Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1241 / 1384
(#) attika válasza bbb hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Talán annyi, hogy a csapvíz egyikhez sem jó mint előhívó folyadék, ha csak nem a vasalásra/laminálásra gondolsz ahol a papírt vízzel mosod le a nyákról.
(#) bbb válasza attika hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Arra gondoltam, csak a formázást szétszedte az oldal motorja...
Bal oldalt lenne a vasalós módszer, majd kötőjel, és jobb oldalt a világítós.
(#) niedziela válasza bbb hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Idézet:
„Jól nekiestetek egymásnak feleslegesen”

Én nem estem neki senkinek, csak annyit írtam mindenhez kell valamit használni
Ahogy azt te is leírtad...
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2017
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Kiegészíteném a második pontot:
Előre lakkozott panel: eleve fényérzékeny, a vezetősávokon a lakk lemosása után korcsolyázhatnak a legyek. A többi stimmel.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Kiegészíteném a kiegészítést : csak 3x drágább mint a sima nyák + dry fólia ..
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Magyarul eleve fényérzékeny lemezt veszel, ami pl. a lomexnél háromszoros árszorzó Igazad van, én a nagyjából azonos körülményekből indultam ki és erre nem gondoltam.
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Kiegészítés kiegészítésének kiegészítése: sokkal kevesebb buktató, tökéletes lakkvastagság, tökéletes rézfelület, ha pontosan tudod vágni a panelt akkor technológiai keret sem kell. Ezekkel időt és energiát lehet spórólni, természetesen cserébe a drágább alapanyagért. Ha még nem próbáltad, szívesen küldök pár kissebb maradék panelt ingyen és bérmentve, hátha rákapsz, esetleg csak a tapasztalat kedvéért.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2017
(#) morgo hozzászólása Szept 10, 2017 /
 
Én csak azt nem értem, miért kell havonta lefutni ezeket az értelmetlen hitvitákat. Mindenki próbálja meggyőzni a másikat a saját igazáról, miközben teljesen mindegy ki milyen technológiával készíti a nyákjait. Bármelyikkel lehet amatőr körülményekhez képest tökéletesen megfelő munkát végezni. Csak éppen be kell gyakorolni, ki kell kísérletezni saját lehetőségekhez, adottságokhoz. Mindenkinek mások a szempontjai. Van akinek az ár elsődleges, van akinek idő, van akinek szépség.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Próbáltam, és azután tértem át a DRY fóliára (talán nincs is olyan házi technika amit még nem próbáltam) körömlakk-csőtoll- alfaset-letraset- p20 -vasalás -bungard nyák -DRY fólia , cnc gravír - most ennyi jut eszembe hirtelen ..
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Most megleptél. Azt hittem, hogy aki az előre lakkozott panlet kipróbálja, más nem is kell neki.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
A DRY is van olyan-ha nem jobb , viszont sokkal olcsóbb és az előhívóra sem olyan érzékeny mint a bungard nyák .
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
A videók alapján macerásnak tűnik a használata, plusz eszközt kíván....
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Miért macerás ? Mert fel kell laminálni ? Nézd meg az oldalamon a videót (nyák készítés téma) és meglátod hogy "nem az ördögtől kell ellesni" ...
(#) Ge Lee válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Szerintem sem macerás. Ami abban nekem nagyon nem tetszik az az, hogy az ember itthon nem nagyüzemi nyákgyártó, tehát csinál mindenből egyet, maximum 2-3 darabot. Vasalásnál ezt rányomom egy műnyomóra, levasalom stb. Viszont ha fóliáznék akkor ha jól emlékszem negatív filmet kéne nyomtatnom hozzá, ami minden egyes nyákrajz esetén kb. ötször vagy tízszer annyi festéket jelentene a tonerből, ami nem utolsó szempont, lévén nem olcsó, az után gyártottak meg nem nagyon ütik meg azt a minőségi szintet amivel nyákot lehetne csinálni. Lehet tölteni is a tonert, akár házilag is, különféle porokkal. Kipróbáltam. Onnantól csak szöveget tudtam vele nyomtatni papírra... Szóval ezen okból, meg mert nem sorozatban gyártok nyákot, a magam részéről ki sem fogom próbálni a dry fóliát. Innentől meg teljesen értelmetlen azon vitatkozni, hogy akkor most melyik a jobb (a pcbway ).
(#) kaqkk válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
A film nálam nyomdai offset film volt (1000Ft/A/4) erre több nyák is ráfér tehát megéri az árát de mondjuk pausra -vagy fóliára ki is nyomtatják grafikai stúdíókban jobb írószer boltokban 20Ft/ oldal árban
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2017
(#) RoliNyh hozzászólása Szept 10, 2017 /
 
Én is töltött tonerrel készítettem a nyákot a duplanyomatásos módszerrel, ahoz jó az utángyártott toner is. És azt aláírom, hogy ez bizonyos vonal és szigetelési távolság alatt már nem megoldás. Igazából nem feszegettem a határokat, de 1mm -es csíkszélességik szerintem tuti jó módszer. Azzal pedig nem értek egyet, hogy töredezik, méretváltozik, meg nem olvasom most vissza mit hoztak még fel ellene.
Az engem igazol, hogy másnak is bevált már ez a módszer, valamint amit készítettem az tökéletes lett. Nekem meg elég ennyi...
(#) kaqkk válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Idézet:
„ki sem fogom próbálni a dry fóliát. Innentől meg teljesen értelmetlen azon vitatkozni, hogy akkor most melyik a jobb”
1: én nem vitatkozom
2 : Bakman-nal beszélgettem
3 : mi közöm ahhoz hogy te nem akarod kipróbálni ?
(#) pont válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Bocs azt hittem a többi technikához is kell nyomtató, de kétségtelen, hogy mivel én meg vagyok elégedve a vasalásos, ráadásul legolcsóbb utángyártott toneres, reklámújságos verzióval nem néztem utána a többi technikának. Előtte tustollal, alkoholos filccel dolgoztam én is.....
(#) kaqkk válasza pont hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Mondjuk úgy hogy a többi technikához is használható a nyomtató (azokhoz viszont jó-vagy talán még jobb is a tintasugaras ) És természetes hogy mindenki azt a technikát használja amelyik kézreáll ...
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2017
(#) gerry hozzászólása Szept 10, 2017 /
 
A minap gondolkodtam el azon, hogy kellene dry fólia, hogy szelektív galvánt tudjak a nyákra felvinni. De az megint egy "macera" lenne. Inkább telibe galvánozom akár a kétoldalas nyákot, fotólakk, világítás, előhívás, maratás. Az elején mindig alámart a galvánnak, de rájöttem, hogy lassú maratással orvosolható a probléma és most már egész fain nyákokat tudok csinálni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindenki azt tartja a legjobb megoldásnak, amit kitapasztal, begyakorol. Ha pedig kipróbál más megoldást is akkor meg tapasztaltabb lesz és eldöntheti melyik melyik módszer jön be neki.
(#) Firefighter1 hozzászólása Szept 10, 2017 /
 
Sziasztok!
NYÁK feliratozásra van ötletetek? a fekete az még megvan... vasalással, De mondjuk a forrmaszkos zöld felületre a fehér felirat......?
(#) Alkotó válasza Firefighter1 hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Ez már messze nem barkács kategória. A forrmaszk se egyszerű, de a felirat mondjuk fehér vagy világoskék színben otthon nagyon macerás megoldani.
Az említett vasalásos fekete felirat egészen jó is lehet, de ha utólag oldószerekkel is tisztogatod a panelt, akkor ez könnyen feloldódhat.
Az üzemileg használt foto-szenzitív eljárással készült felirat oldhatatlan, csak kromofággal lehet leszedni.
(#) bbb válasza Firefighter1 hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Kíváncsiságból kipróbáltuk melyik színes festék látszik jól átvasalva a lemart lapon és a rézfelületen. Csak teli színeket használtunk, ami a tonerbe van töltve, azaz sárga, bíbor, cián, fekete. Ebből bármilyen meglepő, a fekete látszott a legjobban, a sárga szinte nem is látszik egyáltalán, a cián és a bíbor egészen emészthető eredményt hozott. Mivel a fehér toner egyelőre még NAGYON drága, így azt nem fogom kipróbálni egyhamar A következtetést mi úgy vontuk le, hogy ha feliratozni akarunk átvasalással, akkor nem szórakozunk színekkel, egyszerűen nem éri meg.
(#) zolee1209 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Ha nagyritkán ilyenre vetemedek, akkor a felirat helyét a lötstop rétegen kihagyom.
Ezután fehér jelölőfilccel feltöltöm. Száradás után finoman áttörlöm denszeszes papírzsepivel. Csak korlátozottan használható, mert a törlés során más nemkívánt helyre is bekerülhet, nehezítve esetleg a forrasztást. Ugyanígy alkatrész oldalon, dry-fóliával.
(#) zolee1209 válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 11, 2017 / 1
 
Így néz ki...

Idézet:
„Ugyanígy alkatrész oldalon, dry-fóliával.”

Arra gondoltam, ha nincs lötstop réteg, akkor dry fóliával maszkolni a festéknek, majd azt eltávolítani.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2017

felirat.png
    
(#) niedziela válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 11, 2017 /
 
Idézet:
„dry fóliával maszkolni....”

Jó ötlet !

Bár azt nem tudom, hogy ahol festékes lesz a dry fólia, azt utána mennyire lehet eltávolítani ?
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2017
(#) zolee1209 válasza niedziela hozzászólására (») Szept 11, 2017 /
 
Alaposan le kell takarítani a festékhártyától, mert ahogy észrevettem, olyan, mint mikor maratjuk a NYÁK-ot. Hiába a tömény lúg, ha alkoholos filccel húzok rá egy vékony vonalat és hagyom ázni, nem jön le, mindenhol máshol egyben leválik.
(#) niedziela válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 11, 2017 /
 
Száradás előtt le lehet törölni, csak kérdés akkor mi lesz a felirattal.
Száradás után azért már nem olyan egyszerű a felesleges festéket leköppögetni.
(#) zolee1209 válasza niedziela hozzászólására (») Szept 11, 2017 /
 
Lötstop fóliánál élbe hajtott zsepivel és oldószerrel húzom le a fölösleget. Ott látszik, mikor jó. Dry fóliánál macerásabb, mert a fólia is vékonyabb, így könnyebb a mélyedésből kiszedni. Igaz, azt egy selejt nyák fólia oldalán próbáltam kínai lötstop pasztával és gumis lehúzóval feliratnak. Ott volt az, hogy nem láttam, van-e rajta még valami, vagy sem és bizony nem hozta le a lúg a fóliát. Holnap kipróbálom a dry+ filc kombinációt, épp van két kisebb beültetlen NYÁK-om.


Bővebben: Link Ezt a filcet használom, helyi papírboltban vettem.
(#) Elektro.on válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 12, 2017 /
 
És ha 1200 -as polír papírral áthúzod?
Szerintem az leszedné a rajtamaradt festék hártyát.

Amúgy nagyon jó ötlet.
Következő: »»   1241 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem