Fórum témák
» Több friss téma |
Mi a baja a relének? Csak kérdezem, azt ugye tudod, hogy ez nem egy "normál" relé? A behúzó feszültség elvétele után is behúzott álapotban marad? Vagy leégett?
Ezek közül valamelyik esetleg?
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
Nem tudom, nem én javítom a panelt, csak az anyagbeszerzéssel bíztak meg. Igen már kiderítettem, hogy ez egy bistabil relé. Az alin kívül nem igen találtam.
![]()
Mikrótrafós hobbiponthegesztőhöz keresek vörösréz rudat (kb 25 mm átmérőjű, 15 cm hosszú darab) amiből lehetne esztergálni elektródát. Budapesten hol lehetne venni ilyen kis tételben?
Olvass vissza, valaki beírta már: mit, hol? Próbáld a Bronzker-t, XIII. ker.Szabolcs u.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írom-e de egy próbát megér. Van Budapesten olyan E-hulladék gyűjtő, ahol lehet kedvünkre vásárolni e-hulladékot? Mindenhol kerestem, de nem sok sikerrel jártam. Üdv.: Bálint
Szia,
szerintem nem létezik ilyen hely, általában csak beveszik ezeket a dolgokat. Pontosan nem tudom, de talán ezek a dolgok "veszélyes" hulladéknak számítanak, ezért nem "árulhatják". Lehet, hogy Méh telepen (ha még létezik ilyen) több sikerrel jársz.
Betiltották a hulladék eladást (magán újrahasznosítást).
Az aliexpress-en minden van, kerdes 1-1 darab kell-e, mert akkor a szallitas relative magas osszeg lehet. Pl.: NTFMF4777N
Sziasztok!
Van egy IKAMAG Rct nevezetű keverőm. De nem akar fűteni, mivel hiányzik a hőmérője. A kérdésem, hogy ilyet merre lehetne kapni?
Nem tudom mit kever ez a keverő, de a felírat szerint ez egy biztonsági hőkapcsoló. Az 5-ös kivezetést kösd valamelyik másikhoz.
Szia!
Hát hogy mondjam, vegyszereket lehet vele keverni, laborban szokták alkalmazni, egyszerre keveri, és fűti is a vegyszert.
Higanyos kontaktus hőmérőt keress! Pl. Lombik Kft. - Magyarország legnagyobb hőmérőgyártó cége.
A higanyban van egy fix kontaktus és van egy állítható. Így a higany zárja az áramkört ha felmelegszik a folyadék. Lehet érdemesebb és olcsóbb lenne csinálni egy thermisztoros - relés áramkört. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Szia!
Nem találok sehol ilyen hőmérőt! Szerintem marad a thermisztoros megoldás. Azért köszi!
Ezzel működne?
Bővebben: Link A gépben az 1-es és a 3-as láb között van egy ellenállás, a DIN-ből csak 2 kábel megy a panelbe.
Ez ellenálláshőmérő, nem jó oda. Ha csak keverni akarsz fűtés nélkül, akkor nem kell hőmérő, csak összeköttetés.
Szerintem ezzel kiváltom az egész szabályzást. Találtam hozzá való hőmérőt, 70 rugó szállítással.
Igen 1 db kellene, ebayen is találtam, de ezek nagy eséllyel hamisak, normálisat akarok, de úgy látom azt bontanom kell valahonnan.
Ez tökéletesen megfelel.
Hol találtál hőmérőt? link. Itt jóval olcsóbb. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Ha már ágyúval verébre akkor lehetne egy higanyos hőmérőt használni a kívánt hőmérsékletre állított 2 induktív érzékelővel.
![]()
Most nem találom, ebayen volt, de itt is van: Szintén baráti áron
Á! Ez neked nem jó. Ez csak egy platina hőelem.
Nekem van ilyen kontakthőmérőm de -50 foktól 30 fokig lehet állítani úgyhogy nem hiszem hogy sokra mennél vele.
Szia!
Sajnos nem, mivel 50-300 fokig kellene! Azért köszönöm. Üdv.: Bálint
Sziasztok!
Hol kapható tda3619 Külföld nem jöhet szóba mert most kell!
A gépet kellene alaposabban feltérképezni, vagy a meglévő fűtéshez egy kompletten új vezérlést készíteni. Pl. K típusú hőelemmel, MAX6675-tel kb. gyerekjáték, feltéve ha ismered valamennyire a mikrokontrollereket vagy legalább egy típust fel tudsz programozni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |