Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Teljesítmény -LED, powerLED (pl. Cree, Luxeon) vezérlése
Lapozás: OK   44 / 142
(#) bbalazs_ válasza djsms hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Mekkora arammal es fesszel hajtod es foleg: milyen tapot hasznalsz hozza?
(#) djsms válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Ebay-ről beszerzett 100W led táp. Fesz és áram megfelel a lednek, illetve egy picit a maximum alatt is van. Kb 95W-on megy a led mérés alapján. Mindjárt fotózok és feltöltöm
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013

IMAG0639.jpg

(#) bbalazs_ válasza djsms hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Szoval ugy ertem, hogy fix feszultsegu vagy aramgeneratoros?
Mert ha fix, akkor SORBA koss vele kis ellenallast, ha aramgeneratoros, akkor meg parhuzamosan nagyobbat (a feszbol kiszamithatod, mekkora kell).

De oszinten szolva erre a tapra nezve ketelkedem, hogy tud 100W-t.
(#) djsms válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Áramgenerátoros és tud 100W-ot persze az más kérdés, hogy meddig.
Ledre jutó teljesítmény 95W mérten!
(#) pgabor2 válasza djsms hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Az analóg áramszabályzás helyett használhatsz PWM alapút is, itt a kitöltési tényezőt kell változtatni. A fórumon találsz több egyszerű kapcsolást is, természetesen a PWM vezérlőnek külön tápegység kell. A kitöltési tényezőt akár mérheted is egy RC szűrő után kapcsolt multiméterrel.
(#) djsms hozzászólása Dec 6, 2013 /

Köszönöm az ötleteket a táppal kapcsolatban. Már érdeklődtem - talán ebben a topikban - pwm-es megoldásról, de ez másik projekt lesz!

Visszakanyarodva az eredeti témához úgy gondolom a led megfelelő tápot kap, vagyis néhány százalékkal a maximum értékek alatt vagyok. Gond inkább a hűtéssel lehet, ha egyáltalán van! (A kérdés pedig pont ez! )
Mivel bekapcsoláskor gyakorlatilag azonnal 150 fokra ugrik úgy gondolom ezzel nem tudok mit kezdeni. Ha rossz lenne a hűtés akkor feltételezem a led pár percen belül elhalálozna.
Később megpróbálom egy 30W-os led tápjával mit mutat. Abból van több is, majd párhuzamosan rákapcsolgatom őket és beszámolok a hőmérsékleti adatokról.
(#) oreg1965 hozzászólása Dec 7, 2013 /

Sziasztok!

Tud valaki magyar beszerzési forrást a Galcialpower GP-LD7048-0B LED driveréhez?

Kösz!

Öreg
(#) tadid hozzászólása Dec 8, 2013 /

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy UltraFire CREE XML T6-os lámpám, ami 5 módban képes működni. Nekem viszont csak egy mód kell (állandó max villágítás). Nézegettem már, hogy lehetne kiiktatni a felesleges módokat, és ebben szeretnék segítséget kérni, mivel nem szeretném a ledet (http://www.led-tech.de/en/High-Power-LEDs-Cree/CREE-XM-Serie/CREE-X...0.html) tönkre tenni.
Hogy tudnám a legegyszerűbben megoldani, hogy csak egy mód legyen?
Előre is köszönöm a segítségeket.

Ákos
(#) nzozz válasza tadid hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Olyan meghajtót használj hozzá, aminek csak 1 üzemmódja van.
(#) tadid válasza nzozz hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Arra van mód, hogy a meglévőt átalakítsam 1 üzemmódosra?
(#) nzozz válasza tadid hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Szerintem nincs.
(#) Saggitarius válasza tadid hozzászólására (») Dec 8, 2013 / 1

Valoszinusitem egy mikrokontroller van benne ami igy van felprogramozva. Egyszeruen vissza kellene fejteni a programot (ha epp nem vedett olvasas ellen) es kiszedni az "extra"-kat.
(#) Saggitarius válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Ha jol emlekszem a Microchip oldalan volt egy ilyen pelda, de most a hetvegen valami oknal fogva a Microchip site is down.
(#) tadid válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Köszönöm, de ennyire nem vagyok jártas az elektronikában és programozásban, és még eszközeim sincsenek.
Én egy egyszerűbb megoldásban bíztam. Van erre kilátás, hogy egyszerűbb elemekből építsek egyet?
(#) nedudgi válasza tadid hozzászólására (») Dec 8, 2013 / 1

Ha boldogulsz SOT23 tokozással, akkor van esélyed.
Az gond, hogy olyasmiről beszélünk, amit nem láttunk még. Mutass egy képet a lámpában most levő elektronikáról. Új meghajtó építésével biztos, hogy drágábban jössz ki, mintha vennél egy kész meghajtót a lámpába.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
(#) tadid válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Bocs, már mellékelem is a képet (sajnos csak ilyet tudtam gyorsan összehozni)
(#) Saggitarius válasza tadid hozzászólására (») Dec 8, 2013 / 1

Tudtad, hogy sok esetben nagyszeru "fotot" tudsz kesziteni szkennerrel? A feltetele az, hogy ne CIS tipusu legyen, vagyis ahol a szenzor a teljes lap szelessegevel azonos, hanem a tukros rendszeru, az nem erzekeny az uveglaptol valo tavolsagra.
Tehat van valamilyen szkennered? Azzal tegyel fel kepet.
A mellekletben is olyant latsz, HP asztali szkennerrel keszult.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013

PCB web.jpg

(#) nedudgi válasza tadid hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Ezzel jobban jársz. Az eredetit meg megtartod, vagy eladod.
(#) tadid válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Sajnos nincs, és tudom,hogy így elég rossz lett a kép. Megpróbálok holnap készíteni a munkahelyen. Ott van 2 szkenner is. Csak az egyik jó lesz.
Azért köszönöm
(#) tadid válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Köszönöm. Lehet, hogy ez lesz a megoldás. Viszont amire ideér kishazánkba (ha menet közben nem veszik el), lehet, hogy addigra már régen kellene. De ha minden kötél szakad, akkor ez lesz.
(#) tadid válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Szkennerrel készült kép, szerintem egy fokkal jobb lett, mint a fénykép
(#) djsms válasza tadid hozzászólására (») Dec 9, 2013 / 1

Itt találtam meg egy leírást az ic-ről. Kínai, javaslom a chrome fordítást hozzá
  1. Pin Funkció leírás:
  2.  1. : H1 oldal: jel kimenet (. világít pozitív kimenet , belső pull-down ellenállás )
  3.  2: OPT1 szegmens: üzemmód válassza a PIN
  4.  3:  GND oldala : negatív tápfeszültség csatlakozó
  5.  4: IS -side : teljesítmény észlelése bemeneti tű
  6.  5.: VDD oldalon: Pozitív tápfeszültség csatlakozó
  7.  6.: L 1. oldal:  jel kimenet (. világít negatív kimenet , belső felhúzó ellenállás )
  8.  
  9. Chip Funkció:
  10.  
  11. OPT1 belső pull-up, mód kiválasztása. A lebegő kijelölés mód, akkor GND kiválasztás módban II.
  12.  Mode 1  
  13.  L1 ( negatív output ): 100% fény 25%-kal fényesebb (3.9KHz) 100%-os vaku (7.6 Hz)
  14.  H1 ( pozitív output ): 100% fény 25%-kal fényesebb (3.9KHz) 100%-os vaku (7.6 Hz)
  15.  
  16. Model II
  17.  L1 ( negatív output ): 100% fény 50%-kal fényesebb (3.9KHz) 12,5%- light (3.9KHz) 100%-os vaku (7,6 Hz) SOS ( ciklus 4.7S)
  18.  H1 ( pozitív output ): 100% fény 50%-kal fényesebb (3.9KHz) 12,5%- light (3.9KHz) 100%-os vaku (7,6 Hz) SOS ( ciklus 4.7S)
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
(#) djsms hozzászólása Dec 9, 2013 /

Buta kérdés, de 1db 30W-os lednek ugyan annyi a fénye, mint 3d 10W-osnak? A ledek azonos irányba lennének egymástól kb 30-50cm-re plafonon. Optika nincs előttük.
Hűtésileg egyszerűbb lenne kivitelezni 3db leddel. (Szjavascript:void(0);űk hely)
(#) bbalazs_ válasza djsms hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

A fenyaram osszege valoszinuleg azonos lenne. Legalabbis lenyeges kulonbseg nincs.
Talan a 3db jobban eloszthato.
Sorba erdemes kapcsolni, akkor ugyan magasabb feszrol jar, de egy aramgenerator eleg.
(#) djsms válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Ez a terv! A 10W-os ledek 9-11V nyitófeszen mennek, a 30W-os meg 31-32V
Viszont a 30W-os 3db-al több ledet tartalmaz (3x10) míg a 10W-os csak 9db-ot/led (3x3)
Bár tudom 3 led nem nagy differencia, de 100db ilyen lámpa lesz terv szerint. (Sátor világítás)
(#) bbalazs_ válasza djsms hozzászólására (») Dec 9, 2013 1 /

Kulon satrakban? Tehat sorozattermekrol van szo? Vagy egy oriasi cirkuszi/lakodalmas sator?
Mindegy, szerintem a maximum kozeli aramert elettartam-csokkenessel kell fizetni. Es mivel a kulon led hutese jobb (feltetelezem, passziv lesz), szerintem a 30W-ot ugysem tudnad maximalisan kihasznalni. A fenyelosztasa is jobb a 3 db-nak szerintem.
(#) djsms válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Egy nagy sátorban. Jelenleg 2 csöves neonok vannak sorba fűzve. Természetesen párhozamosan kötve, csak egyik lámpából a másikba megy át a 230V
Lámpánként 2db cső van, ezért gondoltam 60W/lámpára. Nem eladásra készülne, hanem saját felhasználás Egyelőre 1db tesztpéldányt akarok elkészíteni, mert azért nem kis pénzekről lenne szó.
Passzív hűtés lesz természetesen. A neon alaplapja helyett lenne valami nagyobb vastagabb lemez, de még ezzel is kísérletezni kell.
A projekt célja a spórolás lenne, ami főként villanyszámlában mutatkozna meg rövidtávon, hosszútávon meg az alkatrészek nem cserélgetésében. Mármint hogy a led elvileg ugye jóval hosszabb élettartamú, mint a neon. A célérték 50W/lámpa alatt lenne jó. Ez 22W/lámpa spórolást jelentene azonnal, 100 lámpánál már 2,2kW!
(#) bbalazs_ válasza djsms hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Szerintem a sator jellege megadna a modot. Tehat inkabb szort feny kell-e vagy inkabb kisebb, iranyitott fenyfoltok, mert ez utobbiban a led verhetetlen.
Gondolom, van valami rogzitett traverz, ahova fel lehet csavarozni oket megfelelo pozicioban es a ho egy reszet is ra lehet bizni.
Szoval tobb, kisebb fenyfolttal is elerheto ugyanaz a HELYI hatas, mint a szort neonokkal.

A tapellatast hogyan oldod meg? Mert az 100db aramgeneratort jelent. Szabalyozhatoak lesznek vagy fixek?
(#) Saggitarius válasza djsms hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Akkor se 10 se 30W-os nem igazan celszeru. A LED-eknek sajna megvan az a hatranyuk, hogy nagyon iranyitott a fenyuk, ezert neked inkabb tobb aproban kellene gondolkoznod. Gondolom lattal mar ledekbol felepitett lampatestet (helytelen, bar kifejezobb az "izzot"). Valamint gondolom nem neonokrol van szo, hanem fenycsovekrol, a ketto nem ugyanaz.
(#) rockersrac hozzászólása Dec 9, 2013 /

Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy van egy occó(Ebayről rendelt) led driverem, és mint kiderült nem 3W-os ledhez van, hanem 1-3x1W ledhez, és csak 1W-on hajtja a ledet a kicsike áramkör, az meg nekem kevés sajnos. Kérdésem a következő: hogy tudom módosítani úgy az áramkört, hogy ne 300, hanem 600mA-t adjon ki magából? Képek mellékelve...
Következő: »»   44 / 142
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem