Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   301 / 444
(#) usane válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Épp ezt akartam mondani én is.
A saját oldaluk nem megy, de holnap megpróbálom a telefont.
Esetleg valami más hasonló céget tud valaki aki egyedi trafókat tekercsel?
(#) elektrorudi válasza usane hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Egy éve beszéltem telefonon a cégvezetővel. Akkor azt mondta, hogy a honlapjukon dolgoznak...
Biztosan valami hihetetlen szuper lesz, ha ennyi ideig készül.
Korábban fenn volt a honlapjukon a ferrit választékuk. Már nincs.
(#) zoszka válasza bÉlabácsi hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Nincs mit. Örülök hogy tudtam segíteni..
(#) almafa18 hozzászólása Szept 17, 2015 /

Zoszka! Szeretnélek megkérdezni, hogy 1200l fekvő puffertarályra lenne szükségem, de magyarországon EGYETLEN helyen találtam horror áron. Van esetleg javaslatod, hogy hol kapható?
(#) pözsó válasza almafa18 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

(#) zoli75 hozzászólása Szept 17, 2015 /

Üdv!
Keresek RIFA PME271M 40/100/56; 100n x2 alkatrészt, tud valaki segíteni hol szerezhető be az ebay-en kívül?
(#) kadarist válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

Szia!
Válassz egyet: Bővebben: Link. Egyébként ez egy hálózati zavarszűrő fóliakondenzátor.
(#) simley válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

Bővebben: Link
Amazonon is van.
(#) zoli75 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

Szia! Az ebay-en én is megtaláltam, de nem akarok többet fizetni a szállításra, mint a megrendelt termék értéke. Próbáltam más fólia kondit betenni a helyére (100n; 400V; x2), de azzal még rosszabb lett a helyzet.
(#) agostonl hozzászólása Szept 18, 2015 /

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy a lányom megreptette a MyAudio Power SD tabletjét, és a kamera elpusztult benne. A szétszedéskor a képen látható helyzet fogadott.
Honnan tudok ilyen kamerát szerezni? Se tipus, se azonosító, semmi sincs ráírva.
(#) zolika60 válasza agostonl hozzászólására (») Szept 18, 2015 /

(#) agostonl válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /

Na ez viszont előlapi kamera, hátul nincs. De közben találtam, úgyhogy köszi a segítséget!
(#) simley hozzászólása Szept 22, 2015 /

Sziasztok, hol lehet venni aluminium lemezt olcsón?
(#) Gafly válasza simley hozzászólására (») Szept 22, 2015 /

Milyet?
(#) exabit hozzászólása Szept 23, 2015 /

Szükségem lenne egy +/- 15V-os stabilizált (+/- 2% max) DC tápegységre 50 mA terhelhetőséggel. Hol tudnék venni ilyet?
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2015
(#) ferci válasza exabit hozzászólására (») Szept 23, 2015 / 1

Veszel egy kis trafót, 2x 15..18 voltos 5-10 VA-s kivitelben, 1 db graetzet, pl B80C1000 vagy hasonlót, de 4 db 1N400x-ből is összerakhatod, aztán 2 db 100 µF 35 és 2 db 33..47 µF 25 voltos elkót, 4 db 100-220 nF smd kondit és egy-egy 7815, 7915 stab-IC-t és összerakod a tápot.
(#) exabit válasza ferci hozzászólására (») Szept 23, 2015 /

Köszi. Nem is gondoltam hogy van 15V-os stab IC is.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 24, 2015 /

Az Ebay tele van ilyenekkel.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 24, 2015 /

Talán a Farnell-nél: Bővebben: Link. A lap alján tudsz lapozni.
(#) Doky586 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 25, 2015 /

Szerintem ilyen kondikat bárhol olcsón kapsz..
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
(#) exabit hozzászólása Szept 25, 2015 / 1

Hol kapható vajon olyan kijelző egység ami 0-10V-ot alakít át lineáris összefüggés szerint egy másik számmá? Olyan kéne ami a kis számokat tudományos alakban írja ki.
(#) granpa válasza exabit hozzászólására (») Szept 25, 2015 /

Normál alakra gondoltál, úgy-e? Pl. 3×10-6
(#) exabit válasza granpa hozzászólására (») Szept 25, 2015 /

Igen, normál alakra gondoltam. Esetleg vegyek egy tükörskálás deprezt amiben cserélhető a skála? Bár ilyet még sose készítettem.
(#) pucuka válasza exabit hozzászólására (») Szept 25, 2015 / 2

Olyan mikrovezérlővel amiben van analóg bemenet, analóg digitális átalakítóként használhatod. A skálatényező pedig csak programm kérdése.
Pl. így kezelhető egy hőelem szenzor, aminek a korrekciós tényezője táblázatban van megadva. Ezt használva a mérés meglehetős pontossággal elvégezhető.
Természetesen a deprez műszer skálájának cseréje is megolsás, ezesetben a táblázatot a skála értékek kiszámilásával, és megfelelő helyre rajzolásával lehet elvégezni. A pontosság azonban kétsége, tekintve, hogy a tükörskálás műszer eleve nagyobb pontosságú, amit a csere pozícionálásával és a skála rajzolásával tönkre tehetsz. Ennél jobb módszer, ha megtartod az eredeti gyári lin skálázást, és a korrekciós tényezőt manuálisan adod hozzá a mutatott (leolvasott) értékhez, és azt olyan alakban írod, amilyenben csak tetszik.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
(#) exabit válasza pucuka hozzászólására (») Szept 26, 2015 /

A TI Launchpad-del már van tapasztalatom, azzal meg is tudnám csinálni viszont annak az ADC-je csak 10 bites. Ezért arra gondoltam hogy két feszültségosztót készítenék amelyek között egy gombbal lehetne váltani így ki tudnám tolni a mérhető feszültségtartományt. Vagy veszek egy olcsó multimétert és azt kötöm be.
(#) pucuka válasza exabit hozzászólására (») Szept 26, 2015 / 1

A mikrovezérlőknek általában több analóg bemenetük van, igaz ezek multiplexelve vannak, de gondolom nem gyorsan változó jeleket kell digitalizálnod. Ha a 10 bit felbontás nem elég, akkor használhatsz külső AD -t, pl. az Analog Devices kínálatából. Szerintem illeszthető bármelyik mikrovezérlőhöz.
(#) exabit válasza pucuka hozzászólására (») Szept 26, 2015 /

Ezt a multiplexeléses dolgot nem nagyon értem de rákérdezek majd a Launchpad topikjában, mert olvasgattam róla hogy kitolható a felbontás ha növelem a mintavételezést. Gondolom erről lenne szó itt is. (nyilván ennek is megvannak a korlátai de talán működhet)
(#) Bakman válasza exabit hozzászólására (») Szept 26, 2015 / 1

Nem. A multiplex azt jelenti, hogy lehet nyolc ADC bemenete is a kontrollernek, egyszerre csak az egyikkel tud foglalkozni (általában). Ha egy ADC 10 bites, kiolvashatod 100 x is, akkor is 10 bites marad, legfeljebb az átlagolással pontosíthatod.
(#) exabit válasza Bakman hozzászólására (») Szept 26, 2015 /

A pontosítás mit jelent? Ha 4-szer kiolvasom és átlagolom akkor a jel/zaj arány kétszeresére nő akkor lehet belőle 11 bites ADC?
(#) pucuka válasza exabit hozzászólására (») Szept 26, 2015 /

Ezt már egy másik topikban kéne tárgyalnunk:
vagy:
Következő: »»   301 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem