Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Sziasztok,
Van egy HP 1200-as lézer nyomtatóm. Van valakinek parts catalog hozzá? (fixálót kicsit gatyába kéne rázni, fixáló fólia meg gumihenger cserét szeretnék csinálni....) .. (Ha véletlenül lenne valakinek hozzá papírtálcája csak úgy véletlenül, jó magyar forintért átvenném...) ![]() Köszi előre is
Igen ez az! (Bár azok a fekete számok nem állnak ki belőle
![]()
Ok a pdf terjedelme meghaladja a méretet , amit ide fel lehetne tenni .Mi lenne a legfontosabb belőle , illetve hova töltsem fel ahol el tudnád érni , ha mondjuk az egész kellene.
Hát leginkább a fixáló rész.
(A jövőben esetleg más is kellhet, az emilem elvileg 30MB fájlt fogad, bár még nem teszteltem de oda esetleg átjöhet...)
8 - 9 Mb a teljes pdf .
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2015
Köszi,
valamiért nem láttam meg a mellékletet.. ![]() Viszont a cikkszámok is jó lenne ha lenne.. Ezeknek nem valami Canon-os cikkszámuk van? RB1-akármi-akármi? Min degy bocs a kései reakcióért...
RG9-1494-000: fixálófólia
RF0-1002-000 (RF5-2824-000) : gumihenger És igen, canon alkatrészek vannak benne. ![]()
Sziasztok!
Nekem van egy Samsung 3160FN MFP lezernyomtatom es olyan hibat produkal hogy ha tobb oldalt nyomtatok akkor a masodik lapon homalyossan latszodik az elso oldal lenyomata! Az elso oldal tokeletes aztan a masodik oldalon a masodik oldal lenyomata okes de az elso oldal is latszik rajta homalyossan! Lenne valami otletetek erre a hibara? Koszonettel Stevie
Sziasztok!
Van egy Epson LX-400 mátrix nyomtatóm, és egy laptop, amin MS-DOS 6.22 van. A nyomtató viszont nem akar működni. Ha Edit-ből nyomtatni akarok, azt írja a dos, hogy "Device fault". Illetve a nyomtatón nem ég az "Online" led. Viszont szerintem a kábellel nincs baj, mert ha a laptopot ki/be kapcsolom, akkor a nyomtató fej megmozdul. Mi lehet a baj?
Hello, próbáld ki, hogy átállítod a BIOS-ban az LPT működési módját: unidirectional, bidirectional, EPP, vagy ECP.
Köszi!
Megnéztem mindegyik beállítással, de semmi... egyébként mikor elindul a dos, és beírom hogy print, akkor jön a következő: C:\>PRINT Name of list device [PRN]: ide mindig azt írtam hogy "LPT1" /enter/ Resident part of PRINT installed PRINT queue is empty.
Sziasztok!
Win8.1 oprendszerben gyűlt meg a bajom, egy HP Laserjet 5L nyomtatóval. Az a probléma, hogy nyáktervek nyomtatásakor a forrszemek közepén elfelejti kihagyni a furatot. Ha sűrűn egymás mellett futó vezetősávok vannak, azokat viszont összeköti változó méretű téglalapokkal. Mindezeket teljesen véletlenszerűen, de ha ugyanazt a rajzot nyomtatom, akkor jó eséllyel ugyanott hibázik. Mivel XP alatt semmi gondja, ezért driver hibára gyanakszok, vagy a Win nyomtatóport kezelésére. Ha valaki belefutott már hasonló problémába, örülnék ha segítene.
Ha nem a win8 driver - ét használja a gép , vagy esetleg nem jól használja , akkor újra kellene telepíteni.
Vagy megnézni , hogy alapból , ha nincs driver telepítve , akkor a win8 mit dob neki nyomtató driver ként. Vagy ha benne van a win8 ban egy új driver hozzá , akkor lehet , hogy egy régebbit kellene hozzá feltenni win8 alá.Én ezt nézném meg.Ja azt nem írtad , hogy miből nyomtattál egy adott pdf ből , vagy egy nyáktervezőből . A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2015
Az LX400-al pont nem volt dolgom, de úgy rémlik, hogy ha számítógépet bekapcsoltuk, akkor a mátrix csinált egy öntesztet a fejjel. Ettől tehát még simán lehet rossz a nyomtató...... Ha jól emlékszem, persze....
Idézet: „akkor a win8 mit dob neki nyomtató driver ként.” Ja, ja, öcsém Vistája egy HP-t valami tök másnak látta, viszont azzal jól nyomtatott. Talán ez is meglát valamit....
SprintLayout6-ból nyomtatok. Egyébként 32 bites a rendszer. A driverek, amiket találok a neten, azok nem telepíthetők, egyiket sem szereti a 8.1. Már a nyomtatóra is gyanakodtam, mert nem volt használva kb. 2 éve, aztán elindítottam a gépet XP-vel, így rögtön nem volt baj a nyomtatással. A Kyocerám már nagyon gyengén muzsikál, ezért vettem elő a régi HP-t. Ha nem találok megfelelő drivert, majd nyomtatok XP alól. Csak hát az macerás...
A win8 nak nincs xp kompatibilitási módja ?
Kyocera nak mi a baja ? A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2015
A nyomtatóval kapcsolatban nem találtam ilyen lehetőséget, pedig erre én is gondoltam.
A másik nyomtatód az müködik win 8 alatt amelyik gyengélkedik ? Egyébként miért gyengélkedik mi a baja ?
Igen a másik rendesen nyomtat, csak nagyon halvány, nem fed rendesen. Pedig ugyanezzel a tonerrel néhány hónapja még használható volt nyomat. Ja és van benne festék bőven.
Pontosan mi a típusa megnézzük mit tehetünk halvány ügyben .
![]()
Kyocera FS1030D A nagy felületeket sosem fedte rendesen, de kb. 1,5 mm alatti sávok jók vpltak vele. A HP viszont képes akár egy A4 lapot is koromfeketére varázsolni.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2015
Úgy látom, hogy ő az. Egyébként van szervíz könyvem, de pont az érdekesebb részekről nincs benne robbantott rajz...
Nem! Mégse ez lesz. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2015
Na mindegy ezt kellene nála megtisztítanod , hogy tökéletes legyen fedés , és a feketeség.
A laser unit , ami a lényeg az abban lévő tükröket , forgó egység tükreit stb megtisztítani , mert tuti , hogy poros , vagy homályos , így fals lézer fényt továbbítanak , ami később meg is látszik a papíron. A tisztítást száraz nem szöszölős ronggyal csináld vegyszert ne használj ne ,hogy megmarjon valamit is .Bejelöltem nagyjából , hogy hol vannak azok a részek amiket tisztítani kellene . Utána meglátod mintha kicserélték volna olyan lesz.
Ezt felejtsd el. Már a W7 alatt sem megy rendesen, és a HP nem kiván ujabb drivert kiadni. Nálam 4 jo HP nyomtato került (2 db A3-s) a raktárba illetve a megmaradt 2 WXP géphez. Igy most a hálozaton keresztül a W XP-n nyomtatom ki a W7 ill W8-s anyagokat.
A legbosszantobb hogy a CD-k illetve DVD-k nyomtatására sincs jo gép a piacon ( ezért maradt meg az egyik WXP gép. Mi már hivatalosan is tárgyaltunk a HP-vel ( meg a Canonnal is) mert mind a két gyár abban a pillanatban amikor az MS meghirdette az XP korszak végét abbahagyták az XP nyomtatok támogatáśat is L3,4,5 1100 stb. mind kiesett a sorbol a cégen belül több mint 100 nyomtato maradt munkanélkül. |
Bejelentkezés
Hirdetés |