerőt szabályozni. Valakinek valami ötlet?
A Bass, Treble, Remote lábakon mekkora a feszültség DGND-hez képest. Lehet, hogy ezek feszültséggel vezérelhetők.
A Bass-Treble 2-2V Remote 3,2V a DGND-hez képest. Ha ráhúzom akkor is csak enyhén recseg de de semmit sem szabályoz.
Kivétel Treble-DGND,ennél az előlap led fényerőt szabályozza.
Amíg nem derül fény a nyitjára, használj a bemenet előtt potis hangerőszabályzást.
Rendben egyenlőre szerintem is az lesz.
Ezt lehet ezért kukázták ki mert nem egy régi cucc. A háza alul felük kapott egy ütést mint amivel a gyárban szokták a hibás elektronikai eszközöket szétütni. Ez sérülésmentes volt belsőleg. Itt van pár kép a hangszínszabályzóról is mobillal nem egy jó kép sajnos.
Az lenne a kérdésem még,hogy jelenleg úgy működik,hogy A-GND és ésFLIN FRIN kapja az rca jelet. Lehet hogy ezt csatoltam rosszul nem?
Direktbe kötöttem ezáltal és a hangszínszabályzó ezáltal kimarad.
Más bemeneti lehetőséget nem igazán látok.
Sziasztok! Van egy Panasonic AK28-as hifim, amelyet ma szétszedtem takarítás végett és összerakás után a hifin lévő gombok nem reagáltak a megnyomásukkor. Kizárólag a hangerőszabályzó és a hangzáskép léptetőtárcsa, na és persze a power gomb. Távval lehet váltani CD-re és AUX-ra de kazira és rádióra nem. Távval belehet a basszust kapcsolni, ilyenkor a hifin világít is a gomb. Bekapcsolni belehet a Rádió gombbal a távirányítón, de a következő beprogramozott állomásra nem lehet léptetni.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |