Fórum témák
» Több friss téma |
Épp ezt akartam mondani én is.
A saját oldaluk nem megy, de holnap megpróbálom a telefont. Esetleg valami más hasonló céget tud valaki aki egyedi trafókat tekercsel?
Egy éve beszéltem telefonon a cégvezetővel. Akkor azt mondta, hogy a honlapjukon dolgoznak...
Biztosan valami hihetetlen szuper lesz, ha ennyi ideig készül. ![]() Korábban fenn volt a honlapjukon a ferrit választékuk. Már nincs. ![]()
Nincs mit. Örülök hogy tudtam segíteni..
Zoszka! Szeretnélek megkérdezni, hogy 1200l fekvő puffertarályra lenne szükségem, de magyarországon EGYETLEN helyen találtam horror áron. Van esetleg javaslatod, hogy hol kapható?
Üdv!
Keresek RIFA PME271M 40/100/56; 100n x2 alkatrészt, tud valaki segíteni hol szerezhető be az ebay-en kívül?
Szia!
Válassz egyet: Bővebben: Link. Egyébként ez egy hálózati zavarszűrő fóliakondenzátor.
Bővebben: Link
Amazonon is van.
Szia! Az ebay-en én is megtaláltam, de nem akarok többet fizetni a szállításra, mint a megrendelt termék értéke. Próbáltam más fólia kondit betenni a helyére (100n; 400V; x2), de azzal még rosszabb lett a helyzet.
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a lányom megreptette a MyAudio Power SD tabletjét, és a kamera elpusztult benne. A szétszedéskor a képen látható helyzet fogadott. Honnan tudok ilyen kamerát szerezni? Se tipus, se azonosító, semmi sincs ráírva.
Na ez viszont előlapi kamera, hátul nincs. De közben találtam, úgyhogy köszi a segítséget!
Szükségem lenne egy +/- 15V-os stabilizált (+/- 2% max) DC tápegységre 50 mA terhelhetőséggel. Hol tudnék venni ilyet?
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2015
Veszel egy kis trafót, 2x 15..18 voltos 5-10 VA-s kivitelben, 1 db graetzet, pl B80C1000 vagy hasonlót, de 4 db 1N400x-ből is összerakhatod, aztán 2 db 100 µF 35 és 2 db 33..47 µF 25 voltos elkót, 4 db 100-220 nF smd kondit és egy-egy 7815, 7915 stab-IC-t és összerakod a tápot.
Köszi. Nem is gondoltam hogy van 15V-os stab IC is.
Az Ebay tele van ilyenekkel.
Talán a Farnell-nél: Bővebben: Link. A lap alján tudsz lapozni.
Szerintem ilyen kondikat bárhol olcsón kapsz..
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
Hol kapható vajon olyan kijelző egység ami 0-10V-ot alakít át lineáris összefüggés szerint egy másik számmá? Olyan kéne ami a kis számokat tudományos alakban írja ki.
Normál alakra gondoltál, úgy-e? Pl. 3×10-6
Igen, normál alakra gondoltam. Esetleg vegyek egy tükörskálás deprezt amiben cserélhető a skála? Bár ilyet még sose készítettem.
Olyan mikrovezérlővel amiben van analóg bemenet, analóg digitális átalakítóként használhatod. A skálatényező pedig csak programm kérdése.
Pl. így kezelhető egy hőelem szenzor, aminek a korrekciós tényezője táblázatban van megadva. Ezt használva a mérés meglehetős pontossággal elvégezhető. Természetesen a deprez műszer skálájának cseréje is megolsás, ezesetben a táblázatot a skála értékek kiszámilásával, és megfelelő helyre rajzolásával lehet elvégezni. A pontosság azonban kétsége, tekintve, hogy a tükörskálás műszer eleve nagyobb pontosságú, amit a csere pozícionálásával és a skála rajzolásával tönkre tehetsz. Ennél jobb módszer, ha megtartod az eredeti gyári lin skálázást, és a korrekciós tényezőt manuálisan adod hozzá a mutatott (leolvasott) értékhez, és azt olyan alakban írod, amilyenben csak tetszik. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
A TI Launchpad-del már van tapasztalatom, azzal meg is tudnám csinálni viszont annak az ADC-je csak 10 bites. Ezért arra gondoltam hogy két feszültségosztót készítenék amelyek között egy gombbal lehetne váltani így ki tudnám tolni a mérhető feszültségtartományt. Vagy veszek egy olcsó multimétert és azt kötöm be.
![]()
A mikrovezérlőknek általában több analóg bemenetük van, igaz ezek multiplexelve vannak, de gondolom nem gyorsan változó jeleket kell digitalizálnod. Ha a 10 bit felbontás nem elég, akkor használhatsz külső AD -t, pl. az Analog Devices kínálatából. Szerintem illeszthető bármelyik mikrovezérlőhöz.
Ezt a multiplexeléses dolgot nem nagyon értem de rákérdezek majd a Launchpad topikjában, mert olvasgattam róla hogy kitolható a felbontás ha növelem a mintavételezést. Gondolom erről lenne szó itt is. (nyilván ennek is megvannak a korlátai de talán működhet)
Nem. A multiplex azt jelenti, hogy lehet nyolc ADC bemenete is a kontrollernek, egyszerre csak az egyikkel tud foglalkozni (általában). Ha egy ADC 10 bites, kiolvashatod 100 x is, akkor is 10 bites marad, legfeljebb az átlagolással pontosíthatod.
A pontosítás mit jelent? Ha 4-szer kiolvasom és átlagolom akkor a jel/zaj arány kétszeresére nő akkor lehet belőle 11 bites ADC?
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |