Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! MyAudio-nak az oldala megszűnt. Most újra szükségem lenne ROM fájlra. Tudtok esetleg egy helyet ahol fellelhetőek ezek? (Konkrétan 704/708 SR hez kell most nekem.)
Üdv mindenkinek! Segítségre lenne szükségem! A probléma: van egy Dps dream hetes készülékem ami csak boot lopp-ol. Ha jol tudom ez szoftverhiba. Driverek fentvannak a gép észleli. ADb sideload megy. Arra gondoltam azon keresztűl visszateszek egy gyári rendszert mert a készülék rootolatlan így Cwm sincs rajta. Esetleg nem tudnátok hozzá egy gyári rendszert? A segítséget előre is köszönöm!
Sziasztor!
Kaptam egy Myaudo Panther-t (nem ajándékba), de csak a feliratig megy. A reco bejön, de bármit csinálok (factory reset), és lefut, újraindulva mindig az előző felirat jön be. Asszem mountolták is , mert bejött egy felirat, hogy keresi.
Ha a factory reset és a wipe cache, nem segít akkor keresni kell hozzá való szoftvert. Előtte esetleg egy TWRP vagy CWM recoveryt keresni hozzá és lementeni a szoftvert biztos ami biztos.
Ha nem találod a gyárit sehol, akkor lehet próbálkozni hasonló tablet szoftverének felrakásával. Persze ilyenkor lehetnek még gondok, nem megy a wifi vagy kamera stb.
Köszi, ha esetleg a gyári vkinek meglenne, mert a myaudio oldal kuka.
Más, ismerős szólt, hogy indulna a tabja, de csak fehér képernyő van. A reco-t javasoltam neki, de még nem szólt vissza.
Fehér képernyő már viccesebb, ha szoftveresen volt buherálva valószínűleg nem a rávaló szoftver lett rárakva.
Adott gyári szoftveren belül is lehet 2-3 verzió, és pont az lcd nem egyforma akkor lehet fehér a kép.
Ment a tab nálam, fel lett töltve, wifi is megvolt, gyári beállítások vissza, újraindít satöbbi, és ment rendesen, így adtam oda.
Karácsonykor vmi autós játékot töltöttek rá kisgyerkőcnek, és akkor lefagyott. azóta fehér képernyő az elmondásuk szerint. Fel van töltve, nem buherálták, legalábbis ezt mondták. Javasoltam egy factory reset-et, de még nem szóltak vissza.
Sziasztok!
Olyan gondom van egy Vega Q7108 tablettel hogy töltés közben is merül. És mielőtt azt tanácsolnátok hogy cseréljek töltőt, akkor ez a tipp nem jött be. Ugyanis direktbe kötött pc táp 5 voltjánál is ezt csinálja ami ugye több mint 10A is lehetne. Akku csere megvolt ugyanez a gond. Szerintem valamelyik áram korlátozó ellenállás vagy ilyesmi adta meg magát de sehol nem találok hozzá kapcsolási rajzot.Ha valakinek volt már ilyen gondja kérem jelezze, hogy mit ártott neki hogy jó lett. Jelzem Restore is megvolt.. Kikapcsolt állapotban szépen lassan feltölti, de bekapcsolva töltés közben is szépen lassan lemegy 0-ra. Töltő nélkül youtubozva több mint 1 órát bír teljes fényerőnél. A segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok! Van egy Alcatel One Touch Evo 7 tablet. Egyik naprol a másikra nem kapcsolt be. Gondolom hogy szoftver hibás lehet mert csinált már olyat régebb hogy elment a kép és bejött egy tiszta színes csíkos kép mint egy szőtt rongy szőnyeg
![]() Üdv!
Szia! Köszönöm érdeklődésedet! Csináltam képet róla hardver azonosító + kompatibilis azonosító ról.
Rockchip RK2918 , keress drivert meg szoftverezőt (RKBatchTool 1.5 elvileg)
Na várjál mert most ezt nem egészen értem.
![]()
A tabletban elvileg RK2918 SOC van.
Szoftverezni úgy tudod, hogy kikapcsolt állapotban hangerő gomb egyikét nyomva tartva dugod be az USB-t. Ha van rajta reset gomb, általában egy lyuk mögött szokott lenni akkor egyszerűbb próbálkozni melyik gombot kell nyomva tartani hogy letöltő módban induljon. Ilyenkor kábelt bedugva hagyod, nyomod az egyik hangerő gombot és benyomod resetet. Nyilván kell a megfelelő USB driver, szoftverező program, és a ROM. Egy próbát megér, hátha csak a szoftver a gond.
Köszönöm! Igen van rajta Reset gomb (luk) ,okés akkor próbálkozok. Viszont ezt az USB drivert amin tegnap 2 és fél órát lovagoltam hogy honnan szerzem be passz. Rom-ot találtam a gyárit.
Helló!
Nem igazán tudom összekötni a pc-vel. Megnyomom az egyik hangerő gombot, és reset, de semmi. UA. a másikkal is. USB kábel rádúgva persze. Ez tudom összehozni a hangerőgomb+bekapcs-al. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Legalább kiderült hogy rk3026 van benne.
Nyomj egy wipe data/factory resetet és egy wipe cache-t. Ha ezután se indul a rendszer akkor nincs ötletem egyelőre.
Hát sajna semmi.
A rockchip batch tool látja, de sajna csak régebbi fw-m van, ami 2014 előtti, és hibát ír az upgrade-re. Egy másik működőképes pantherrel meg lehet vhogy oldani? A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
RKAndroid tool 2.1, lehet formázni a teljes flash tartalmat (erase flash), és akkor nem ír hibát.
Egyébként lehetne másikról menteni igen. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Köszi, megpróbálom az elsőt.
A mentést, hogy kellene csinálni?
Sajna nem ment. Pedig megtalálta, benyomtam az erase flasht, és ezt írta ki.
Firmware gombot nyomd meg, keresd meg a flash fájlt (.img).
Ezután EraseFlash, és Upgrade a végén.
Leírok két lehetőséget mert lehet másnak is jól jön.
Ha van ROM, ebből van kétféle. Az egyik egy sima név.img fájl. A másikban különálló fájlok a particióknak és egy parameter fájl stb. Első esetben Android tool segítségével ki kell csomagolni Advanced Function fülön az Unpack gombal, előtte be kell tölteni az név.img-t. Ekkor a program könyvtárában létrehoz egy Output könyvtára ott találod a parameter fájlt és a többi img-t. Ha nincs ROM, de van másik tablet akkor így tudsz menteni: Android toolal, Advenced fülön van egy ExportImage gomb és két mező. Első körben ha nincs semmi infod akkor Start:0, Count:2. Ezt lemented és megnyitod jegyzettömbel vagy amivel akarod. Ez kb így néz ki: FIRMWARE_VER:4.2.2 MACHINE_MODEL:xtab79qci MACHINE_ID:007 MANUFACTURER:RK30SDK MAGIC: 0x5041524B ATAG: 0x60000800 MACHINE: 3066 CHECK_MASK: 0x80 KERNEL_IMG: 0x60408000 #RECOVER_KEY: 1,1,0,20,0 CMDLINE:console=ttyFIQ0 androidboot.console=ttyFIQ0 init=/init initrd=0x62000000,0x00800000 mtdparts=rk29xxnand:0x00002000@0x00002000(misc),0x00006000@0x00004000(kernel), 0x0000E000@0x0000A000(boot),0x00010000@0x00018000(recovery), 0x00020000@0x00028000(backup),0x00040000@0x00048000(cache), 0x00400000@0x00088000(userdata),0x00002000@0x00488000(kpanic), 0x00100000@0x0048A000(system),-@0x0058A000(user) Ez már kicsit szerkesztve mert az elején van pár felesleges karakter , meg a végén, ezeket törlöd meg is van a parameter fájlod. CMDLINE sor is szerkesztve mert hobbi elektronika oldalon sortörést kellett raknom mert kimászik az ablakból ![]() Ebből már tudsz mazsolázni mit szeretnél lementeni. Amit lementettél nevezd át mert ráment. Fontosabbak KERNEL,BOOT,RECOVERY,SYSTEM. Esetleg BACKUP ebben benne van összepakolva kernel, boot, recovery azt külön szét kell szedni ha kellene, de jó ha van. pl:0x00006000@0x00004000(kernel) Android toolban start:0x00004000 count: 0x00006000 Amikor a következőt olvasnád, töröld ki az egész mezőt mert megzavarodhat. Átmásolod valahova, majd a biztonság kedvéért még egyszer lemented hogy jól olvasta e ki, és összehasonlítod az első mentéssel. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
A flash fájl-t a tableten kellene megkeresnem ugye?
Nem, flash fájl az a ROM, FW, Firmware ki hogy szokta meg az elnevezést. A gépeden van.
Ezt ha minden igaz akkor írja ki ha nem rávaló a szoftver.
Fentebb leírt módon próbáld kiolvasni a parameter fájlt. start:0 , count:2 A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
Holnapra kapom meg a másik panther-t.
Jelenleg az tudtam csinálni, hogy a leírtad előtt a download image fülben nyomtam egy switchet, és úgy már müxik az általad leírt firmware-erase-upgrade. Lefut minden. Sajna fehér a kijelző, gondolom nem jó a fw amik vannak nekem. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |