Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Opel Astra elektromos hibák
 
Témaindító: nrgie, idő: Júl 19, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   81 / 137
(#) leyattila hozzászólása Okt 28, 2017 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki már találkozott hasonló hibával.

Adott egy 2003-as Z14XE motorkódú G Astra, amivel a következő problémám akadt. Nemrégiben a műszerfalon megjelent a motorvezérlő rendszer, elindulásgátló hiba. Kezdetben nem vettem észre folyamatos teljesítménycsökkenés, csak néha 3 hengerezett, mindegy volt, hogy hidegen vagy melegen. Azóta történt egy trafósor csere, gyertya csere, EGR, folytószelepház kitakarítás, de a hibát ez sem oldotta meg. Ezt követően is véletlenszerűen megjelenik a műszerfalon a hiba. Amikor nem adja ki, tökéletesen megy az autó szépen jár a motor, érezni a nyomatékot, viszont ha előjön a hiba teljesen erőtlenné válik (3800-4000-es fordulat fölé alig megy az autó. A hiba ki lett olvasva, ha jól tudom - hűtőventillátorok reléinek vezérlési hibája: P1481, P1482, P1483. Produkálhat-e ez ilyen jelenséget? Volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata? Mit érdemes megnézni?

Előre is köszönöm!
(#) Szabo Karoly hozzászólása Okt 28, 2017 /
 
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy 98-as X14XE f astrán egyik pillanatról elment a teljes világítás, köd fényszóró, műszerfal világítás. A gyújtás ráadásnál a visszajelző lámpák működnek, irányjelző tolató lámpa működnek.
Valaki tud valami ötletet mi lehet a baj?
A biztosítékok jók.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) BarnaPili válasza Szabo Karoly hozzászólására (») Okt 28, 2017 / 1
 
Elöl a motortérben is van(ha jól rémlik) egy biztosítékdoboz.Ott minden rendben van?
(#) karaty válasza Szabo Karoly hozzászólására (») Okt 28, 2017 /
 
Szia!
Esetleg világítás kapcsoló?
(#) oktober6 hozzászólása Okt 29, 2017 /
 
Sziasztok! segítséget szeretnék kérni.Van egy 2006 os 1.4 benzines opel astra h kombim.Olyan hibám van ,hogy néha mikor megyek vele megjelenik a műszerfalon a sárga villáskulcs autóval.(elindulásgátló hiba) de ezt nem mindíg fordul elő.Ilyenkor a teljesítmény is csökken.Alig van erő az autóban.Amikor nem világít akkor rendesen megy.Volt már valakinek ilyen? esetleg mi lehet a hiba? nemrég volt gyertya,vezérműlánc cserém.köszönöm
(#) zoly15 válasza oktober6 hozzászólására (») Okt 29, 2017 / 1
 
Az nem az indításgátló lesz, hanem motor hiba jelző lámpa.
Addig míg világít a lámpa, le ne állítsd az autót, és diagnosztikai műszerrel ki kell olvasni a hibát belőle!
(#) akos70 válasza Szabo Karoly hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
A világításkapcsoló egyik lába, és az aljzata is megégett, jellemzően a 30-as kivezetés.
(#) zoly15 válasza akos70 hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
Mindez pedig azért, mert ha hátulról nem nyúl be az ember, hogy megfogja a stekkert, miközben a kapcsolót dugja be, nem csúszik teljesen össze a sarus csatlakozó...
(#) akos70 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
Nem kell benyúlni, fixen be van pattintva az aljzat. Elég hitványak azok az érintkezők az aljzatban, a rossz kontaktus miatt elkezd melegedni, aztán ez a vége. Mivel a 30-ason megy a legnagyobb áram, az szokta megadni magát.
(#) zoly15 válasza akos70 hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
Oké hogy be van pattintva, de ha nem nyúlsz mögé nem tudod teljesen összedugni, mert hátrafelé kitolódik a helyéről a stekker
(#) akos70 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
Nekem még sose tolódott ki.
(#) opelt hozzászólása Nov 4, 2017 /
 
