Fórum témák
» Több friss téma |
Mi a baja a relének? Csak kérdezem, azt ugye tudod, hogy ez nem egy "normál" relé? A behúzó feszültség elvétele után is behúzott álapotban marad? Vagy leégett?
Ezek közül valamelyik esetleg?
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
Nem tudom, nem én javítom a panelt, csak az anyagbeszerzéssel bíztak meg. Igen már kiderítettem, hogy ez egy bistabil relé. Az alin kívül nem igen találtam.
Mikrótrafós hobbiponthegesztőhöz keresek vörösréz rudat (kb 25 mm átmérőjű, 15 cm hosszú darab) amiből lehetne esztergálni elektródát. Budapesten hol lehetne venni ilyen kis tételben?
Olvass vissza, valaki beírta már: mit, hol? Próbáld a Bronzker-t, XIII. ker.Szabolcs u.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írom-e de egy próbát megér. Van Budapesten olyan E-hulladék gyűjtő, ahol lehet kedvünkre vásárolni e-hulladékot? Mindenhol kerestem, de nem sok sikerrel jártam. Üdv.: Bálint
Szia,
szerintem nem létezik ilyen hely, általában csak beveszik ezeket a dolgokat. Pontosan nem tudom, de talán ezek a dolgok "veszélyes" hulladéknak számítanak, ezért nem "árulhatják". Lehet, hogy Méh telepen (ha még létezik ilyen) több sikerrel jársz.
Betiltották a hulladék eladást (magán újrahasznosítást).
Az aliexpress-en minden van, kerdes 1-1 darab kell-e, mert akkor a szallitas relative magas osszeg lehet. Pl.: NTFMF4777N
Sziasztok!
Van egy IKAMAG Rct nevezetű keverőm. De nem akar fűteni, mivel hiányzik a hőmérője. A kérdésem, hogy ilyet merre lehetne kapni?
Nem tudom mit kever ez a keverő, de a felírat szerint ez egy biztonsági hőkapcsoló. Az 5-ös kivezetést kösd valamelyik másikhoz.
Szia!
Hát hogy mondjam, vegyszereket lehet vele keverni, laborban szokták alkalmazni, egyszerre keveri, és fűti is a vegyszert.
Higanyos kontaktus hőmérőt keress! Pl. Lombik Kft. - Magyarország legnagyobb hőmérőgyártó cége.
A higanyban van egy fix kontaktus és van egy állítható. Így a higany zárja az áramkört ha felmelegszik a folyadék. Lehet érdemesebb és olcsóbb lenne csinálni egy thermisztoros - relés áramkört. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Szia!
Nem találok sehol ilyen hőmérőt! Szerintem marad a thermisztoros megoldás. Azért köszi!
Ezzel működne?
Bővebben: Link A gépben az 1-es és a 3-as láb között van egy ellenállás, a DIN-ből csak 2 kábel megy a panelbe.
Ez ellenálláshőmérő, nem jó oda. Ha csak keverni akarsz fűtés nélkül, akkor nem kell hőmérő, csak összeköttetés.
Szerintem ezzel kiváltom az egész szabályzást. Találtam hozzá való hőmérőt, 70 rugó szállítással.
Igen 1 db kellene, ebayen is találtam, de ezek nagy eséllyel hamisak, normálisat akarok, de úgy látom azt bontanom kell valahonnan.
Ez tökéletesen megfelel.
Hol találtál hőmérőt? link. Itt jóval olcsóbb. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Ha már ágyúval verébre akkor lehetne egy higanyos hőmérőt használni a kívánt hőmérsékletre állított 2 induktív érzékelővel.
Most nem találom, ebayen volt, de itt is van: Szintén baráti áron
Á! Ez neked nem jó. Ez csak egy platina hőelem.
Nekem van ilyen kontakthőmérőm de -50 foktól 30 fokig lehet állítani úgyhogy nem hiszem hogy sokra mennél vele.
Szia!
Sajnos nem, mivel 50-300 fokig kellene! Azért köszönöm. Üdv.: Bálint
Sziasztok!
Hol kapható tda3619 Külföld nem jöhet szóba mert most kell!
A gépet kellene alaposabban feltérképezni, vagy a meglévő fűtéshez egy kompletten új vezérlést készíteni. Pl. K típusú hőelemmel, MAX6675-tel kb. gyerekjáték, feltéve ha ismered valamennyire a mikrokontrollereket vagy legalább egy típust fel tudsz programozni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |