Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 72
(#) bole válasza uniman hozzászólására (») Jan 21, 2017 /
 
Hogy te mekkora ész vagy! Ha nem értesz ne írjál köszi!
(#) JimX hozzászólása Jan 25, 2017 /
 
Sziasztok!

Van egy Krups EA8150 automata kavefozom. Elkezdett belole folyni a viz, szetszedtem kitisztitottam es kicsereltem a munkahengeren a ket O-gyurut ami elegge el volt hasznalodva. Par napig teljesen jol mukodott, ismet finom kavet fozott. De utana egyszer csak elkezdett a daralo kevesebbet daralni. A szokasos 8-9masodperces daralasi ciklus helyett kb a fele, olyan 4mp-ig mukodik. Ezzel eleg keves kave kerul bele es gyakorlatilag nincsen rendes zaccpogacsa, csak vizes trutymo, ami van, hogy ki se esik a tartalyba...
Sajnos nem talaltam csak EA8010 regebbi modellhez service manualt a neten, de a leirt modszer termeszetesen nem jo az en kavegepemhez.
A hiba szerintem szoftveres lehet, mert a daralo jol mukodik, finomra orol, csak keves ideig.
Nem lehet csinalni valami gyari visszaallitast, hard resetet, vagy valahogy hozzaferni a szerviz menuhoz, ahol a daralasi idot lehet allitani?

Elore is koszonom,
JimX
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2017
(#) hun005 hozzászólása Jan 29, 2017 /
 
AEG Lavazza a Modo Mio LM7000 a jelenség a következő.
Áram alá helyezve az összes kijelző vibrál semmit nem lehet csinálni.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
(#) brs hozzászólása Jan 29, 2017 /
 
Sziasztok!
Két kérdésem lenne a SAECO Xsmal típusu automatával kapcsolatban. Az egyik, hogy a daráló motorja hány voltos? A másik, hogy az indító gombok (expresso, és a hosszú) a vezérlő panelre milyen bementre érkeznek? Felhúzó ellenállás a tápra? Mekkora a táp?A két kapcsoló közösítve van, és az földre megy? (igaz ez több mint két kérdés lett)
Ha szétszedném kiderülne, egyenlőre nincs rá módom , viszont jó lenne ez az információ...
Azt nem is merem kérdezni, hogy egy kapcsolási rajz, vázlat a peneről, az mindent eldöntene..
előre is köszönöm
üdv
brs
(#) kávészem válasza brs hozzászólására (») Jan 29, 2017 /
 
Szia! A daráló 230v DC . A logikai rész 5v-ról megy, a bemenetek nagy valószínűséggel felhúzó ellenállásosak. Üdv.
(#) Vhrsz hozzászólása Feb 2, 2017 /
 
Helló!

Nekem olyan problémám lenne, hogy most üzemeltem be hosszabb kihagyás után egy Saeco Vienna kávégépet. Bekapcsolás után olyan hangot ad kb., mint egy kompresszor (bocsánat, jobbhoz nem tudom hasonlítani), nem kezd el vizet melegíteni, semmi önellenőrző hang. Azonnal nyomja ki a vizet a gép alján valahol - nem a csepegtető tálcába, hanem ténylegesen a gép alá. Van valakinek valami ötlete mi lehet a hiba? (Ki van pucolva, és jól van összerakva.)
(#) weresgyufa válasza weresgyufa hozzászólására (») Feb 3, 2017 /
 
Sziasztok, közben ez a gond megoldódott, a termikus megszakító volt a hibás, most viszont megint nem megy az pumpa, ami ez előtt meg ment... Kiakaszt ez a német kínai csoda masina.
A pumpa remeg de olyan halkan, hogy éppen hogy hallani, szétszedtem 3-4x de semmi hiba a belső jó, de csak nem akar vizet szívni. Majd holnap kiműtöm és kipróbálom direktben 220-ról, hogy mit csinál, mert ha a panel könyökölt le még akkor nem tudom mit csináljak vele...
(#) csoxi hozzászólása Feb 16, 2017 /
 
Üdv. Mindenkinek!
TX 570 kávéfőző gép szivattyúja nem szállítja a vizet. Kiépítve külön megtáplálva sem. A szétszedés után a mellékelt fotókon látható. Kérdésem a gyakorlottab kollégákhoz, hogy a gyűrött rugóhoz tartozott-e valamilyen golyó, vagy egyéb módon van kialakítva lábszelep ( persze, ha van egyáltalán ilyen funkció) ? Szétszedéskor nem találtam ilyet, persze lehettem én is figyelmetlen.
Köszönettel: csoxi
(#) csoxi válasza csoxi hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Üdv.

Megtaláltam a kiesett, elkopott szelep alkatrészt. Ezt valaki a hosszú rugóval építette be. 2-3 évig ment majd elkopott, összegyűrődött.
Bontásból kaptam belevaló rugót a gumigolyóval.

Tökéletesen megy.
(#) zoz11 válasza csoxi hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
A két alkatrész, két különböző szivattyúból való. Az alsó az pont olyan pici, nincs azon semmi elkopva, csak szét hullott a dugattyú belseje.
3-5ezer Forint között kapsz bele új szivattyút
(#) watkins hozzászólása Feb 22, 2017 /
 
Üdv! Saeco easy kávéfőzővel lenne egy gondom! Bekapcsolás után rögtön piros felkiáltójel ,a kazán felfűt,aztán semmi! Mikrokapcsolókat már néztem,azok jók! Cseréltem áramlásmérőt,de az sem segített! Mi lehet a gond? Segítséget előre is köszönöm!
(#) vargaf válasza watkins hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
A felkiáltójel folyamatosan világít vagy villog? A szervizkönyv szerint:
Folyamatosan világít:
- szemes kávé tartály üres
- kávézacc tartály megtelt
- víztartály üres
Villog:
- központi egység nincs alaphelyzetben
- az ajtó nincs becsukva
- kávézacc tartály nem jól van behelyezve
- a daráló blokkolva
- a központi egység meghajtása blokkolva
- a csepptálca nincs jól behelyezve
- levegős a víz rendszer
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
(#) watkins válasza vargaf hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Köszönöm a választ,holnap újra nekiállok és próbálkozom!
(#) vargaf válasza watkins hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Nekem is ilyen kávéfőzőm van, dokumentációm van.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
(#) lejbi hozzászólása Feb 23, 2017 /
 
Hello

nemrég vettem egy saeco odea giro használt gépet. Eddig minden jó volt, de mostanában minden kv főzés után világít a piros felkiáltó jel. Ha kiveszem és visszateszem a zaccfiókot, elalszik a jel, lehet újra kv-t főzni, de a lefőzés után újra kigyullad a piros felkiáltójel. Ez mitől lehet? Valami megoldást tudtok rá?

Köszi
(#) waterbear válasza waterbear hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Senkinek sincs ötlete a hibára?
(#) kendre256 válasza waterbear hozzászólására (») Feb 28, 2017 / 1
 
(#) csoxi válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Én is ennyiér találtam. ( +áfa+posta=6889).

Családban van a gép, azóta is szépen megy. Ha nem bírja akkor ennyit megér.

Üdv.
(#) waterbear válasza csoxi hozzászólására (») Márc 3, 2017 /
 
Van a Sini-nél jóval olcsóbb is

Ezt nézd meg! Nettó 2620Ft
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2017

p715_1.jpg
    
(#) timi1971 hozzászólása Márc 5, 2017 /
 
Szisztok! Segítséget szeretnék kérni. kb 3 hónapja vettem egy Philips HD8652/59 Kávéfőzőt , eddig kifogástalanúl működött , pár napja viszont a forróvíz kivezető csővön folyik a víz ha bekapcsolom a gépet.Felmelegítéskor, és kávéfőzés közben is.Elöször azt hittem vízköves, de utána olvastam, és majd jelzi a gép ha vízkőtleniteni kell. Tapasztalt már más is ilyen problémát ? Mi lehet az ok ? Előre is köszönöm a segítséget
(#) weresgyufa hozzászólása Márc 6, 2017 /
 
Van köztetek aki Bosch specialista? VeroProfessional100-as az őrületbe kerget. Inkább fizetek érte, de én már nem bírok vele
Mág mindig nincs melegvíz és az új szivattyú 10 alkalomig ment, most ez is alkan pöfög... kiszerelem és megnézem mit csnál külön.
(#) csoxi válasza waterbear hozzászólására (») Márc 7, 2017 /
 
Köszönöm,
Át tudnád a sini cikkszámot küldeni?
(#) Micum5 hozzászólása Márc 9, 2017 /
 
Sziasztok!! Van egy saeco talea touch kv gepem. Es a a panelbol halk sipolast hallok. Miert lehet ez?

