Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Idáig működik is a dolog, de a megszakítással nem boldogulok.” Az 0x1000 címtől kezdődően - eltolva - kell elhelyezni a Reset vektort, és a két megszakítási vektort, úgy, ahogy például a Microchip MAL (vagy MLA?) USB mintapéldáiban is látod. Írtam erről valamit a PICCOLO projektben, de az még C18-hoz készült.Bővebben: Link
10 bites felbontással 5V referencia feszültségnél (tápfesz), ha jól számoltam, akkor 93 és 806 közé esik.
hmmm köszi
![]()
Amit számoltam, csak úgy lesz igaz, ha fölül van.
Köszi a linket! Ezt használom már évek óta. Át szertnék térni a XC8-as fordítóra. Megpróbáltam
a C18-as fájlokat használni de azok nem fordulnak le.
Sziasztok!
Két különböző UART csatornán szeretnék kommunikálni egy mikrovezérlővel. UART1 egy RS485-ös buszon keresztül kommunikál további mikrovezérlőkkel, UART2-n pedig egy HMI kapcsolódik a PIC-hez. Van ennek bármiféle akadálya? Ha jól tudom, egy időben csak az egyik UART lehet aktív. Így megeshet, hogy nem érkezik meg egy-egy adat, mert épp a másik UART volt aktív? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv, Attila
Válássz olyan kontrollert, amiben két HW UART egység van. Mehetnek egyszerre, egymástól függetlenül.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Köszönöm.
![]() Bekavart a MikroC fordító, van benne egy ilyen parancs:
De már világos a működése, ez csak akkor kell, ha UART_Read(); formában használom a függvényeket UART1_Read(); UART2_Read(); helyett. Üdv, Attila
Sziasztok!
Szeretnék egy kicsi segítséget kérni, hogy egy pic-re c-nyelven meg írt forrás fájt milyen fejlesztőkörnyezetben lehet lefordítani hex- kódra, hogy felehessen tölteni a pic-re. Segítséget előre is köszönöm. ![]()
Szia!
Attól függ milyen PIC, de általában Mplab IDE vagy Mplab X. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Köszönöm a segítséget. PIC16F8734-re volt írva a program és erre akarnám lefordítani majd.
Idézet: „PIC16F8734” Ez itt elírás vagy új típus a láthatáron?
Ebben az esetben is több lehetőséged is marad:
HitehC, XC8, MikroC, Small device C, ....
Üdv
Az ismerősöm próbált írni nekem egy kis progit de sajna nem megy c ben van irva. Amit tudnia kéne 3 ledet egymás után egyenként bekapcsol majd kikapcsol és ezt ismételgeti de sajnos semmit sem csinál a 3 kimenet folyamatosan 0 szinten van (12f629) void main() { // ANSEL = 0; // analog bemeneteket digitálisra állítja TRISIO = 0; // kimenetre állítja az A portot GPIO = 0x00; // kikapcsolja a kimeneteket do { GPIO = 0b10000000; // bekapcsolja az 1. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet GPIO = 0b01000000; // kikapcsolja az 1. LEd-et és bekapcsolja a 2. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet GPIO = 0b00100000; // kikapcsolja az 2. LEd-et és bekapcsolja a 3. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet } while(1); // Endless loop } A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Szia!
A PIC12F629 8 lábú kontroller, ahol 0-5-ig vannak a port bitek és a 4-est csak bemenetnek lehet használni... Az ismerősöd az 5-7-es biteket "matatja", azokból csak 1 van kiépítve a rendszerben ( az 5.bit!) ! További hiba lehet még a konfigurációs bitek rossz beállítása is, de az ebből a részletből nem derül ki...! A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Köszi
Megírtam neki Igy módosította de sajnos még mindig nem megy void main() { CMCON = 7; // ANSEL = 0; // analog bemeneteket digitálisra állítja TRISIO = 0b00010000; // kimenetre állítja az A portot GPIO = 0x00; // kikapcsolja a kimeneteket do { GPIO = 0b00000001; // bekapcsolja az 1. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet GPIO = 0b00000010; // kikapcsolja az 1. LEd-et és bekapcsolja a 2. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet GPIO = 0b00000100; // kikapcsolja az 2. LEd-et és bekapcsolja a 3. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet } while(1); // Endless loop A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Kvarc van rajta, RESET láb tápra húzva 10k-val
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Nem belső oszcillátor rol megy.
Most indult el sikerült elindítani:!!!!! Azért mindenkinek köszönöm a segítséget. Idézet: „Nem belső oszcillátor rol megy.” Akkor nem a HS oszcillátort kellett volna kiválasztani a GP4-es lábon ![]()
Sziasztok
![]() Van egy pic16f628 picem és az a bajom hogy RA4 láb valamiért nem akarja a tranzisztoromat kinyitni Miért? Mikro C programozom és ennyi a kód:
PWM ez ni se tudok az RA4 lábon... A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
Az RA4 az nyitott Drain-es --> felhúzó ellenállás kell, mert ez csak GND-t tud
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
Mekkora???
Meg a prrogram nem engedi a pwmet azona lábon miért??? A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
1 kohmos biztos jó, de lemehetsz akár 330 ohmig is
![]() Szoftveres vagy hardveres PWM ?!
Szerinted ez szoftveres
![]() Idézet: „Initializes the PWM module” Hardveres PWM-et ( PWM modul!) csak az adott lábon tud ez a PIC, meg kell nézned az adatlapon !
Adatlap a "Biblia", ezt nem lehet "megérezni", itt az intuíció nem segít
![]()
Nézd meg a küldött képet, mit olvasol le róla ?!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |