Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tablet PC javítások
Lapozás: OK   29 / 40
(#) Laslie válasza Laslie hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Sikerült életre keltenem a tabot!
A gyári ROM, amit találtam, az sajnos hibás. Azt feltelepítve csak ~256MB RAM-ot lát a rendszer. emiatt használhatatlanul lassú, ha egyáltalán hajlandó elindulni.
A megoldást a 708F-hez fellelhető ROM hozta meg. Ez a tab a RAM méretétől eltekintve (1GB helyett 512 MB) ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik mint a 708QA tab. Már korábban azt a tanácsot kaptam, hogy használjam ezt a ROM-ot, amit akkor meg is tettem, de ezzel nem ment a touch. Viszont a tab látta az 512 MB RAM-ot és elfogadható sebességet produkált induláskor.
Sokáig kerestem a megoldást a problémára, mivel nem akartam gyarapítani az ehulladék így is növekvő mennyiségét, és sejtésem szerint megfelelő ROM-mal működésre lehetne bírni ezt a tabot. Nem találtam HW hibára utaló nyomot.
Hosszas keresgélést követően ráakadtam az 708F specifikációjára, ahol megtaláltam a touch típusát is . Ez más volt, mint amit 708QA tab ROM-jában (sys_config.fex) fájlban találtam.
Innen már csak egy kis ROM módosítás volt hátra. Ehhez a DragonFace programot használtam. A programmal módosítottam az init.rc és a sys_config.fex fájlokat, hogy a megfelelő touch driver fájl betöltésre kerüljön. A ROM-ot feltöltve a tab elindul (gyorsan), működik a touch, a tab használható.
Bár van 1-2 kisebb probléma, de ezekkel együtt lehet élni:
- csak 512MB RAM-ot lát a 1GB helyett. Bár így is ~220MB szabad RAM-ot mutat.
- a képernyő alapból 90 fokkal balra elforgatva jelenik meg. Ha kikapcsolom az automatikus elforgatást, akkor rögzíteni tudom a képet oly módon, ami már használhatóvá teszi a készüléket.
A RAM-ot nem tudom, hogy lehetne megnövelni, mivel a fex guide által leírt paramétereket felhasználva nem változik a használható RAM mennyisége.
A képernyő elforgatási problémát valószínüleg a ROM matatásával és megfelelő beállításával orvosolni lehet, bár ehhez a megfelelő információk még nem állnak a rendelkezésemre.
Szóval van még mit javítani rajta, de azt hiszem nem fogok már több energiát beletenni, mivel film nézésre, netezésre így is használható.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2017
(#) uniman válasza Laslie hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
OK...de ezt láttad, letöltötted...kipróbáltad?
(#) Laslie válasza uniman hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Igen. Többször is, hátha valami félre csúszott a flash közben.
De sajnos ezzel a ROM-mal nincs elég RAM, gyakorlatilag 256MB-ból 0 szabad.
(#) uniman válasza Laslie hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
OK!...akkor lenne még egy...hátha.
(#) Laslie válasza uniman hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Köszi, de ezt is próbáltam már.
Sajnos ezzel sem működik jól. Ugyan az a jelenség. Lassú, ha egyáltalán elindul, akkor meg használhatatlan.
(#) Laslie válasza Laslie hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Sikerült beállítani a g-sensort. Most már jól észleli az elforgatásokat, jól pozicionálja a képernyőt.
A kamerát sajnos nem tudtam működésre bírni, de az egyébként is használhatatlan minőségű.
(#) Kanyus hozzászólása Júl 14, 2017 /
 
Vállalkozó szellemet keresek aki kedves Acer A1 810-emet megpróbálná életre kelteni. Már korábban írtam a kis robot a törlésnél elakad, számítógéphez csatlakoztatva a sz.gép nem látja. Ha valaki
kíváncsiságból megnézné, siker esetén pár ezer forinttal köszönném meg idejét, munkáját. (A szerviz által látatlanban mondott 27000 nekem sok. ) Előre is köszi! :-/
(#) bbb válasza Kanyus hozzászólására (») Júl 14, 2017 /
 
Szia!

Ilyesmi gép volt a kezeim között, sajnos ott a NAND memória halt be, gyakorlatilag kuka volt a kütyü. A te tüneteidhez hasonlót produkált az is, esélytelen volt javítani, alaplapcsere lett volna a megoldás (de az meg annyiba került volna, hogy nem érte meg). Egy szóval nem bíztatlak semmi jóval, szerintem ez a tablet felejtős
(#) eyess válasza Kanyus hozzászólására (») Júl 15, 2017 /
 
Az hogy a pc nem látja az még nem jelenti azt , hogy kuka lenne.Sok minden függvénye az , hogy helyre hozható e , vagy sem.Mindenesetre amíg élet jelet ad addig az azt jelenti , hogy van remény .Megfelelő programok szoftver hozzá , és próbálkozások sora.Ha van Recovery onnan lehet próbálni egy gyári visszaállítást , ha ez sem megy , akkor megfelelő usb kábel , és illesztő program hozzá , akkor a géphez megfelelő android verzió , és ráengedni a tabletre.Lehet formázni is , ha már végképp nem megy , de ezek a dolgok csak akkor fognak menni , ha minden meg van hozzá , és jártasság.Egy pc re való rátétel, és usb kapcsolattól még nem fog megjavulni a tab.

Vannak kifejezetten ilyen fórumok a neten utána kell keresni.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
(#) aw31s hozzászólása Júl 19, 2017 /
 
Sziasztok!

Allwinner a31s tabletről a gyári romot hogyan tudnám lementeni,
egy ugyanilyen tabletre kellene amin nem a gyári rom van,

köszönöm,
(#) Andr3wJ válasza aw31s hozzászólására (») Júl 19, 2017 /
 
Felraksz egy recovery-t, pl CWM vagy TWRP és abban van mentés visszaállítás, persze ha van a te tabletedhez.
(#) aw31s válasza Andr3wJ hozzászólására (») Júl 19, 2017 /
 
Nincs hozzá egyik sem,
(#) Andr3wJ válasza aw31s hozzászólására (») Júl 19, 2017 /
 
Akkor vagy csinálni kell hozzá recover-t, vagy kicsomagolsz egy hozzá hasonló gyári romot(imgRePacker), és amit ADB-vel lementesz helyettesíted a te partícióidat. Már rég csináltam, nem tudom leírni részletesen sajnos.
(#) djadji hozzászólása Aug 2, 2017 /
 
Sziasztok!
Van valakinek ötlete hogy lehet egy tablet szalagkábelt javítani? Képernyő csere közben elszakadt a bekapcsoló gomb szalagkábele. Ebayen 8000 ftba kerülne. Annyit nem adék érte.
(#) winetou válasza djadji hozzászólására (») Aug 3, 2017 /
 
Felragasztottam az elszakadt szalagkábel két darabját az asztalra, hogy összeérjenek.(Ragasztószalaggal.)Óvatosan lekapargattam a szigetelést egyenként az egymással szemben lévő vezetősávokról. Vékony elemi rézvezetékkel(hozzáillő!), alacsony hőmérsékletű pákával gyors előónozást követően a rézvezetékeket gyorsan ráforrasztottam a vezetősávokra vigyázva,hogy ne érjenek össze az egymás melletti vezetősávok. Mindezt nagyító alatt. Megfelelő szigetelés,(vékony réteg fbs és ragasztószalag) és kész. Ez egy közel negyven sávos szalagkábel volt egy laptopból, aminek gyermekek leszakították a fedelét.
(#) Meridian hozzászólása Aug 4, 2017 /
 
Üdvözletem!

Navon Raptor 7 táblagéphez honnan tudnék firmware-t letölteni?

Bootolás közben az alábbi hibaüzenetek egyikével leáll.
'Mobiladatok alkalmazás sajnos leállt'
'Rendszer UI alkalmazás sajnos leállt'.
Azt hiszem elszállt a rendszer, szeretném újra húzni.
(#) cupika97 válasza Meridian hozzászólására (») Aug 4, 2017 /
 
Hard reset sem segít?
(#) Meridian válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 4, 2017 /
 
Sajnos nem. Most már az akkumulátor leválasztással is próbálkoztam, hátha, de semmi. Ugyanaz a hibaüzenet, módszeresen.
(#) Andr3wJ válasza Meridian hozzászólására (») Aug 4, 2017 /
 
Build Prop-ban ez van ro.product.model=Navon_Predator_7, és ro.product.device=fiber-wt7028 akkor itt van két változat:
4.2
4.4.2

Annyit változtattam régen rajta, hogy nem ellenőrzi a pontos típust, és a dátumot, tehát downgradelni is tudod. Ajánlott utána wipe-cache és factory reset recoveryben.
(#) Meridian válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 4, 2017 /
 
Köszönöm, megpróbálom.
(#) djadji válasza winetou hozzászólására (») Aug 4, 2017 /
 
Koszonom. Egy probat meger. De sajnos annyora vacakul forrasztok, hogy annal mar csak a hegesztesem hitvanyabb.
De megprobalom a leirasod alapjan. Koszi
(#) Meridian válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Sajnos nem jön össze a dolog. Sem külső programmal, sem SD-kártyáról nem tudok rendszert felrakni. Lehet, hogy hardver hiba van. Az Android logón a kis háromszöggel /plusz felkiáltójel/ nem jutok túl.
Ismételten köszönöm a segítséget.
(#) Andr3wJ válasza Meridian hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Hazaérek meglesem hogy van e IMG fájlom amit programmal lehet felrakni.
Volt egy forráskódból készített minimális gyári rendszer, amit csak azért csináltam hogy tesztelgessem a tabletet, de nem vagyok biztos benne hogy ehhez a géphez csináltam.
(#) Meridian válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Mindenképpen köszi, ha megnézed, de kérlek, ne fáradj vele túl sokat. Ha sikerül megtalálnod, természetesen megpróbálom, de valahogy egyre jobban úgy vélem, hardver hiba lesz.
(#) eyess válasza Meridian hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Nem hardver hiba mert akkor már semmit sem csinálna .Valószínű nincs recovery mód , vagy droid boot ahonnan is feltudnád rakni az új rendszert , avagy éppen egy gyári visszaállítást.
Az android logó a kis háromszög , és felkiáltó jel az kevés , mert ezek szerint nem tudsz bejutni a recovery módba , vagy mert már nincs , vagy megsérült , és csak eddig tud eljutni a gép.Pc ről kellene feltenni egy droid bootot , és akkor már ha lesz recovery , akkor már jó lesz .
(#) Meridian válasza eyess hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Hardver hibára leginkább azért is gondoltam, mert a tablet bizonyos részei -szerintem- jobban melegednek, mint régebben.
Egyébként gyakorlatilag eljutok recovery módig akár egy külső szoftver segítségével, akár a power/hangerő fel gomb kombinációval, csak recovery menüt nem kapok. Tehát ebben az állapotban álldogál a logó a képernyőn és se tőled, se hozzád.
Ez a 'droid boot' egy program? És a PC-re, vagy a tabletre kellene feltenni? Mert ugye a tablettel nem igazán tudok kommunikálni.
(#) uniman válasza Meridian hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Hello!
Idézet:
„álldogál a logó a képernyőn”
Eközben rányomtál a hangerő fel vagy le gombokra ?
(#) Meridian válasza uniman hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Szinte minden lehetséges kombinációt megpróbáltam már. Az említett állapotban hosszabb, vagy rövidebb ideig megnyomtam már a hangerő fel és le gombokat is, de semmi. Illetve néha innen tovább lép és ismételten ugyanabba az állapotba jut, ahol azokat a fentebb említett hibaüzeneteket produkálja. Egyébként érdekes, hogy az üzenetek alatt viszonylag mintha élne a rendszer. A képernyőzáró csúsztatást néha olyan szinten is érzékeli, hogy még fényképezés módba is beléphetek. Persze közben legfelül ott virít a hibaüzenet, várva az OK-kat a végtelenségig.
(#) Meridian hozzászólása Aug 7, 2017 /
 
Annyiból mindenképpen örülnék, ha Andr3w1 találna egy .img-fájlt, mert a Phoenix suit programmal el tudok jutni odáig, hogy kéri a firmware -fájlt.
Aztán hátha. . .
(#) Andr3wJ válasza Meridian hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Itt a link : Bővebben: Link

Ez egy nagyon alap rendszer, recovery van benne, és a rendszer is elindul. De talán a wifi meg a kamera nem megy, és nincsenek benne a google alap programok.

Csak saját felelősségre!!!
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2017
Következő: »»   29 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem