Fórum témák
» Több friss téma |
Csak hogy tudd miről megy a "vita"
Idézet: „Azért nekem, még ha áttétellel is, de minimum 3m hosszú zárszelvény hidat aluból, meg a fejegységeket mozgatnia kell. Y irányban, meg az X is minimum 2 méteres. Golyósorsós mozgatással.” Ez hírről sem az a kategória amit te mutattál . A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2017
Ezt lézergépnek szánod ? Jól látom hogy z mozgatás is lesz rajta ? Jól néz ki !
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
Nyák lapot gravirozni.
![]() Még hiányzik egy pár merevítés, de már igy is elég merev. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
hossz 350mm, átmérő 12mm. már teszteltem egy rotring-al szuper nem tört ki a hegye.
Milyen marómotort akarsz rátenni ? Én az első vázra 10mm es tengelyeket tettem de nagyon gyengének találtam még nyák fúráshoz is , told el el egyik irányban a hidat ütközésig és középen nyomd meg a tengelyt úgy látod majd a merevséget .
Van egy 24voltos motorom + esztergáltattam egy tengelyt amire megy a tokmány.
Azt is vedd figyelembe hogy a marómotoron kívül még egy léptető is ott fog fityegni a z tengelyen ami együtt már több mint fél kiló ! Ha ehhez a már fent lévő cucc hozzáadódik egészen kellemetlen mozgásokat fog generálni a mozgó tömeg , én lézergépet tervezek most de 25 ös tengelyeket vettem hozzá !
A másik gépemen csak a 24voltos dc motor volt kinai panel fúró tokmánnyal 550mm hosszu 12mm átmérőlyü tengelyen és nem volt vele gond
.. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
Ezt te látod legyen igazad ! Szorítok neked.
![]() Ámbár az is igaz hogy én olyan 80x80cm re tervezem a lézer munkaterületét azért kell a vastag tengely ... A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
youtube nézz szét ettöl gyengébb gépeket találsz és szépen dolgoznak 8-as lin tengelyel.
Elhiszem , de én megjártam már ezt az utat , az ezután épített géppel üveget is gravíroztam . A 10mm es tengellyel készült vázra nem mertem Z tengelyt építeni , pedig ott az asztal mozgott nem a híd . Ő volt ...
Ha csak nyákot akar vele gravírozni jó lehet, mert olyan nagy erő nem kell hozzá.
Max a gép a saját súlya alatt meg fog hajolni, de amire a tengelyek jobba hajolnának addigra a gravírtű el is fog törni ilyen erő nem lesz ott. Ilyen apróságokat érdemes figyelembe venni. Kell hozzá egy felületkövető és kész.
Igen, épp azért mutattam, hogy fém megmunkálásához ilyen méretekben nagyságrenddel erősebb szerkezet kell, mint ami házilag kivitelezhető.
Tiszteletem Uraim,
végre van saját műhelyem, és lassan a szigetelése is elkészül, így végre nekiállhatok egy 1300x700x120 munkatérrel rendelkező habvágó és maró gépnek 5 vezérelt tengellyel. Nos, ehhez keresek álámónium profilt, úgy 40x80 méretben. Tudtok ehhez megfelelő forrást ajánlani? Lényegében léptetőmotoros meghajtásra gondoltam, először fűtött szállal, később dremel vagy más maró fej alkalmazásával, ill., egy 2.5w laser fej lesz majdan hozza. Elvárt pontossága .1mm. Vannak jó tanácsok és jó kívánságok?
Igen. Ha olcsóbb szerkezetet akarsz, ne profilból építsd. Persze - kinek, mi akad a keze ügyébe...
Érdekes egy gép lesz!
Habvágó és maró. Találkoztál már ilyen felépítésű gépel? Tudnál küldeni valami infót róla?
Üdv mindenkinek! 3mm-es rétegelt lemez vágásához nagyjából milyen teljesítményű lézerre lenne szükség?
Üdv
Egy 2W-os már elvágja több fogásból de elég sok időbe tellik neki, és le kell fujni a kormot a vágási felületröl.
Ezt egy másik forumon vágta egy kolega 1,6W-s lézerrel 4-5 óra alatt 4mm vastag nyírfa rétegelt.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
Annyi idő alatt kivágom kézifűrésszel és össze is ragasztom. Még csak égett sem lesz a széle. Inkább maróval mennék neki. Azzal sokkal gyorsabb.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
Akkor fára mekkora az ekvivalens érték a CO2 infra meg a kék lézer között, ugyanis a kéket jobban elnyeli.
Azér én erősen kétlem hogy ennyi idő alatt te egy kézifűrésszel ilyen minőségben ezt kivágnád!!
Szerintem az illesztéseket egy hétig csiszolnád. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Szerintem az illesztéseket egy hétig csiszolnád.