Sziasztok!
Olyan gondom van a jó kis Opel Agilámmal,hogy a sebességmérő mutatója gondol egyet és elkezd össze-vissza mutatni mindent. Tehát elég jól ingadozik. A hiba nem állandó jellegű. Van,hogy 30-50km-t elmegy minden gond nélkül, de van olyan,hogy 5km után már csinálja a feszkót. "Döcögős" úton csinálja jobban. Merre keressem a hibát? Km óra kontakt hiba? Sebességmérő jeladó a váltóban? ABS nincs a kocsiban.
(#) FAZ1 válasza opelt hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Most én nem tudom - így igazából nem is igazán akarok ebben annyira nagyon okoskodni -
de mintha az autók sebességmérője - de általában és többnyire mindig - bowdenes lenne.
Lehetséges, hogy csak néhány cseppecske műszerolaj kellene a váltótól felfutó bowden-házba ...
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2017
(#) akos70 válasza FAZ1 hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Ez a mindig már 20 éve se állta meg a helyét.
(#) FAZ1 válasza akos70 hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Lehetséges!

Azért is írtam ide azt, hogy én nem tudom pontosan! (és mert nem vagyok autószerelő!)
Lehet, hogy az ABS-sel szerelt autókban már többnyire a kerékcsapágy-jeladóktól jön fel az a feldolgozható és kijelezhető integrált elektronikus sebességjel.
Nem igazán téma, így én sem vitaindítónak szántam.
Nekem az eddigi autóimon mindig bowdenes volt a megoldás, a mostaninál meg még SOHA utána sem néztem! Csupán annyit tudok, hogy ABS az van benne.
(#) Hp41C válasza opelt hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Merivával küzdöttem hasonló hibával.
(#) Georgee hozzászólása Nov 8, 2017 /
 
Üdv Uraim! Keresem X16XEL Astra G típusú gépjárműnek az üzemanyagszintjelző vezetékét, illetve sebességjeladó vezetéket, a műszerfal/műszeregység környékéről. Milyen színű a vezeték, valaki megtudja mondani? Illetve van egy 32 pólusú csatlakozóm, ebbe benne van az üzemanyagszint és a sebességjeladó vezetéke? Találtam leírást de többet is, és ellentmondanak egymásnak.
(#) tomcat1976 hozzászólása Nov 12, 2017 /
 
Sziasztok!
Opel Astra H-nál tudja valaki,hogy a műszerfal alatt megtalálható-e a duda vezetéke,és hogy milyen színű?Szeretném külön kapcsolóra kötni a dudát,mert a kormánykapcsolóról nem működik.A kormányt nem akarnám szétszedni,ott van valami cim-modul,szerintem annál van a baj.Még annyit kérdeznék,hogy ennél a típusnál ki van-e relézve a duda,és hogy a kapcsoló pozitívot vagy negatívot kapcsol-e?
A válazokat előre is köszönöm!
(#) FAZ1 válasza tomcat1976 hozzászólására (») Nov 15, 2017 /
 
Autóknál a duda általában (de nem biztosan) a pozitívra van kötve, és csak dudáláskor kapja meg a testet (negatívot). Legalábbis az eddigi kocsijaimnál az volt a megoldás.
Relézni egyébként nem szokás, bár mégis elképzelhető, különösen olyankor, ha több duda van beépítve.
Én a hőkapcsoló után tettem be mindig relét, mert a nagy ventilátor indulóárama rendszeresen beégette a hőkapcsoló patron szegmenseit, s az állandó csere nem éppen olcsó mulatság.
(#) Lezli46 hozzászólása Nov 18, 2017 /
 
Astra H 1.7 2008 Z 17DTH Fütés nem mükődik!

Fütés nem müködik .,Meleg-Hideg szabályzás!!!! légterelö állitás szintén nem müködik .,(H.ablakfütés szintén nem müködik).,fütömotor viszont minden fokozatban müködik.,Klima sem müködik .,de ez most harmadrangú probléma, Motortéri és csomagéri elektronikában biztositékok, relék 100% hogy jók., Diagnosztika (Opcom és Autocom) nem kommunikál a Klimával és a csomagtéri biztosit táblával sem..,bár ez a egyszerúbb kiviteĺü : csak relékből és biztositékokból áll!
Klimavezérlö panelon a +Gyujtás biztos hiányzik..,látszolag egy fix test is.., már amennyiben egy tiszta barna szinü vezetéket gondolunk negativnak.,
Tudna valaki a kezelöpanel bekötėséröl., egy Pin szám ės kàbelszin megadásával segiteni??? A tápfeszúltség kábelok megadása mindenképp nagyon kellene..,

Köszõnök minden segitőkész hozzászolást.
(#) FAZ1 válasza Lezli46 hozzászólására (») Nov 19, 2017 /
 
Azt már észrevettem, hogy az Opelekben a + pólust sárga színű, a - pólust barna, vagy fekete huzallal alkalmazzák.
Ahol persze sok kábel van, ott jönnek a mindenféle cifrázások. Például sárga-piros csíkozás - fekete-sárga csíkozás - meg hasonló ilyenek.
És van persze a szürke ... azt sose tudtam, mit jelöl?
(#) Lezli46 válasza tomcat1976 hozzászólására (») Nov 20, 2017 /
 
Abszolult garancia nélkül..,Csak hozzávetőlegesen..., Kormánykapcsoló alatt semmiképp se keresd..,inkább a motortéri elektronikában , az UEC-ben.,(ez kivülről csak egy relé és biztitáblának néz ki ...de messze nem csak az!!! ).,abban van a kürt reléje..,CIM kormánymodullal CAN LS-en kommunikál az UEC..,Kürtreléből kellene "kiindulnod" ha egy utólagos nyomogombot akarsz valahol felszerelni...,
(#) Lezli46 hozzászólása Nov 20, 2017 /
 
Astra 2008. 1.7dci 17 DTh.,UEC ,motortéri modul csere.

Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni..,mivel aktuális lesz egy ilyen UEC cseréje..,mikre kellene ügyelni-miket figyelembe venni ha :

1.Vadonatuj ,szüz UEC lenne cserélve? Csere után már inditható is az autó?
2.Hasonló évjáratu.,felszereltségü autóból származó használt UEC lenne cserélve?
3.Opcomon kivül ., legalább több funkció konfigurálásához szükséges a Biztonsági Kód ismerete?

Köszönök minden segitséget!
(#) freddyke hozzászólása Nov 21, 2017 /
 
Idézet:
„Olvastam egy oldalon, hogy gyakran előfordul a fojtószelep csatlakozójának kilazulása vagy az abban lévő érintkezők kontakthibája. Esetleg ellenőrizd, hogy jól rá van-e pattintva a csatlakozó, esetleg nincs-e kilazulva.
Nekem az egyik patent nem volt rendesen rajta, amióta visszanyomtam rendesen és töröltem a hibakódot, azóta nem jött vissza a hibakód.”

Megnyomkodtam, nem volt kilazulva, de gumis érzéssel visszarugózott. Indítás után azonnal világított a hibajelző lámpa (bár nem olvastam hibakódot, de szinte biztos hogy P1526). Újraindítással megszűnt a hiba. Sajnos még nem volt lehetőségem, de megpróbálom kitisztítani a csatlakozó érintkezőit. Simán lehúzható vagy valamit be kell nyomni? Nem szeretném eltörni.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2017
(#) levaitamas válasza Lezli46 hozzászólására (») Nov 21, 2017 /
 
Szia!
Mi az az UEC?
(#) Brigi86 hozzászólása Nov 24, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy 2007-es 1.3-as dízel Opel Corsam. Kiderült, hogy nem jó a féke és most úgy néz ki, hogy az abs kocka a hibás. Drága lehet a felújítása?? Egyébként olyat csinált a kocsi, hogy a jobb kereke hirtelen fog míg a bal szinte alig és szépen lassan kezdi utolérni a másikat, viszont emiatt kicsúszik a kocsi fara balra. köszi
(#) kopel válasza leyattila hozzászólására (») Nov 25, 2017 / 1
 
Szia! Motorvezérlő elektronika (ECU) hibád van valószínűleg. Opel betegség, ennek megfelelően szerencsédre vannak szakosodott műhelyek akik meg tudják oldani. Gyári csere gazdasági TC (250-350 k huf), de meg lehet oldani olcsóbban is, nálam is így történt (50k huf). Interneten keress rá (ha sima autószerelőhöz mész a leírtak alapján még a lambda szondát is ki fogják cserélni, teljesen feleslegesen).
Remélem segítettem.
(#) AtomCity válasza freddyke hozzászólására (») Nov 27, 2017 /
 
Nem emlékszem pontosan, hogy jön le a csati, megnézem majd neked.
(#) freddyke válasza AtomCity hozzászólására (») Nov 27, 2017 /
 
Idézet:
„Nem emlékszem pontosan, hogy jön le a csati, megnézem majd neked.”

Köszönöm előre is. Úgynézki lerakom az autót pár hónapra, nem sürgős...
Következő: »»   81 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem