Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
De közben rájöttem, hogy mi a baj: a fúrófájlban X és Y koordinátapárok vannak, ezek adják meg a furatok helyét. A fúrófájl formátum azonban nem használ tizedespontokat ("adattömörítési" okból, régi sztori), és a fúrófájl elején van általában megadva, hogy egy X és egy Y koordináta hány egész és hány tizedes jegyet tartalmaz. Na már most az Eagle nem igazán szabványos formátumban generálja a fúrófájlokat, így az elején nincsenek definiálva a koordinátaformátumok. Ekkor a legtöbb Gerber nézegető 2.4-es formátumban jeleníti meg a fúrófájlt (2 egész szám, 2 tizedesjegy).
A megoldás: a fúrófájl jó, csak a megjelenítés rossz. Úgy tudod pl. Gerbv-ban helyesen megjeleníteni, hogy: 1. Jobb klikk a fúrófájlon --> Edit file format 2. Autodetect-ről leveszed a pipát. 3. A 4 digitet állítsd át 5-re. Ekkor a helyükre kell kerülniük a furatoknak. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2016
Köszönöm a segítséget, Ez alapján jó lesz.
Sziasztok
Eagelben is van olyan lehetőség mint Altiumnál, hogy kiválaszthatom milyen adatokat generáljon bele a BOM-ba? Alkatrész atribútomba raktam új elemeket (gyártó, cikszám), de az alap partlistbe nem rakja bele. Ha más nicns akkor külön excelben összeszedem, de egyszerűbb lenne eagel-ből.
Az előző hozzászólásom már nem tudtam szerkeszteni, de közben találtam rá egy BOM nevű scriptet. Sajnos ebben is ha bepipálom az atributomokat, azokból már nem tudok válogatni. Mivel elég sok fajta alkatrész libet használok, így mindenk más paraméterei vannak.
A két képet valamilyen gerber fájl nézegetővel csináltad?
A 3D-s nagyon tetszik, mi a neve a programnak?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
A BoM generáló ULP-ből van sok, van valami bom_with_attributes, annál azt hiszem tudsz már szelektálni.
Kipróbáltam. Nem rossz, nagyon jó ellenőrizni a fájlokat, de sajnos elég homályos. Egy Windows program sokkal jobb lenne, de nagyon ötletes.
Ezt használom még.
Bővebben: Link
Szia!
Megnéztem ezt a 3Dwebgerbert - tetszik a végeredmény és csak sajnálom, hogy eddig nem használtam. Azonban ki is bukott rögtön, hogy az Eagle 5.11 alatt nem tudom a gerber előállításánál a Padek kitöltése opciót kipipálni, azaz mindig kitölti. Ez a többi verziónál is így van?
Sziasztok! Eagle6.5.0-ban terveznék egy motorvezérlőt L298-al, melynek a logikai tápját vagy egy LDO adja a "teljesítmény" tápfeszültségből, vagy külső 5v, ezek jumperrel választhatóak. A kapcsolási rajzot jónak látom, de a panelterven a kézi routoláskor az ldo-val készített logikai tápot és a "teljesítmény" tápot össze akarja kötni. Mellékeltem két képet, bejelöltem rajta a kérdéses pontokat. Van valami tanácsotok, mi okozhatja ezt?
Előre is köszönöm! Iván
Megoldódott. A "teljesítmény" tápot hozzákötöttem egy +12V-hoz, így nem köti össze a panelen. Amúgy miért kötné össze, ha nincs vcc definiálva? Vagy pont ezért?
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2016
Nem kell hogy összekösse, és valami ezért gyanús is.
Nem feltétel a +táp definiálás sem.
Vcc-t mindig definiálni kell, a különböző tápfeszültségek is rendre benne vannak. Nem gusztusosabb úgy mint a sok kötözgetés?
Nem maradt mind a két net neve vcc? PÁrszor már én is néztem nyák huzalozása közben, hogy vlami nem kerek. Ilyenkor általában ugyan olyan vcc pontot használok több feszültség szintre és csak a nevét írom át, a net-et nem. És asszem ha törlöd is a Vcc-t a rajzról, attól a net neve még vcc marad.
Először két VCC-t tettem bele, egyiket elneveztem logikainak, másikat tápnak. Így nem volt jó, ezért betettem egy 5V és egy 12V-ot. Így sem javult meg, ezért kivettem mindkettőt, de így is rossz volt. Végül tettem bele csak egy 12V-ot, így már jó volt. Valószínű az első lépés miatt minden net vcc lett. Ezt nem tudtam, hogy a net-en be lehet állítani, ma is tanultam valamit.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy hogy tudok negatívba nyomtatni?
Üdv!
Találkozott már valaki azzal a problémával, hogy az Eagle (6.5) bizonyos forrszemeket telibe nyomtat, pedig nincs bepipálva? Egy terven belül vannak amik telik lesznek és vannak amik nem. (HP 1160)
Itt beszélgettünk hasonlóról. Bővebben: Link Lehet, hogy valami bug volt csak, mert az újabb verziókban már megint jó lett nálam.
Igen, a 7.2-ben lett kijavítva.
Sziasztok!Meg tudná nekem mondani valaki,az eagle kapcsolási rajz részében ,hogy kell betenni légmagos körtekercset a szerkesztett áramkörbe? Köszi a válaszokat.
Szia!
Ugyan úgy, mint bármely más alkatrészt: - először is kell egy légmagos körtekercs alkatrészt készítened, mert emlékeim szerint nincs ilyen az alap alkatrészek között. (Az érthető is, ha nincs ilyen előre elkészítve, hiszen ez nem egy "szabványosított" alkatrész. Ahány tekercs, annyiféle.) Aztán beilleszted, mint bármi mást. - másik lehetőség, hogy beteszel egy bármilyen induktivitást, hiszen, ha jól látom csak a kapcsolási rajzot akarod szerkeszteni, ott pedig mindegy, hogy légmagos, kör, vagy akár milyen. Ha mégis fontos a fizikai méret, akkor egy hasonló lábkiosztású ellenállást is betehetsz, a NYÁK szempontjából teljesen mindegy.
Nincs más, minthogy mérsz és rajzolsz az alkatrésztervezőben. Én általában az ilyeneket úgy rajzolom meg, hogy minden egyedi azonosítót a top felirati layerre rajzolok, kivéve azokat a forrpontokat, amit át akarok vezetni. Így ha éppen zavaróvá válik a túl sok vonal, csak lekapcsolom a szükséges layert. A legegyszerűbb a gyári PDF-ről leolvasni az adatokat, vagy tolómérő. Meg kell rajzolnod a rajz és a board szimbólumokat is. Valahogy így. Ezen a rajzon a Puskás trafó és a DC-DC konverterek is meg lettek rajzolva.
Heló, Üdv mindenkinek, lenne egy balga kérdésem, van e olyan nyák tervező program ami internet nélkül működik?? Ugyan is a pincében van a műhelyem és minden beton vifi meg nincs. Öreg napjaim ami még háravan valamivel le szeretném kötni.
Az EAGLE az ilyen
![]()
Sajnos a leírás szerint XP nem fut, a laptopra meg nem tudok mást tenni.
Az Eagle fut xp-n ha ez a probléma, csak x86-os programot töls le.
Sziasztok
Ismét keresek egy alkatrész, esetleg találkozott valaki a listában ilyennel? |
Bejelentkezés
Hirdetés |