Valaszokat elore is koszonom!!
(#) timi1971 válasza timi1971 hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Sziasztok menetközben mogoldódott a probléma. Másnapra kijelezte a gép a vizkőtlenitési problémát . Megcsináltam és újra szuper
(#) ukatika hozzászólása Márc 20, 2017 /
 
Kedves szakértők!
Vízkőtelenítést végeztem a Zelmer Nerro Plusz 13Z016 kávéfőző gépen a leírtaknak megfelelően.
Áramtalanítottam a kávéfőzőt, majd miután a víztartályt és a túlfolyó tálcát eltávolítottam a gépről, azt a fejére állítottam. Ezután a csavarokat a szűrőtartály főzőfejéről csavarhúzó segítségével kicsavartam és megtisztítottam azokat. Az utasítást követve a talpára visszaállítottam a gépet és ekkor valahonnan kiesett egy kb. 2 centis rugó és egy rakéta alakú kb. 1,5 centis fémdarab. Sajnos mai napig nem tudom ezek honnan eshettek ki pontosan. A szűrőtartály főzőfejét ahonnan kicsavartam, ott volt egy lyuk ahonnan jön ki a víz kávé főzésekor, sejtésem szerint onnan eshetek ki ezek a darabok így ismét fejére állítottam a gépet és először a rakéta alakú fémet majd a rugót beletettem ebbe a lyukba majd visszacsavartam a szűrő részeit. A kávé gép működik, de azóta a zacc nagyon vizes és miután a gép végzett a kávé főzésével még mindig csöpög a kávé, a zacc csupa lötty, ami vízkőtelenítés előtt száraz volt teljesen. Önök szerint mit rontottam el?- rosszul tettem vissza a rugót és a rakéta alakú kis fém darabot?-próbáltam először a rugót és utána a fémet beletenni a lyukba, de az sem tűnt jó megoldásnak. Önök szerint mi lehet a probléma, honnan eshettek ki ezek a darabkák. Remélem érthetően leírtam és tudnak segíteni.
Köszönöm
(#) Gilcsi hozzászólása Márc 22, 2017 /
 
Sziasztok. Kérnék egy kis segítséget. Van egy Delonghi Magnifica 4200 automata kávéfőző , ahogy elindítóm kezdi csinálni a tesztet a járórész felmegy a kazán főzőegységhez,visszamegy de nem áll meg a motor csak akkor amikor kikapcsol a védelme. Újraindítom felemeli pozícióba de fesztnél megint ezt csinálja. Mi lehet a baj?
(#) csoxi válasza ukatika hozzászólására (») Márc 23, 2017 /
 
Talán segít!

névtelen.pdf
    
(#) Tomi111 válasza Gilcsi hozzászólására (») Márc 23, 2017 /
 
Üdv! Ha jól emlékszem alul a nagy szíjtárcsán van egy mágnes és nem tudom, talán hall jeladót, de lehet hogy egy reed csövet kapcsol. Már régen szereltem ilyet. Ezt ellenőrizd! Felül ha jól tudom van mikrokapcsoló, ami megállítja. Azért várj, hátha írnak mások is.
(#) Firefighter1 hozzászólása Ápr 1, 2017 /
 
sziasztok!
lehet kicsit elvetemült a kèrdèsem, de valaki alakitott már át kàvèfőzőt 12 voltosra?
A règebbi fajta karos daráltkávés nem is lenne gond mert az ember rak bele a viztèrbe egy 12 v-s fűtőszálat.... de én egy kapszulásat szeretnékbott meg ahogy nèzegettem a motor egybe van a kazànnal!
melyiken egyszerübb cserèlni szàlat? vagy milyen elven működnek? màr a firrovizet pumpàlja a pumpa? vagy az egèsz pumpatèr a kazàn ès forrosodik minden?
mert ha lenne olyan ahol külön van a kazàn meg a motor akkor mèg akàr megoldhato is lenne!
Esetleg valakinek ötlet?
(#) Firefighter1 hozzászólása Ápr 1, 2017 /
 
Vagypedig azok is ilyen rendszerűek mint a mellèkelt kèp, hogy a pumpa csak keresztül nyomja a kazànon a vizet?
mert akkor megoldhato lenne ugy hogy egy 12 voltos nagyteljesitmènyű futőszál akörè szorosan tekerve cső ès ezt illeszteni az eredeti kazàn helyère!
ez működhet?
Következő: »»   24 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem