Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Frekvenciaváltó

Témaindító: sultann, idő: Feb 15, 2008
Lapozás: OK   43 / 101
(#) kadarist válasza gaspa hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Szia!
Rajta van a Mitsubishi logó, úgyhogy nézz szét a Powerex (Mitsubishi) háza táján. Bővebben: Link.
(#) gaspa válasza kadarist hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Heló
Az alsó fekete lepény az IGBT modul,annak azonosításával nincs gondom.A kérdéses alkatrész a bal oldali panel bal alsó sarkában van az említett típus számmal.
(#) kadarist válasza gaspa hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Értem! Az egy egyedi gyártású hibrid IC lehet, amiről a gyártó tudna többet mondani.
(#) gaspa válasza kadarist hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Pont ez az,nem találom a gyártót,csak kínai eladónál látok hasonlót,de csak az ára van megadva yenbe és semmi adat.Remélem valaki belefutott már ebbe.
(#) gaspa válasza gaspa hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Csináltam egy közeli képet,hátha így felismeri valaki.

yaskawa.jpg

(#) Vincze01 hozzászólása Jan 30, 2015 /

Sziasztok!

Beszereztem egy Altivar 31 típusú frekvenciaváltót. Egy szalagcsiszoló motorfordulatát szeretném szabályozni vele. Pontos típusa: ATV31H075M2
Az a problémám vele hogy ezen a típuson nincs motor ki/be kapcsológomb, illetve fordulatszám szabályozó potméter. Van rajta rengeteg logikai ki/bemenet, azokra kéne valahogy bekötni valami vezérlő elektronikát, viszont nem találtam hozzá semmilyen használható információt sajnos.
Tudnátok ebben segíteni, hogy valahogy működésre bírjam a szerkezetet és használni is tudjam?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ebben a 36. oldalon vannak áramkörök hozzá, de nekem kicsit magas hogy akkor pontosan mit is kéne.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
(#) murtyi válasza Vincze01 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Szia!
Ha nyomógombbal akarod működtetni: +24V - U1 sorkapocsra : ki nyomógomb,
+24V-U2 sorkapocsra:be nyomógomb
Fordulatszám szabályzás: 2,2 k ohm lineáris potencióméter, szélső lábak +10 és COM sorkapocsra,középkivezetés A/1 sorkapocsra.
Ezeken kívül még konfigurálnod kell a frekvenciaváltót, /indítási mód,min.-max. fordulatszám,áramkorlát stb./,de ezt megtalálod a leírásában.
(#) murtyi válasza murtyi hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Bocs,nehezen látható a sorkapocs jelölés,helyesen : +24V- LI 1 KI gomb
+24V- LI 2 Be gomb

Ha kapcsolóval,vagy záró érintkezővel akarod működtetni:
24V-LI1 sorkapocsra kötni

Köszönöm szépen!
És hogy ha szeretném ha lenne forgásirány váltásom is?

Igazából ez az Lix dolgot nem értem igazán, meg azt nem tudtam hogy kapcsoló vagy nyomógomb kell, de akkor mindkettő lehet, igazából a nyomógombos dolog jobban tetszene.
(#) zosza18 válasza Vincze01 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Akkor egybefoglalva...
+24V/LI1 sorkapocsra kötöl egy nyomógombot, ami nyomásra bont, alapbból zárja az áramkört!
+24V/LI2 sorkapocsra kötöl egy nyomógombot, ami alapból nyitott és nyomásra zárja az áramkört!
+24V/LI3 sorkapocsra kötöl egy nyomógombot, ami alapból nyitott és nyomásra zárja az áramkört!
A +10 sorkapocsra kötöd a potméter ellenállásának az egyik végét
Az AL1 sorkapocsra kötöd a potméter csúszkáját (középső láb)
A COM sorkapocsra kötöd a potméter ellenállásának a másik végét.
A potméter ellenállása 2,2-10kOhm-ig tetszőleges értékű lehet.
Bekötések után elvégzed a szükséges beállításokat, definiálásokat és már harcra kész!
Minden szükséges infó le van benne írva az 51. oldaltól!
Remélem így már megvan, hogy ki-kivel van és nem rontod el.
(#) Vincze01 válasza zosza18 hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Nagyon szépen köszönöm!
(#) attrax hozzászólása Feb 12, 2015 /

Hello ,4 motort kellene rákötnöm egy FVáltóra. Hogy kellene?
(#) elektroton válasza attrax hozzászólására (») Feb 12, 2015 /

A motorokat párhuzamosan kell ugye kötni, de mindegyiket a saját áram értékének megfelelő hőkioldón keresztül kell bekötni mely megszólalása lekapcsolja a hajtást (frekiváltót).
A 4 motor össz teljesítménye nem lehet több mint a frekiváltó kapacitása (teljesítménye).
(#) attrax hozzászólása Feb 12, 2015 /

Hát igen kb erre gondoltam.Akkor a hőkioldók kikapcsoló szerveit lehet sorba kötni és az inv vezérlőkörébe bekötni.Bármelyik motor tilt az inv tegye fel a kezét.köszi
(#) zotyus hozzászólása Márc 16, 2015 /

Üdv mindenkinek!
Kérdésem a következő.
Omron V7 sorozatból egy 4Kw 230V egy fázis bemenetű f.v. adott!
Sok sok kontakthiba stb javítása után sajnos csak a nagyfeszültségű analóg rész mutat némi életjelet a digitális kijelzőegység (pjvop 140) sajna nem!
Nosza rajta vásároltam egy 200W kimenő teljesítményűt ugyanezen digitális kijelzővel ellátottat de ez alkatrésznek vásárolt darab 230V három fázis! bemenetű eszközre sikeredett.
A pjvop 140-es panelek (2db) otthoni szemrevételezése során kismértékű alkatrészelhelyezési eltérés látszódott a régi és az újonnan vásároltak között.
Összedugdostam a csatikat, első bekapcs és az első hibaüzenet "ov" magas a feszültség, pufferelkókon mérve 320V szerintem ez normál érték.
Hálózatból kihúzás után történt a meglepi ahogy sültek ki a pufferek egyszer csak a kijelzők "ov" hibaüzenetről átváltott a normál az esetemben beállított frekvenciaértéket kezdték el mutatni sőtt szabályozhatóan mi több ha motort kötöttem rá egy két fordulatot is tesz a motor majd a pufferek kisülnek és elhalgat a szerkezet.
A mért feszültségértékek azt mutatják, hogy 280V -140V közötti tartományban üzemelne az eszköz.
Kérdésem, hogy eme hibát okozhatja a 3f 230V bemenetre készített "pjvop 140 digital operator"-ral ellátott f.v. amit 1f 230V bemenettel ellátott f.v.-vel hoztam össze vagy további alkatrészhibákat keresgéljek mert emiatt még mennie kellene az eszköznek?Köszönöm!
(#) Beachway hozzászólása Márc 21, 2015 /

Üdvözlök mindenkit az oldalon!! Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy egy SLM 375-1 frekvenciaváltóhoz hol találok specifikációt?? Nem ismerem ezt a tipus még, és nem találok semmit róla. Ha esetleg valaki meg tudná velem osztani, azt nagyon szépen megköszönném. Egy kép róla.
(#) theamp hozzászólása Ápr 5, 2015 /

Üdv mindenkinek.
Van egy Micromaster 420-as frekiváltóm 1,5KW ig.A kérdésem az lenne hogy egyfázisú betápnál használható háromfázisú motorra?Mert lenne egy 3F 1,2KW teljesítményű motorom is hozzá.
(#) Orbán József válasza theamp hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Szia! Ha a frekiváltó 1 fázisú betápos, akkor igen, a motort meg deltába kell kötnöd és mehet.
(#) theamp válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Úgy nézem van rajta L1,L2,L3 és van L és N jelzés is a betápon.
(#) Orbán József válasza theamp hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Fénykép jó lenne, de adattábla nincs?
(#) theamp válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Itt vannak a képek.Az L2 mellett látszik egy N az L1 mellett pedig egy L.Az adattáblán viszont a bemenetre 380-at ír.
(#) zosza18 válasza theamp hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Szia!
Ez a váltó 3 fázisú betápja van, úgyhogy egy fázisról nem hajthatod!

Azért látod azokat a feliratokat, mert van ebben a sorozatban egyfázisú betáppal rendelkező is és a "doboza" ugyanaz mindegyiknek.
(#) theamp válasza zosza18 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Volt egy ilyen tippem nekem is.Köszönöm a segítséget.
(#) bodgabo hozzászólása Máj 2, 2015 /

Sziasztok!
Danfoss VLT 5011 típusú frekiváltó warning 8 (DC Link Undervolt) Value 52V hibaüzenettel megállt. A vezérlő sorkapcson megvan a +10V és +24V, az erősáramú puffer elkókon megvan a 610V körüli egyenfesz, de valamiért ezt 52V-nak érzékeli.
Sajnos csak tömbváztatot találtam róla, ami nem sokat segít. Valaki találkozott már ilyen hibával? Milyen módon méri ez a feszültséget? Gondolom feszültségosztó (ami lehet hogy megszakadt) és ADC, de rajz nélkül nem nagyon tudom, hogy hol keressem ezeket...
(#) zosza18 válasza bodgabo hozzászólására (») Máj 2, 2015 /

SZia!

Hirtelen felindulásból ezt javasolnám, hogy méregesd a puffer után a feszültséget és ahol 52V-ot mérsz, ott a hiba. Tudom ne nagy segítség, de több mint a semmi most.
(#) Gery78 válasza bodgabo hozzászólására (») Máj 2, 2015 /

Nézd meg, hogy a mágneskapcsoló meghúz-e, mert a nagy táppal sorban lévő lágy indító ellenállásokon is eshet fesz. A mágneskapcsoló ezeket az ellenállásokat zárja rövidre, hogy a nagy kondik feltöltődhessenek. A nagy tápot is megmérhetnéd szkóppal, hogy sima-e, azonkívül a kis kondikat mérd meg ESR mérővel, ha rossz az értéke, akkor cseréld azokat is. A kis kondik hibája is tud ilyen csodát csinálni. Első körben ezt kellene tenni, ha nem javul akkor tovább kell keresni, a hibát.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2015
(#) JZoli hozzászólása Máj 3, 2015 /

Egy gép működtetéséhez 3x42V. os feszültség kellene, max 1,5KW teljesítménnyfelvétele lehet a leírás szerint. Az a gond, hogy a gépet gyakran olyan helyen kellene használni, ahol nincs 3 fázisú táplálás. Arra gondoltam, hogy meg kellene csinálni az egész vezérlést fixen egyfázisú betáplálással, egy nagy teljesítményű trafó (60V)és egyenirányítás után csinálni ehárom teljesítményfokozatot aminek a meghajtását egy 120 fokban eltolt jellel vezérelném. A freki állítására nincs szükség! Volna valamilyen konkrét ötletetek ennek a megoldására.
Lehet egy kicsit pongyolán fogalmaztam, de remélem azért érthető,hogy mi is kellene nekem. Nagyon megköszönném a segítségeteket!
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2015
(#) zosza18 válasza JZoli hozzászólására (») Máj 3, 2015 /

Üdv!

Én szerintem egy elektromos keró motorvezérlőjével kellene kísérletezni, aminek a végfokozatát a kívánt teljesítményre méreteznéd. Egy jó kis tápegységgel együtt működő dolog.
(#) JZoli hozzászólása Máj 3, 2015 /

Bocsi, de mi az a kero? Ha elektromos kerékpárra gondoltál, akkor viszont az a gondom, hogy még 1,5 KW-osat nem láttam. Hol lehetne ilyent venni? Amúgy köszi, hogy segítesz!
Következő: »»   43 / 101
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem