Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MiDi - PC összekötés
 
Témaindító: Ryder007, idő: Feb 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 6
(#) tompower válasza todyor hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Köszönöm a felvilágosítást! Még nem zavart egyelőre jobban, hogy kinyissam a dobozkát, de ezek alapján plecsnim van a pcb-n. Majd jó lesz a Yamaha PSR-emhez alapon, végül is jó az.

Igen, ezzel az oldallal már sokat találkoztam, nem is értem miért nem toltam még bele a hexet próbából egy 4550be. De a végső elképzelés mindenképpen ez lesz, hogy az alkalmazás saját uC-ében fut majd az USB-midi rész is.
(#) rolandgw válasza todyor hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Érdemes ennyit vacakolni, mikor tízegynéhány euroért már jó és használható interfész kapható? Pl.
(#) todyor válasza rolandgw hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Hatszor annyiba kerül. Van, hogy a kicsi is számít. Másrészt a hobbielektronika nem arról szól, hogy ki mit hol tud megvenni készen.
(#) rolandgw válasza todyor hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Valóban nem erről szól,mégis a sz@r kínai kábelek megfejtése a történet.
(#) todyor válasza rolandgw hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Ez azért jó, mert van mit megjavítani. Olyankor aztán az ember örül, hogy sikerült és megint tanult valamit.
(#) rolandgw válasza todyor hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Ez is egy szempont,a kis kínai meg lehet hogy erre játszik
(#) tothbela hozzászólása Feb 17, 2016 /
 
Sziasztok. Végigszenvedtem a kínai kábeltől kezdve a soros porton át mindennel. Bekerült még egy hangkari a gépbe (olcsó C-media), amin van game port. Így a hangért a gameport nélküli Audigy 2 value a felelős, a midi medig a C-media gameportján keresztül kommunikál. Nem kell hairless, nem kell virtual midi port, minden app látja a billentyűzetet, trükközés nélkül. Boldogság van. Első perctől tartottam attól, hogy ide fogok visszakanyarodni, de nem bánom.
(#) todyor válasza tothbela hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Jó megoldás! Aztán egyszer majd lecserélheted az Audigy 2 value-t síma Audigy 2-re, és akkor nem kell külön kártya sem a midihez, mert azon van az is. Pontosabban csatlakozó, amiről kábellel kivihető a hátlapra, vagy akárhova a game/midi.
(#) rolandgw válasza tothbela hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Ez sem rossz, de feldobsz egy Cubase-t soft synth-ekkel,az szól igazán jól.Persze csak ha elég erős a géped.
(#) tompower válasza tompower hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
No, összedobtam gyorsan a technikát, és nem tudom, hogy neked működik-e, de nekem nem ment a bootloader driver felvarázslása x64-re, 32biten pedig usb io errorra panaszkodva a bootloader progi halt le mindig (ez mind win7 alatt történt). Így a konfig biteket kiloptam abból a hex-ből és úgy progiztam fel rá a midi-s hexet PK3-al. Így nyílván nem fog a bootloader működni, de utálom is, szóval nem baj.
Az első felismerés kicsit döcögős volt, de ha egyszer felismerte a win többet már nincs vele gond. OX-el tudtam egyelőre kipróbálni, magára visszahurkolva így TC-t generálva szépen tolta, fogadta a SYS-ex-et. Így szerintem ezzel a megoldással haladok tovább.
(#) todyor válasza tompower hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Gondolom nekem szántad.
Szóval én még ott tartok, hogy várom a 2550-et. Addig is nyákot terveztem neki. Arra figyeltél, hogy az elején kiadott vezérlők hibásak voltak? Mikori verziód van?
Thorsten Klose az oldalán boncolgatja a dolgot és írja is: "December 2007 I got a PIC18F4550 rev.5 where the EUSART bug is finally fixed."
Amúgy ha nem titok, milyen csudadolgot építesz, amihez sysex is kell?
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
(#) tompower válasza todyor hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Igen, próbálom kicsit egyben tartani a szálakat, ha nem baj.
Szerintem nem túl régi 4550-em van, illetve ez egy tqfp tokos (már ha ez számít bármit is).
Igen, azt láttam, hogy volt problem vele.
Nem titok, szeretnék egy Mackie HUI klónt építeni. Nem teljesen elkészíteni, inkább csak a meter bridge részét, a kijelzőkkel együtt. A Cubase meg alapból tudja tolni a neki szánt adatot bármely midi kijáraton.
Tudom, ott szintén ezen a uApp oldalon is csinálnak ilyet, de szeretem feltalálni a spanyol viaszt magamnak. Különben értelmét veszti a hobby szó azt gondolom. És szeretem megtanulni a különböző kommunikációs vonalakat is.
(#) todyor válasza tompower hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
A mikrovezérlő gyártási ideje a tokon az alsó sorból található ki, ahogy én azt kisilabizáltam. Pl. "1449Q34", ha jól értelmeztem 2014. 49.hét. A "Q34" valami kód, vagy mi, de nem mindegyik jelölés ilyen. Szerintem az első két szám érdekes, hogy melyik év, és az azt követő kettő, hogy hányadik hét a gyártás dátuma.

Néztem videókat erről a Mackie HUI-ról. Nagyon tetszik. Ahogy maga tekeri a tekerőt, húzza a huzigát és villogtat, meg kijelez...az igen. Jól gondolom, hogy ez egy "humán interfész" pl. a Cubase-hez? És nyers kézi erővel kiváltható a képernyőn egerészés, kattintgatás, billentyűzet nyomkodás? És midi-ből visszafelé ugyanez?
(#) tompower válasza todyor hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Hát nem valami új... 2007. 48.hét
Nem baj, meglátjuk ha lesz valami hibának tűnő dolog, még mindig át tudom dugni az M-Audiora.

Igen, szerintem is tetszetős dolog ez a HUI. Jól gondolod, hogy mit jelent, csak sajnos már rég obsolate termékük. Teljesen megy oda-vissza a kommunikáció és szép motoros faderek vannak benne. De azokat már tényleg megérés miatt nem teszem bele. Ebay-en szokták hirdetgetni ilyen 68k tól felfelé. Ha azt nézem, hogy akkor már miki előfok is van benne meg ügye az analóg monitor rész is, akkor már inkább jobban megéri úgy venni. (na tessék, ennyit a hobbyról )
(#) todyor válasza tompower hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Üdv!
Na megjött a vezérlő, így hát én is megküzdöttem a PIC18F2550-es midi-usb kábellel. Működött remekül a midi-usb átvitel oda-vissza. Egy baja volt csak. Az hogy nem minden csatlakozáskor futott rá a programra, helyette boot módban maradt és úgy kellett resettel továbblökni. Persze az sem sikerült mindig elsőre. Így hát én is egyszerűen átírtam a project.hex égetése elött a config biteket arra, ami a bootload.hex-ben vannak. No bootloader no problem. Én sem vagyok amúgy nagy bootloader párti. Na, majd egyszer ha lesz időm, átírom az eredetit bootloader nélkülire! Addig így marad.
(#) benjami hozzászólása Márc 22, 2016 /
 
Ha valaki megépítette anno az itt közzétett USB-MIDI átalakítót, és nem teljesen van megeleégedve a programjával, újraírtam a programját (lásd a melléklet). Ha valakinek nem szimpatikus a HID bootloaderes megoldás, a booltloaders.h 13. sorát kommentelje ki, cserélje vissza az eredeti linker script-et és fordítsa újra a C18 fordítóval.
(#) todyor válasza benjami hozzászólására (») Márc 23, 2016 /
 
Üdv!
Köszönettel vettük az általad javasolt alternatívát!
Valamikor én is szemeztem ezzel a MIDI-NATOR nevű megoldással, csak túl kevés volt az infó róla (pontosabban én nem vettem a fáradságot, hogy utánakeressek), így aztán nem is csináltam meg.
Most utánajártam. Az eredeti verzió a "Nuts and Volts" magazin 2005/augusztusi számában jelent meg a 42.oldalon. A teljes 2005-ös évfolyamot ide feltettem Link. Ha valaki belekezd az építésébe, annak jól jön. Főleg a kapcsolási rajz. Nálam legalábbis az szokott a kiindulási pont lenni. Mellékelem ízelítőül.
A magazint pedig innen töltöttem le: Link.
Ha már ennyit foglalkoztál vele, érdemes lenne a tapasztalataidról és a módosításodról egy összefoglaló cikket publikálnod!
(#) Las961 válasza todyor hozzászólására (») Feb 12, 2019 /
 
Szia todyor, köszönöm az értékes ifókat és a képeket. Ezek alapján nekem is sikerült egy "kici ócó" MIDI USB átalakítót életre keltenem... Üdv, Las
(#) kergebeeka hozzászólása Feb 19, 2019 /
 
Sziasztok,nekem egy olyan problémám akadt,hogy a gyári usb/mini usb kábellel elindul a billentyűzet de néhány perc után leáll,egy másik kábellel ami 20cm hosszú csak ,azzal tökéletesen működik,m-audio keystation midi billentyűzet,se driver nem kell hozzá se semmi,plug n play.érdemes vadászni más kábelek után?
(#) Rober_4 válasza kergebeeka hozzászólására (») Feb 21, 2019 /
 
Néha elöregednek a kábelek. Bár azt, hogy leáll nem igazán értem. Az usb-s eszközök plug and play-ek tehát, ha szakadt a kapcsolat és megjavult utána újra fel kellene ismernie...
(#) Medve hozzászólása Feb 24, 2019 /
 
Sziasztok. kipróbáltam én is a "kici-occó" MIDI-USB eszközt, amit át is alakítottam todyor útmutatásai alapján. Ezúton köszönöm ezt neked. Ám nem működik rendesen. A sárga LED a billentyű leütésekor villan, küldi is a Note On üzenetet, felengedésekor megint villan, jön az üzenet Note Off. (néha amúgy téved) Tehát nem úgy mint az egyik youtubos videóban látható, de nem is baj, biztos volt egy szoftverfejlesztés ( ). Hanem néha az eszköz "kiakad", a billentyű leütése nélkül is küldi folyamatosan a Note Off, nullás adatokkal. Ha lehúzom a MIDI csatlakozót, akkor is. Hol lehet a hiba? Vagy ez már csak ilyen? Van valamelyikőtöknek hasonló tapasztalata? Az optocsatoló TLP521 2-3us-os, még megpróbálom módosítani a felhúzó ellenállást, hátha.
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem